Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Πλήρης ανατροπή του γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Αταλάντης!!!

Επιστολή του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Μαλεσίνας Φθιώτιδας προς τον Δήμαρχο Λοκρών κ. Ν.Λιόλιο, τους Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων και τους Δημοτικούς Συμβούλους Λοκρών...

  
...για το θέμα της Αναθεώρησης του Χωροταξιακού Σχεδίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το επιμέρους Ειδικό Χωροταξικό για τις Υδατοκαλλιέργειες και για την πλήρη ανατροπή του γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Αταλάντης:
 
ΠΡΟΣ :1.Δήμαρχο Λοκρών κ. Ν.Λιόλιο
          2.Επικεφαλής Δημοτικων Παρατάξεων
          3.Δημοτικούς Συμβούλους Λοκρών
   
Θέμα: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο π.Δήμου Αταλάντης

Σχετικά: 
α) Χάρτες και πίνακες του Α1 Σταδίου Αναθεώρησης του χωροταξικού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
β) Χάρτης Σχεδίου Διαχείρισης Υδατικού Διαμερίσματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (ΥΠΕΚΑ)
γ) Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο π.Δήμου Αταλάντης (ΦΕΚ 362/ααπ/26-11- 2012) τελευταία σελίδα παραγραφος ΣΤ21.
δ) Εισήγηση της Δ/νσης Περιβαλλοντος και Χωροταξίας της πρώην Περιφέρειας Στ.Ελλάδας και νυν Αποκεντρωμένης Διοικησης Θεσσαλίας-. Στ.Ελλάδας

   

Κύριε Δήμαρχε
κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι
Όπως γνωρίζετε την Τριτη 22 τρέχοντος παρουσιάστηκε στη Λαμια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας το Α1 Στάδιο της Αναθεώρησης του Χωροταξικού Σχεδίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο οποίο ενσωματώνονται τα επι μέρους Ειδικά Χωροταξικά μεταξύ αυτών και το Ειδικό Χωροταξικό για τις Υδατοκαλλιέργειες , θα βρίσκεται δε μεχρι τέλος Φεβρουαρίου στο σταδιο της Δημοσιας Διαβούλευσης Το Χωροταξικό αυτό προβλέπει για την περιοχή της Αταλάντης-Λιβανατών μια Περιοχή Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών(ΠΑΥ) από την οποια προκύπτει μια Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) με δυο Ζωνες ιχθυοκαλλιεργειών συνολικής δυναμικότητας 2.045 τοννων ψαριών ετησίως(1.610 στο Γαιδουρονήσι και 1435 στο Αταλαντονήσι) οι οποιοι αντιστοιχούν με 31 τόνους ετησίως περιττωμάτων (κόπρανα και ούρα ψαριών) ή σα να χύνονται στη θάλασσά μας ακατέργαστα λύματα μιας πόλης 210.930 κατοίκων!!!(Σχετικό α)

 Για να αντιληφθείτε το μεγεθος της καταστροφής που ετοιμαζεται για τις παραλίες Λιβανάτες- Σκάλα-Κυπαρισσι-Τραγάνα –Θεολόγος παρατηρείστε το Χάρτη 2_b.pdf Εκει μπορειτε να δειτε ότι η ευρυτερη παραλία της Αταλάντης προορίζεται αποκλειστικά για ιχθυοτροφεία καθώς δεν εχει σημειωθεί με το αστέρι των παραλιών κολύμβησης Επίσης προβλέπει στον ΟΣΜΑΕΣ Θεολόγου Ιχθυογεννητικό Σταθμό! (ιδε Υπόμνημα Χαρτη 2_b.pdf)

 Κατι αναλογο προβλέπει και το Σχέδιο Διαχείρισης Υδατικού Διαμερίσματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας η μελέτη του οποίου εκπονηθηκε από το ΥΠΕΚΑ και έχει ολοκληρωθεί.(Σχετικό β)

 Ο Σύλλογός μας στην προσπάθεια του να συγκεντρωσει στοιχεία με τα οποία θα αντικρούσει το καταστροφικό αυτό σχέδιο αναζήτησε το ΓΠΣ του π. Δήμου Αταλάντης (ΦΕΚ 362/ααπ/26-11-2012) το οποιο όπως ήταν γνωστό προέβλεπε την απομάκρυνση των λειτουργούντων ιχθυοκαλλιεργειών στον Κόλπο Αταλαντης-Θεολόγου –Λιβανατών μετα τη λήξη των αδειών τους. και το οποιο κατά τη γνώμη μας θα αποτελούσε ένα ισχυρό «χαρτί» στο σύνολο των αντιρρήσεων-προτάσεων τα οποια θα καταθέσουμε στη Δημοσια Διαβούλευση για την Αναθεώρηση του Χωροταξικού της Περιφέρειας Στ.Ελλάδας για να αποτραπεί αυτος ο σχεδιασμός

 Ωστόσο βρεθήκαμε προ εξαιρετικά δυσαρεστης έκπληξης καθώς διαπιστώσαμε ότι στο τέλος του ΓΠΣ έχει προστεθεί η παράγραφος ΣΤ21 η οποια ενσωματώνει απολυτα στο ΓΠΣ την ΚΥΑ Υδατοκαλλιεργειών ανατρέποντας στην ουσια ολο τον πραγματι πολύ καλο σχεδιασμό του Πολεοδομικού Σχεδιου και μετατρέποντας την περιοχή σε βιομηχανικη ζώνη παραγωγής ψαριών! 

Γνωρίζοντας την εισήγηση της Δ/νσης Περιβαλλοντος και Χωροταξίας της πρώην Περιφέρειας Στ.Ελλάδας (Σχετικό δ ) αλλά και την μετέπειτα εισηγηση του ΣΧΟΠ στην οποια μαλιστα γινεται και συσχέτιση του ΓΠΣ με το Χωροταξικό της Περιφέρειας και προτείνει την παραμονη των λειτουργουσών ιχθυοκαλλιεργειών μεχρι τη λήξη των αδειών τους και στη συνεχεια την απομάκρυνσή τους από τον Κολπο, επικοινωνήσαμε με τη Δ/νση Περιβαλλοντος και Χωροταξίας που σήμερα ανηκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας Στ.Ελλάδας. και ζητήσαμε να μαθουμε ποιος και για ποιο λογο προσέθεσε αυτή η παραγραφο ΣΤ21

 Πληροφορηθήκαμε ότι ένας υπάλληλος της ανω Υπηρεσιας ονοματι Θ.Χαντζής αυτοβούλως εισηγήθηκε τροποποίηση στο σημερινο ΣΥΠΟΘΑ (πρώην ΣΧΟΠ) την εναρμονιση του ΓΠΣ με την ΚΥΑ Υδατοκαλλιεργειών!

 Κατά την άποψή μας ο εν λόγω υπαλληλος ΟΦΕΙΛΕ να ενημερώσει το Δήμο Λοκρών καθώς και το μελετητικό γραφείο για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και να ζητήσει την αναπροσαρμογή του ΓΠΣ από τον ιδιο το Δημο και όχι εν αγνοια του όπως και έγινε!

 Από κει και περα θα ηταν υπευθυνος ο Δήμος Λοκρών καθώς και το μελετητικό γραφείο για την τροποποίηση του ΓΠΣ επί τα βελτίω, σε τροπο ώστε - αφενός να συμπεριλάβει την ΚΥΑ Υδατοκαλλιεργειών, εφοσον όπως υποστηρίζει ο κ. Χαντζής ότι το προβλέπει ο Νομος - αφετέρου να μη δημιουργηθούν θέματα συγκρούσεων χρήσεων γης και δραστηριοτήτων.(Τουρισμός-Υδατοκαλλιέργειες)

 Κύριε Δήμαρχε

 Κυριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

 Η παράγραφος αυτή (ΣΤ.21) εκτος του ότι δεν εκφράζει σε επίπεδο αρχών σε καμία περίπτωση το Δήμο Λοκρών, πιστεύουμε ότι δημιουργεί και τεράστιο πρόβλημα καθώς αποδεικνύει ότι ο Δήμος αποδέχεται την ΚΥΑ Υδατοκαλλιεργειών, παράλληλα δε αποδυναμώνει την θέση όχι μονο του Δήμου Λοκρών αλλά και της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Φορεων περιοχών που θίγονται από τις υδατοκαλλιέργειες στην εκδίκαση της προσφυγής κατά του Ειδικού Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών στο Συμβούλιο της Επικρατείας!

 Προ των τετελεσμένων σοβαρών αυτών γεγονότων ο Συλλογός μας κάνει εκκληση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών να συντάξει
 ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΣΤ1 
 και την οποία να αποστείλει ο συντομότερο δυνατό προς τη Δ/νση Περιβαλλοντος και Χωροταξίας της πρώην Περιφέρειας Στ.Ελλάδας και νυν Αποκεντρωμένης Διοικησης Θεσσαλίας-.Στ.Ελλάδας και επίσης στη Δ/νση Χωροταξίας του ΥΠΕΚΑ.

 Πιστεύουμε ότι η επιστολή αυτή θα αποτελέσει τεκμήριο τόσο στην αναθεώρηση επί το ευνοϊκότερο του Χωροταξικού της Περιφέρειας Στ.Ελλάδας οσο στην εκδίκαση της υπόθεσης τον Απρίλιο 2013 στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

 Με τιμή

 Για το Δ.Σ.

 Η Πρόεδρος, Νανα Κακαβούλη
 ο Αντιπρόεδρος, Ηλίας Δημητρόπουλος
 Η Γραμματέας, Νίκη Λαουτάρη

4 σχόλια:

  1. ΣΣΣΣΣΣ... ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ... ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ" ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ. ΟΤΑΝ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΝΕΙ ΗΣΥΧΙΑ, Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ. ΛΟΓΙΚΟ. ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΜΙΑ ΛΕΞΗ, ΑΠΟ ΤΗ Μ.ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ. ΤΙΠΟΤΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ; ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ; ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ; ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ; ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΙΜΗΣΟΥΝ ΚΙ ΕΜΑΣ; ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΩΕΙ ΦΑΠΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ. ΜΟΝΟ ΛΟΥΚΕΤΑ. ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟΣΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ. ΚΑΙ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΝΟΥΝ ΗΣΥΧΙΑ ΑΥΤΟΙ (ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ) ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ) ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ. ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ ΤΑΚΤΙΚΗ. ΑΓΡΑΦΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΕΔΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ....Τ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου