Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Επισπεύδονται οι διαδικασίες διαχωρισμού της ΛΑΡΚΟ



Σε επίσπευση της διαδικασίας διαχωρισμού της ΛΑΡΚΟ σε «καλή» και «κακή» προσανατολίζεται το ΤΑΙΠΕΔ, σε μία προσπάθεια να ξεπεράσει τον σκόπελο της Κομισιόν, η οποία φαίνεται έτοιμη να κινήσει διαδικασίες για ανάκτηση ποσού 200 εκατ. ευρώ, πράγμα που απειλεί να τινάξει στον αέρα την αποκρατικοποίηση.
Η Κομισιόν φαίνεται να θεωρεί ότι το ποσό των 200 εκατ. ευρώ αποτελεί κρατική ενίσχυση και αν τελικά οδηγηθεί στην απόφαση αυτή τότε η ΛΑΡΚΟ (ή ο επενδυτής που θα την αγοράσει) θα κληθεί να επιτρέψει το ποσό στο Δημόσιο.
Στο πλαίσιο αυτό, το ΤΑΙΠΕΔ φέρεται να επαναφέρει στο τραπέζι το σενάριο που είχε διατυπωθεί το Καλοκαίρι, για τη μεταβίβαση σε μία εταιρεία ειδικού σκοπού του εργοστασίου της Λάρυμνας και των μεταλλείων στον Αγιο Ιωάννη, ώστε να πουληθούν ανεξάρτητα και χωρίς τα βάρη της υπόλοιπης εταιρείας. 
Τα βάρη, που συνολικά υπολογίζονται σε 1 δισ. ευρώ, μαζί με άλλα πάγια, θα περάσουν στο χαρτοφυλάκιο της «κακής» εταιρείας, που κατόπιν θα εκκαθαριστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου