Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Έτοιμοι για μπλόκα οι αγρότες σε Λοκρίδα και Φθιώτιδα


Οι αγρότες της Φθιώτιδας μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων.

Οι προσυγκεντρώσεις των τρακτέρ ξεκίνησαν από τους αγρότες και στη Φθιώτιδα. Έβγαλαν τα τρακτέρ τους στις εισόδους και των χωριών. Το πρωί του Σαββάτου οι παραγωγοί παρέταξαν τα αγροτικά μηχανήματα στις εισόδους των χωριών τους περιμένοντας το σύνθημα του Πανελλαδικού Συλλόγου για να κινηθούν ακόμη και προς την Εθνική Οδό.
Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου βγάζουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών τους και περιμένουν την απόφαση του Πανελλαδικού τους οργάνου που συνεδριάζει στον Πλαταμώνα.
Τα μέλη του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου παρατάσσουν τα τρακτέρ τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να στήσουν μπλόκα στην εθνική οδό απαιτώντας από την κυβέρνηση να σκύψει πάνω στα προβλήματά τους.
Το μόνο που περιμένουν είναι το σύνθημα της εκκίνησης της κινητοποίησης από συνδικαλιστές που τους εκπροσωπούν στο Πανελλαδικό.
Αργά το απόγευμα του Σαββάτου στην Κάτω Τιθορέα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των αγροτών από την ευρύτερη περιοχή, όπου συζητήθηκαν θέματα όπως το Ασφαλιστικό – Φορολογικό, η ρευστότητα της αγροτικής Τράπεζας για την νέα καλλιεργητική χρονιά και το ζήτημα της μείωσης του κόστους παραγωγής όπως το πετρέλαιο και το Ρεύμα. 
Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λοκρίδας κ.Κώστας Γεωργίου τόνισε ότι «ο τρόπος που διαχειρίζεται τον αγρότη η κυβέρνηση σήμερα, είναι σαν να αγνοεί την προοπτική του αγροτικού τομέα. Διεκδικούμε πλέον την ζωή των οικογενειών μας». 
Τα τρακτέρ "ζεσταίνουν" και οι αγρότες στο Δήμο Λοκρών, οι οποίοι δηλώνουν αγανακτισμένοι και απελπισμένοι και αναμένουν το σύνθημα του Πανελλαδικού Συλλόγου για να κινηθούν προς ενίσχυση των όποιων κινητοποιήσεων αποφασιστούν σήμερα Κυριακή στον Πλαταμώνα.
Να σημειώσουμε ότι τη σύμφωνη γνώμη των αγροτών της Φθιώτιδας για δυναμικές κινητοποιήσεις έχει ήδη πάρει το διοικητικό συμβούλιο του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου, από τη συνεδρίαση της 18ης Ιανουαρίου στην Λαμία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου