Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας (ΙΣΦ) σε έκτακτη συνεδρίασή του ΔΣ ασχολήθηκε μεταξύ άλλων και με το τρέχον θέμα στελέχωσης του ΓΝ Λαμίας με γιατρούς των Κέντρων Υγείας του νομού.

Ο ΙΣΦ ως θεσμικός φορέας με βασικό ρόλο στην παροχή υγείας στον νομό Φθιώτιδας μέσω των 550 γιατρών του, αναγνωρίζει το έργο που προσφέρουν όλοι από την θέση ευθύνης τους με τις υπάρχουσες αντίξοες συνθήκες (μειώσεις μισθών, καθυστέρηση οφειλόμενων, ελλείψεις προσωπικού και υλικών) και τους ευχαριστεί.

Αναγνωρίζει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών του Νοσοκομείου Λαμίας για να προσφέρουν τόσο σε πρωτοβάθμιο όσο και σε δευτεροβάθμιο βαθμό υγεία στον Φθιωτικό λαό.

Επιπλέον αναγνωρίζει το μεγάλο σε όγκο και προσφορά έργο των γιατρών των Κέντρων Υγείας και των περιφερειακών ιατρείων όπως προκύπτει απο  στοιχεία του 2012 που σας επισυνάπτονται και κοινοποιούνται.


Επίσης αναγνωρίζει την προσφορά στην πρωτοβάθμια υγεία των ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων που συνεχίζουν να προσφέρουν υγεία κάτω απο τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες με την ουσιαστική έλλειψη ασφάλισης και χρημάτων των πολιτών καθώς και της μη αποπληρωμής των δεδουλευμένων.

Ο ΙΣΦ στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου και της υπάρχουσας νομοθεσίας, θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις για την εύρυθμη λειτουργία όλων των δομών υγείας του νομού Φθιώτιδας.

Η βέλτιστη προσφορά υγείας στον Φθιωτικό λαό ήταν, είναι και θα είναι ο στόχος του ΔΣ αλλά και όλων των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας.

Κάθε προσπάθεια υποβάθμισης των δομών υγείας του νομού θα βρεί αντίθετους τόσο την ιατρική κοινότητα όσο και τον Φθιωτικό λαό.

Καλούμε την πολιτεία για μία ακόμη φορά να αναγνωρίσει ότι η υγεία και η παιδεία είναι αναφαίρετα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη και πρέπει να προσφέρει τα μέγιστα για την αναβάθμισή τους με την κάλυψη των τεράστιων αναγκών που υπάρχουν.

Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος
Πρόεδρος

Μιχάλης Μπαρπαρούσης
Γραμματέας



1 σχόλιο:

  1. Μέσα από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας προκύπτει ξεκάθαρα ότι ο διοικητής του νοσοκομείου δεν έχει κανένα περιθώριο για διοικητικές μεταβολές. Τα στοιχεία δείχνουν πως τα Κ.Υ. λειτουργούν ήδη με ελλείψεις σε προσωπικό και μάλιστα κάτω από τη μεγάλη πίεση περικοπών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου