Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ! ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ


Το 1992 με τον πολιτιστικό σύλλογο «ΑΧΙΛΛΕΥΣ» του οποίου ήμουν πρόεδρος οργανώσαμε εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο της Λαμίας ζητώντας να ιδρυθεί Πανεπιστήμιο στην Στερεά Ελλάδα με έδρα την Λαμία. Από τότε το ενδιαφέρον.

Από την στιγμή που το Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε ( το 2003) , όπως ιδρύθηκε, μόνιμο  αίτημα όλων ήταν να αναπτυχθεί σωστά , αυτόνομα και αυτοδύναμα. Ή η κυβέρνηση, οι κυβερνήσεις, δεν ήθελαν,  ή οι τοπικοί παράγοντες, πολιτικοί  και τοπική αυτοδιοίκηση δεν χειρίστηκαν σωστά  το θέμα, όμως τελικά η υπόθεση Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδος ναυάγησε.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. έκανε δύο ερωτήσεις και μία επίκαιρη ερώτηση στην βουλή , όπως και άλλοι βουλευτές άλλων κομμάτων, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα . Όταν όμως τρείς φορές (30.12.10 /13.07.11/ 14.10.11)  ζήτησα, σαν περιφερειακός σύμβουλος, από όλους τους βουλευτές της Στερεάς Ελλάδος όλων των κομμάτων , μαζί με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους να κάνουν μια συντονισμένη κίνηση , για να έχει αυτή ξεχωριστή βαρύτητα, προς τους αρμοδίους, απαιτώντας την διατήρηση και την περαιτέρω ανάπτυξη του ΠΣΕ , δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση . Φαίνεται τους εμπόδιζε η κομματική γραμμή που δεν τους επέτρεπε να συνυπογράψουν ένα κείμενο (ντροπή τους !).

Τώρα όλα τελείωσαν!  Όποιες φωνές, όποια συμβούλια , όποια διαβούλια, είναι για τα μάτια του κόσμου. Φωνάζουν για να φωνάζουν. Φωνάζουν για να δικαιολογηθούν. Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Επί χρόνια , όταν έπρεπε, δεν έκαναν αυτό που έπρεπε. Τώρα πρέπει να δούμε τι θα γίνει από δω και πέρα.

Το «Ανεξάρτητο Μέτωπο Στερεάς Ελλάδος» έχει ήδη κάνει τις προτάσεις του καταθέτοντας σχετική ερώτηση στον Περιφερειάρχη.

Ζητούμε να ξεκινήσουν κάποιες πρώτες διερευνητικές επαφές της Περιφέρειας με κάποια από τα δεκάδες παγκοσμίως γνωστά και αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια ( πχ Οξφόρδης, Χάρβαντ ) που έχουν τμήματα έρευνας και μελέτης του Ελληνικού πολιτισμού, για να εξετασθεί η πιθανότης ιδρύσεως παραρτημάτων τους στην περιφέρειά μας. Ακόμη θα μπορούσαμε να έλθουμε σε επαφή με ιδιώτες. Π.χ το «Ίδρυμα Ωνάση» αυτή την στιγμή χρηματοδοτεί το τμήμα Ελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Μιζούρι και του Πανεπιστημίου Κολούμπια στις ΗΠΑ. Γιατί όχι , αυτά τα τμήματα αυτών (ή κάποιων άλλων)  Πανεπιστημίων να μην λειτουργούν  εδώ (ή και εδώ) με έδρα τους Δελφούς  ή τις Θερμοπύλες ; Ας έλθουμε σε μια πρώτη επαφή με όλους αυτούς και ας τους ρωτήσουμε.

Το ΠΣΕ τελείωσε!  Με την σημερινή κατάσταση της Ελλάδος και με την υπάρχουσα κυβέρνηση, ούτε σκέψη να γίνεται για αναβάθμιση και ανάπτυξη  τού υπάρχοντος πολύ δε περισσότερο για ίδρυση νέου Πανεπιστημίου στην Στ. Ελλάδα. Άρα οι όποιες φωνές διαμαρτυρίας, οι όποιες κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση είναι άνευ ουσίας αν δεν είναι θέατρο. Στάχτη στα μάτια του κόσμου. Κινήσεις για να δικαιολογηθούν οι βουλευτές και όποιοι άλλοι μέχρι σήμερα απέτυχαν στην διαχείριση του θέματος . Από δω και πέρα , προσφορά στην εκπαιδευτική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας είναι να ακουστούν νέες καινοτόμες προτάσεις , να ακουστούν νέες ιδέες βασισμένες στην σημερινή πραγματικότητα.  Η κριτική για το τι έγινε ή τι δεν έγινε στο παρελθόν , για το ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει δεν είναι το μείζον και σίγουρα τώρα πλέον δεν προσφέρει  τίποτα. Εκείνο που τώρα χρειάζεται, είναι συγκεκριμένες προτάσεις για το τι μπορούμε να κάνουμε από δω και πέρα . Τώρα  χρειάζεται δράση και όχι αντίδραση, χρειάζονται θέσεις και όχι στείρα κριτική . Ας γίνουμε μια φορά πρωτοπόροι και ας σταματήσουμε να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις.

Εμείς το «Ανεξάρτητο Μέτωπο Στερεάς Ελλάδος» ξεκινήσαμε καταθέτοντας τις προτάσεις μας.  Περιμένουμε και από άλλους να κάνουν το ίδιο να προτείνουν κάτι άλλο , κάτι καινούριο, κάτι καλύτερο.


                                                                         Θ. Τουσιάδης
                                                                Περιφερειακός Σύμβουλος
                                                                     « Ανεξάρτητο Μέτωπο Στερεάς Ελλάδος»   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου