Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ελεγκτές του ΓΛΚ σε 51 δήμους και φορείς του δημοσίου

Έφοδος από ελεγκτές του Γενικού Λογιστήριου του Κράτους σε Υπουργεία, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, Περιφέρειες και Δήμους (μεταξύ των οποίων ο Δήμος Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου και άλλοι Δήμοι της Στερεάς).

Έφοδο με ελεγκτές σε φορείς του δημόσιου τομέα στους οποίους περιλαμβάνονται και δυο υπουργεία (Παιδείας, Άμυνας) πραγματοποιεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε μια προσπάθεια να ανακόψει τον αλματώδη ρυθμό αύξησης των οφειλών που συσσωρεύσει το δημόσιο προς ιδιώτες και προμηθευτές. 

Με απόφαση του Αν. Υπουργού Οικονομικών κ.Χρήστου Σταϊκούρα συστήνονται διμελή ελεγκτικά συνεργεία τα οποία θα μεταβούν επί τόπου στην έδρα των φορέων που θα ελεγχθούν για να διαπιστώσουν αν τηρούνται οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες για την συγκράτηση της συσσώρευσης οφειλών προς ιδιώτες, οι οποίες αποτελούν και μια μεγάλη διαρροή κρατικού χρήματος από τον προϋπολογισμό, υπονομεύοντας την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. 

Ειδικότερα, οι ελεγκτές θα διαπιστώσουν αν τηρούνται τρεις συγκεκριμένες προϋποθέσεις:  

α) εάν έχει ορισθεί προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, β) εάν τηρείται πλήρως λειτουργικό Μητρώο Δεσμεύσεων,
γ) θα διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους δημιουργούν απλήρωτες υποχρεώσεις.

ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ: Σύγκληση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου στην Αταλάντη


Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 στην Αταλάντη και ώρα 8.30π.μ. στο Γραφείο του Δημάρχου Λοκρών κ. Νικολάου Λιόλιου, συγκλήθηκε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Λοκρών με αφορμή το σχεδιασμό των δράσεων και ενεργειών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων του χειμώνα. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Λοκρών, ο Δασάρχης Αταλάντης, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Αταλάντης, ο Διοικητής της Αστυνομίας και η Δ/ντρια του Κ.Υ Αταλάντης. 

Στη σύσκεψη αναφέρθηκε αναλυτικά η συμμετοχή του κάθε εμπλεκόμενου φορέα στην αντιμετώπιση των ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων στο Δήμο Λοκρών.  

3η διάλεξη στα πλαίσια των Μαθημάτων του Δεύτερου Κύκλου Σπουδών του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ ενημερώνει για την διεξαγωγή της 3ης διάλεξης στα πλαίσια των Μαθημάτων του  Δεύτερου Κύκλου Σπουδών,  στη Θεματική ενότητα: «Επιστήμη και Τεχνολογία», την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 στο Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο στην Αταλάντη και ώρα 7:30μμ.
.

Εισηγητής είναι ο Δρ Μπαρτζιάλης Δημήτριος του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος, ΑΕΙ Θεσσαλίας.

Το θέμα της εισήγησης είναι: Παραγωγή ενέργειας από βιομάζα στην Ελλάδα, «Καλλιεργώ το καύσιμό μου».

Περιεχόμενο εισήγησης:

Στη Βουλή το θέμα των απαράδεκτων παρεμβάσεων του Τούρκου Πρόξενου Θράκης

Ερώτηση σχετικά με τις δραστηριότητες του Τούρκικου Προξενείου στη Θράκη, κατέθεσαν  στη Βουλή και προς τον κ.Υπουργό Εξωτερικών ομάδα Βουλευτών μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης  κ.Σάββα Αναστασιάδη.

Την ερώτηση μεταξύ των άλλων Βουλευτών συνυπέγραψε και η Βουλευτής Φθιώτιδας κ.Ελένη Μακρή-Θεοδώρου.

Στην ερώτηση τους οι Βουλευτές αναδεικνύουν το σοβαρότατο θέμα που προέκυψε με το Τουρκικό Προξενείο της Θράκης, με την ανάμειξη του τελευταίου σε προσπάθεια τρομοκράτησης και δίωξης του πομάκου μουσουλμάνου Ιμάμη του χωριού Σώστη του Ν. Ξάνθης.

Το κείμενο της -ενδιαφέρουσας πραγματικά- ερώτησης έχεις ως εξής:

Βραδιά τιμής για το σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή


Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν σε μια βραδιά τιμής για το σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, με αφορμή και την νέα του ταινία «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», θα γίνει αναφορά για το έργο και την πορεία του Έλληνα σκηνοθέτη, καθώς και για το μήνυμα που στέλνει η ταινία του, που έχει να κάνει με το σύνθετο και ανήσυχο Ελληνικό πνεύμα που αν θέλει, μεγαλουργεί καθώς και με την αξία της συλλογικότητας που τόσο έχουμε ανάγκη οι σύγχρονοι Έλληνες για να ξεπεράσουμε την δυσκολία της κρίσης.

Ο Συμεών Κεδίκογλου για τα εκπαιδευτικά κενά στην Εύβοια


Eρώτηση για τα εκπαιδευτικά κενά στην Εύβοια κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ευβοίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ.Συμεών Κεδίκογλου. 

Στην ερώτησή του ο βουλευτής αναφέρεται στις ελλείψεις καθηγητών στα γυμνάσια-λύκεια της Εύβοιας και της Περιφέρειας, αλλά ζητάει και στοιχεία για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε γραφεία, καθώς φαίνεται ότι η προηγούμενη προσπάθεια να γυρίσουν οι καθηγητές πίσω στα σχολεία ακυρώνεται.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ -ΕΛΑΤΕΙΑΣ: Πρόσκληση έκτακτης σύγκλησης Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                                                                                                                                                                                             
ΝΟΜΟΣ  ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                        

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ -ΕΛΑΤΕΙΑΣ                                                                                                                                                                                         

Ταχ. Δ/νση: Κάτω Τιθορέα 350.15                                     
Πληροφορίες :  Καραλή Παναγιώτα                                                   
Τηλέφωνο: 2234350316                                     
FAX : 2234048785     
                                                                                                                 
                                                                             Βαθμός προτεραιότητας Επείγον
                                      
                               Κάτω Τιθορέα  30-10-2012
                                                                        Αριθ. Πρωτ.: 13413

                                                                                             ΠΡΟΣ                                                        
Μέλη Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου

Θέμα: « Πρόσκληση έκτακτης σύγκλησης Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου »
Κύριοι,
Με το παρόν έγγραφό μου σας καλώ να συμμετέχετε στη σύγκληση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Αμφίκλειας –Ελάτειας που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού καταστήματος Αμφίκλειας την Τετάρτη 31-10-2012 ώρα 12 το μεσημέρι.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Το ΤΑΙΠΕΔ αξιοποιεί τέσσερις ιαματικές πηγές

Έσοδα 500 εκατ. ετησίως μόνο από τον ιαματικό τουρισμό μπορεί να εξασφαλίσει η Ελλάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις. 

Το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή γίνεται με την αξιοποίηση τεσσάρων ιαματικών πηγών στη Φθιώτιδα μέσω διεθνούς διαγωνισμού που θα προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ το Δεκέμβριο. 

Τα σημεία ενδιαφέροντος είναι τα εξής: 

1) Έκταση περίπου 600 στρεμμάτων στο κέντρο των Καμένων Βούρλων που ανήκει στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου και μισθώνεται από τον όμιλο Μήτση. Περιλαμβάνει τα υδροθεραπευτήρια «Ιπποκράτης» (τα δικαιώματα του οποίου εκμεταλλεύεται ο ξενοδοχειακός όμιλος), τα 3 ιστορικά κτίρια Ασκληπιός, Ράδιον και Θρόνιον (τα οποία κηρυχθήκαν διατηρητέα από τον νυν πρωθυπουργό και πρώην υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά) και το υδροθεραπευτήριο «Ασκληπιός». 

2) Έκταση 1.000 στρεμμάτων στην έξοδο προς Λαμία που ανήκει στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου και περιλαμβάνει κάμπινγκ 250 στρεμμάτων και ιαματικές πηγές. 

3) Έκταση περίπου 900 στρεμμάτων στην Υπάτη. 

4) Έκταση στις Θερμοπύλες. 

Για το θέμα είχε συνάντηση ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Τάκης Αθανασόπουλος με αντιπροσωπεία του δήμου Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου τον προηγούμενο μήνα. 

Ο αντιδήμαρχος Καμένων Βούρλων Δημήτρης Μακρυνίτσας τονίζει στην ΕΞΠΡΕΣ ότι «είναι σημαντικό οι επενδυτές να βρίσκονται σε ισότιμη θέση με το δήμο», ενώ υπενθυμίζει ότι έχει ζητηθεί χρονοδιάγραμμα. 

To know how των αρωματικών φυτών - Στην Επίσκεψη Μάθησης ο Νίκος Λιόλιος


Τις εμπειρίες τους από την καλλιέργεια αρωματικών φυτών θα μοιραστούν η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας και οι συμμετέχοντες στην Επίσκεψη Μάθησης (Learning Visit) στην Θέρμη – Κρούσσια – Πολυκάρπη.
Η σχετική εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου και ώρα 18.00, στην φιλόξενη αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας στο Ναύπλιο (3ο χλμ Ναυπλίου-Κίου).

Η Επίσκεψη Μάθησης αυτοοργανώθηκε από την ΕΝΑ Αργολίδας (όλο το ΔΣ με την κα Γεωργία Δρόσου-Παγίδα & τον κ. Βαγγέλη Μπινιάρη) και υποστηρίχθηκε από τον Δήμο Επιδαύρου, ενώ είχε και την εκφρασμένη πρόθεση ενίσχυσης από την Π. Ε. Αργολίδας. Η διαδρομή περιέλαβε την Αταλάντη Λοκρίδας, την Κατερίνη (οι πότες), την Θέρμη Θεσσαλονίκης (Εργαστήριο Προστασίας και Αξιοποίησης Αυτοφυών και Καλλωπιστικών φυτών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ), τα Κρούσια Κιλκίς (Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσίων & Ξενώνας Κρουσίων), την Πιπεριά Αριδαίας (Φυτώρια Γ. Γκλαβάκη), το Λυκόστομο (Γιορτή Κάστανου), την Όρμα και την Πολυκάρπη Πέλλας (αγρόκτημα Δρ Α. Γρηγοριάδου, Εξειδικευμένα φυτώρια ΜΥΡΤΙΣ).
Η Επίσκεψη Μάθησης έφερε κοντά και αντάλλαξαν γνώσεις και εμπειρίες, τους:

Διόδια Τραγάνας Φθιώτιδας: Eως και 8,9 ευρώ για να μετακινηθούν εντός του δήμου οι Λοκροί

Προβλήματα δημιούργησε στους κατοίκους του Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας η εγκατάσταση πλευρικών διοδίων στον κόμβο Τραγάνας από τη διαχειρίστρια εταιρεία "Νέα Οδός", τονίζουν οι Βασίλης Κυριακάκης, Βαγγέλης Αποστόλου, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Γελαλής, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Θοδωρής Δρίτσας, Δημήτρης Γάκης και Μαρία Τριανταφύλλου, αναφέροντας ότι πληρώνουν καθημερινά έως και 8,9 ευρώ για να μετακινηθούν εντός του δήμου τους, ενώ ακόμη και τα ΚΤΕΛ κατάργησαν τη στάση που υπήρχε για να μην πληρώνουν διόδια (υπουργείο Ανάπτυξης).

Ο Νίκος Σταυρογιάννης για το ρευστό πολιτικό σκηνικό - Επιμένει στο "ΟΧΙ" μέχρι τέλους


Επιμένει στο ΟΧΙ μέχρι τέλους ο Νίκος Σταυρογιάννης , που εξήγησε στην εκπομπή «Βήμα για Όλους» του STAR, γιατί θυμήθηκε τώρα, το παρελθόν του Αντώνη Σαμαρά, ενώ συστρατεύτηκε μαζί του στις τελευταίες εκλογές. 

Ο κ. Σταυρογιάννης επεσήμανε με νόημα, ότι ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη για το σημερινό κατάντημα της χώρας μας.



Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σε επιτήρηση "άλα τρόικα" κινδυνεύει να βρεθεί ο Δήμος Λοκρών

Τεράστιο οικονομικό πρόβλημα φαίνεται πως αντιμετωπίζει ο Δήμος Λοκρών αν και η εικόνα της πραγματικής οικονομικής κατάστασης δεν έχει γίνει ακόμη ξεκάθαρη. 

Η Δημοτική Αρχή ψάχνει σε "θολά νερά" να βρει το πόσο τελικά είναι το συνολικό χρέος του Δήμου. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε μεγάλα χρέη, πολλά εκ των οποίων κρυφά, κυρίως του πρώην Δήμου Δαφνουσίων. Μιλάμε για χρέη, πέραν των τραπεζών, προς τρίτους (π.χ. εργολάβους, προμηθευτές, κτλ). Πολλά χρέη που αφορούν υποχρεώσεις προς τρίτους δεν ήταν καταγραμμένα στους επίσημους ισολογισμούς του πρώην Δήμου Δαφνουσίων. 

Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και στους πρώην Δήμους Οπουντίων και Μαλεσίνας αλλά σε κατά πολύ μικρότερη έκταση. Ο κύριος όγκος του προβλήματος εντοπίζεται στον πρώην Δήμο Δαφνουσίων. Στον πρώην Δήμο Αταλάντης φαίνεται πως δεν εντοπίζεται πρόβλημα ανάλογου τουλάχιστον μεγέθους όπως των άλλων πρώην Δήμων, καθώς ο νόμος όριζε πιο αυστηρό έλεγχο στα οικονομικά και τις συναλλαγές.

Όλες οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές φέρουν ευθύνη, είτε κατασπατάλησης και υπερχρέωσης, είτε συγκάλυψης της πραγματικής κατάστασης.

Η νυν Δημοτική Αρχή ήδη πληρώνει χρέη 10 και 15 ετών προς τρίτους σε μία προσπάθεια να εξορθολογίσει τα οικονομικά του Δήμου και προλάβει τα χειρότερα.

Από στοιχεία για όλους τους ΟΤΑ της χώρας που διαβιβάστηκαν και κατατέθηκαν στη Βουλή, από το Υπουργείο Εσωτερικών, στις 23 Αυγούστου 2011, πέρυσι, για τον δήμο Λοκρών προκύπτει συνολικό χρέος 6.731.303 ευρώ. Από το συνολικό ποσό του χρέους αυτού, το ποσό των 3.468.753 ευρώ αφορά μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις του δήμου, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 3.262.550 ευρώ αφορά βραχυπρόθεσμες  υποχρεώσεις του δήμου.
 
Πρόκειται για επίσημα στοιχεία που τηρούνται στη βάση δεδομένων του υπουργείου η οποία πάντως  ενημερώνεται με ευθύνη των  ίδιων των δήμων. Δηλαδή επίσημη ουσιαστική απογραφή των πραγματικών χρεών των δήμων από την κυβέρνηση δεν υφίσταται, αφού οι ίδιοι οι δήμοι δίνουν τα σχετικά στοιχεία, τα οποία μπορεί να μην είναι ακριβή. 

Σήμερα Δημοτικοί Σύμβουλοι ανεπίσημα κάνουν λόγο για ένα συνολικό χρέος του Δήμου Λοκρών (μακροπρόθεσμες + μεσοπρόθεσμες + ληξιπρόθεσμες) το οποίο αγγίζει περί τα 12,5 εκατομμύρια ευρώΣύμφωνα όμως με ανεπίσημες πάντα δηλώσεις υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου το χρέος μπορεί να είναι ως και πολλαπλάσιο των 12.500.000 ευρώ! Τα ίδια ποσά πάνω κάτω ψιθυρίζονται και στα πηγαδάκια του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ φήμες μιλούν για ακόμη πιο υψηλά ποσά!

Γενική απεργία δημοσιογράφων αύριο σε όλα τα ΜΜΕ επειδή το ΕΤΑΠ ΜΜΕ εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ


Οι δημοσιογράφοι που στήριζαν τους Υπουργούς Υγείας των "μνημονίων" όταν οι τελευταίοι "'έστηναν" τον ΕΟΠΥΥ ...


Αυτοί οι ίδιοι που προσπαθούσαν μέσα από ΜΜΕ και εφημερίδες να πείσουν την κοινή γνώμη και όλους τους ασφαλισμένους για την ορθότητα αλλά και την αναγκαιότητα της δημιουργίας του ΕΟΠΥΥ...

Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι σήμερα απεργούν διότι η κυβέρνηση αποφάσισε την ένταξη του του ταμείου τους, του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) στον... Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)!!!

Διαβάστε την ανακοίνωση και καμαρώστε τους:
 

Μαρκόπουλος προς Κυβέρνηση: "Γιατί δεν το διεκδικήσατε; Είχατε όλη την αντιπολίτευση μαζί σας, δεν το κάνατε."


Πυρά  εναντίον του σχεδίου της κυβέρνησης για την  αποκρατικοποίηση  στρατηγικού χαρακτήρα δημοσίων  επιχειρήσεων, εξαπέλυσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος.

Μιλώντας στην Ολομέλεια, ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι πριν τη βιωσιμότητα του χρέους, προηγείται η βιωσιμότητα των ελλήνων. Ενώ αναφερόμενος στο σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων  υπογράμμισε ότι οι εταιρίες  που αποκρατικοποιούνται δεν  επιβαρύνουν  το δημόσιο προϋπολογισμό διότι είναι κερδοφόρες.

«Πουλάμε αυτές  τις εταιρίες που μας φέρνουν λεφτά στην τσέπη και αφήνουμε για αργότερα αυτές που μας βγάζουν λεφτά από την τσέπη» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εκβιαζόμενη εκποιεί τα τιμαλφή.

Σχολιάζοντας τις τροπολογίες που έφερε στο «παραπέντε» ο υπουργός Οικονομικών σχετικά με την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ του Ταμείου Υγείας των Μέσων Ενημέρωσης,   ο κ. Μαρκόπουλος  τόνισε ότι  δεν υπάρχει ΕΟΠΥΥ και υπογράμμισε ότι για να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη θα  πρέπει ο ΕΟΠΥΥ είτε να προικιστεί ή να καταργηθεί.  

Ο γραμματέας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τόνισε ότι η κυβέρνηση αντί να ενώνει, διαχωρίζει τους έλληνες σε οπαδούς της δραχμής και του ευρώ.   

Ενώ απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών σημείωσε: 

ΥΠ.ΕΣ.: FAST TRACK σε Ο.Τ.Α. μέσω «ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ»

Λύση στα προβλήματα γραφειοκρατίας που ταλαιπωρούν τους δήμους και τις περιφέρειας στις σχέσεις τους με τα υπουργεία επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Εσωτερικών. 

 

Η λύση, σύμφωνα με το υπουργείο, ονομάζεται Σύμφωνα (Μνημόνια) Συνεργασίας(σ.σ.: αποφεύγεται η χρήση της λέξης «μνημόνιο» διότι θυμίζει... περικοπές) μεταξύ ΥΠΕΣ και άλλων υπουργείων σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ όπως χωροταξικό, σκουπίδια, ΕΣΠΑ, λιμάνια κτλ.

Με βάση τα Σύμφωνα (Μνημόνια) Συνεργασίας θα λειτουργείμόνιμη επιτροπή μεταξύ των υπουργείων που θα εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο ζήτημα, και ένας υπουργός, ο«επισπεύδων», θα αναλαμβάνει να διεκπαιρεώσει την υπόθεση (σ.σ.: να σημειωθεί πως ήδη υπάρχει ένας τέτοιος υπουργός, ο «επισπεύδων» υπουργός για το κλείσιμο των χωματερών, αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης). 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ: Ετήσιο πρόγραμμα δράσης και προϋπολογισμός 2013


Το ετήσιο πρόγραμμα δράσης και ο προϋπολογισμός του έτους 2013, απασχόλησαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας. Επίσης ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς αναφέρθηκε στις διαρκείς διεκδικήσεις για την βελτίωση της θέσης της Στερεάς στο σχεδιασμό της Ε΄ προγραμματικής περιόδου.
Στο πλαίσιο διαρκών επαφών με την κυβέρνηση, τον Επίτροπο Περιφερειακής πολιτικής κ. Jiohannes Hahn, την Ένωση Περιφερειών (ΕΝΠΕ) και την αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Είναι γνωστό ότι η Περιφέρειά μας εντάσσεται σε ενδιάμεση κατηγορία Περιφερειών, μεταξύ του 75 – 90 % του κοινοτικού μέσου όρου, γεγονός που διαμορφώνει για μας μια αφετηρία που είναι πιο κοντά στην κοινωνικο – οικονομική μας πραγματικότητα» ενώ σημείωσε ότι αυτό «ήταν η θετική κατάληξη μιας προσπάθειας για να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για τη Στερεά Ελλάδα». Πρόσθεσε δε ότι «η προσπάθεια αυτή δεν εξαντλείται εκεί και συνεχίζεται με πρωταρχικό στόχο να ληφθούν υπόψη ως έτη αναφοράς για τη χώρα μας, η τριετία 2009-2010-2011, που αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα της βαθιάς ύφεσης και των συνεπειών της στην Ελλάδα».

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ: Με εντάσεις η ψήφιση του Απολογισμού για το 2011


Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο απολογισμός-ισολογισμός του Δήμου Λιβαδειάς για το 2011, με την αντιπολίτευση να τον χαρακτηρίζει τακτοποιητικό, ελλειμματικό και φορομπηχτικό, χωρίς αναπτυξιακό όραμα για το Δήμο.
 
Η συζήτηση κράτησε πέντε περίπου ώρες και έφερε στην επιφάνεια «παλιές αμαρτίες», όπως η λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων ΔΕΠΑΛ και ΔΕΤΕΛ καθώς και η αδυναμία των προηγούμενων δημοτικών αρχών να εισπράξουν τα οφειλόμενα στο Δήμο. Ποσό που ξεπερνάει τα 4εκατ. και σύμφωνα με την εκτίμηση των ορκωτών λογιστών, τα μισά και πλέον θα είναι δύσκολο να εισπραχθούν. Ασαφής είναι η επιβάρυνση που θα προκύψει τελικά για το δήμο, από την εκκαθάριση των δύο επιχειρήσεων, η οποία ξεκίνησε το 2007 αλλά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεν έλειψαν οι εντάσεις, αρχικά όταν ο δήμαρχος Ν. Παπαγγελής αποκάλεσε ψεύτη τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ και δ.σ. της μείζονος μειοψηφίας Π. Ψυχογιός όταν κατήγγειλε αδιαφάνεια στην ανάθεση κατασκευής των παραγκών του παζαριού. Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Ψυχογιού που δήλωσε ότι παραιτείται από μέλος της Οικονομικής Επιτροπή καθώς και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
 

Η Μαρία Αντωνίου νέα Δημοτική Σύμβουλος στη θέση του Βασίλη Κυριακάκη


Ορκίστηκε και ανέλαβε καθήκοντα από σήμερα η κ. Μαρία Αντωνίου, ως νέο μέλος του δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων με την δημοτική κίνηση «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ», μετά την παραίτηση του βουλευτή Βασίλη Κυριακάκη από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου.

Η κ. Μαρία Αντωνίου έδωσε τον προβλεπόμενο από τις διατάξεις του άρθρου 52 του Ν. 3852/2010 όρκο, παρουσία του Δημάρχου Λαμιέων κ. Γιώργου Κοτρωνιά και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φώσκολου Παναγιώτη, αναλαμβάνοντας από σήμερα τα καθήκοντα Δημοτικής Συμβούλου.

Ο Δήμος Λαμιέων σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Η Iστορία διδάσκεται. Αυτή διδάσκει;


Πέρασαν 72 χρόνια από το έπος του 1940, που οι πρόγονοί μας δώσανε τη ζωή τους, για να ζούμε εμείς ελεύθεροι και με την ευχή να συνεχίσουμε το έργο τους, να αντιμετωπίζουμε με επιτυχία, όπως τότε οποιαδήποτε απειλή και να εξασφαλίσουμε την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ελευθερία της πατρίδας μας.
     
Η φετινή επέτειος, όπως και κάθε χρόνο άρχισε με τις σχολικές γιορτές και τελείωσε με παρελάσεις των μαθητών ( από τις ελάχιστες χώρες που συνεχίζονται ) και του στρατού.
     
Δεν έλειψαν και εφέτος τα επεισόδια με τα ΜΑΤ, οι διαδηλώσεις, τα δρακόντεια μέτρα με ( δημοκρατικά) κάγκελα παντού, τα συνθήματα, οι συμπεριφορές των μαθητών στις παρελάσεις, η ξυπόλητη μαθήτρια, τα αντιρατσιστικά και αντιναζιστικά περιβραχιόνια και διάφορα συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής σε πρόβες παρελάσεων.
     
Η ένδοξη και ιστορική επέτειος του έπους του 1940 αφορά την άρνηση της Ελλάδας στις δυνάμεις του τότε άξονα, του φασισμού και του ναζισμού να κατακτήσουν την πατρίδα μας. Ήταν μία σύγκρουση εθνική και πολιτική.
    

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ για την Έκθεση Βαρλάμη: Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από τη Δημοτική Αρχή


Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες απίστευτων γεγονότων όσον αφορά την Έκθεση ζωγραφικής «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», με μηνύσεις, κατηγορίες εκατέρωθεν, λουκέτα, μα πάνω απ’ όλα μια μεγάλη απορία και έλλειψη επίσημης ενημέρωσης για τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους συμβαίνουν όλα αυτά. Σε μια έκθεση που υποτίθενται θα τιμούσε το μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και θα αναδείκνυε πολιτιστικά την πόλη της Λαμίας.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η παρούσα Δημοτική Αρχή εμφανίζεται να λειτουργεί με προχειρότητα που δεν αρμόζει σε παράταξη που κυβερνά εδώ και 14 χρόνια την πόλη, όσον αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου. Η Δημοτική Αρχή έχει οδηγήσει την πόλη σε πολιτιστικό μαρασμό με την χρόνια υποβάθμιση και παραμέληση του πολιτισμού. Τα παραδείγματα στα οποία η δημοτική αρχή φάνηκε ανίκανη να διαχειριστεί θέματα πολιτισμού στην πόλη μας με δημιουργικότητα και ουσία είναι πολλά: Μουσείο Θερμοπυλών, Λαογραφικό Μουσείο, Δημοτική Πινακοθήκη, Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, Εικαστικά Εργαστήρια, Θέατρο και Ερασιτεχνικές Σκηνές.

Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για το αρδευτικό δίκτυο Ανατολικής Βίστριζας Ν.Φθιώτιδας


Ερώτηση στη Βουλή και προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατέθεσαν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Φθιώτιδας κ. Βασίλης Κυριακάκης, η οποία αφορά το αρδευτικό δίκτυο Ανατολικής Βίστριζας Ν.Φθιώτιδας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης των Βουλευτών έχει ως εξής:
 

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Νέα πολιτική τιμών εγκαινιάζει από σήμερα ο Βερόπουλος

Προσπάθεια για ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις και για σταθερές μειωμένες τιμές, σε εκατοντάδες βασικά προϊόντα, κάνει η εταιρία Σ/Μ  ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ.

    
Είναι ίσως η πρώτη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται από εταιρία λιανικής για μείωση και σταθεροποίηση των τιμών εν μέσω μάλιστα της οικονομικής κρίσης που πλήττει σήμερα τα νοικοκυριά.  
    

Δείτε το σχετικό φυλλάδιο που εξέδωσε η εταιρία:

Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΕ "ΚΑΛΗ" ΚΑΙ "ΚΑΚΗ" ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΜΕΤΕΩΡΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΔΥΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος συναντήθηκε  με εκπροσώπους εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να διαχωρίσει τη εταιρία σε «καλή» και σε «κακή».

Με βάση το σχεδιασμό της κυβέρνησης, στο τέλος του χρόνου λήγουν οι άδειες που ορίζουν τη σύμβαση μίσθωσης μεταλλευτικών δικαιωμάτων της Λάρυμνας και του Αγίου Ιωάννη.

Στη συνέχεια οι άδειες αυτές θα  επιστραφούν στο ελληνικό δημόσιο και θα πραγματοποιηθεί  πλειοδοτικός  διαγωνισμός για την πώληση της εταιρίας.   Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες,  το «καλό» κομμάτι περιλαμβάνει το εργοστάσιο στη Λάρυμνα και  τα μεταλλεία του Αγίου Ιωάννη.

Σε ότι αφορά το προσωπικό,  εφόσον  βρεθεί επενδυτής, αυτομάτως θα καταγγελθούν  οι υφιστάμενες συμβάσεις και όσοι  εργαζόμενοι   θα επιλεγούν να εργαστούν στη «καλή» Λάρκο, θα ξαναπροσληφθούν με μειωμένες όμως αποδοχές από τις σημερινές, καθώς επίσης και με περιορισμένα εργασιακά δικαιώματα.

Τα υπόλοιπα μεταλλεία, της Καστοριάς, της Εύβοιας και η Έδρα στην Αθήνα, θα μεταβιβαστούν στο «κακό» κομμάτι της εταιρίας. Αυτό το κομμάτι θα τεθεί υπό εκκαθάριση με άγνωστο μέλλον τόσο για την εταιρία, όσο και για τους εργαζόμενους οι οποίοι θα απολυθούν.

Ο Ν.Σταυρογιάννης μιλάει στο lamiareport για: Διαγραφή, Σαμαρά, Σταϊκούρα, επόμενη μέρα...


<<Ότι έλεγα προεκλογικά λέω και τώρα...Άλλοι πρέπει να απολογηθούν στην κοινωνία...Τα μέτρα είναι άδικα και δεν μας οδηγούν πουθενά...Με διέγραψαν με άνωθεν εντολή αυτοί, που έλειπαν πολλά χρόνια από το κόμμα, όταν εμείς δίναμε αγώνες για τη Ν.Δ.>>, είναι μερικές από τις ατάκες του ανεξάρτητου βουλευτή Φθιώτιδας Νίκου Σταυρογιάννη.
 

Ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ., παραχώρησε συνέντευξη τύπου μιλώντας για όλους και για όλα. Τόνισε ότι παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής στον κεντροδεξιό χώρο, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πάει στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Αναρωτήθηκε αν έτσι πρέπει να λειτουργεί η κοινοβουλευτική Δημοκρατία και τα κόμματα που θέλουν να λέγονται δημοκρατικά, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι είναι και άλλοι βουλευτές, που συμμερίζονται τις απόψεις του και ότι σύντομα θα έχουμε σημαντικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη τη συνέντευξη:
 

Ανακοίνωση του Αν. Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα


Το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, εξέδωσε  την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η δημοσιονομική πολιτική και η εφαρμογή της αποτελεί ουσιαστικό πυλώνα για την αύξηση του εθνικού προϊόντος και τη δίκαιη διανομή του.
Η δημοσιονομική εξυγίανση, προσαρμογή και πειθαρχία, μέσα και από την κάλυψη του ελλείμματος σύγχρονων δημοσιονομικών κανόνων και μηχανισμών, αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης.
Κυβέρνηση, η οποία, μεταξύ άλλων, παρεμβαίνει με σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αλλαγή του πλαισίου αναφορικά με τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες όλων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης που διαχειρίζονται δημόσιους πόρους.
Με την εν λόγω Πράξη ρυθμίζονται ζητήματα σχετικά με την παρακολούθηση και εκτέλεση των προϋπολογισμών όλων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, εντός των ορίων και των στόχων που αποφασίζονται και εγκρίνονται από τη Βουλή των Ελλήνων. Ειδικότερα, προβλέπονται:

Επιστολή Επιμελητηρίων Στερεάς και Θεσσαλίας για έργα στον Ε-65


Θ.Χειμάρας: Μετά την ΑΤΕ έρχεται η σειρά της ΛΑΡΚΟ


Για ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ κάνει λόγο ο τ.Βουλευτής Φθιώτιδας Αναπληρωτής Υπεύθυνος Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, των Ανεξάρτητων κ. Θεόδωρος Χειμάρας. 
Ο κ. Χειμάρας στη δήλωση του καταγγέλλει την κυβέρνηση, η οποία προωθεί για τη ΛΑΚΡΟ το ίδιο μοντέλο ιδιωτικοποίησης που εφαρμόστηκε για την ΑΤΕ. Δηλαδη "σπάσιμο" της εταιρίας σε 2 κομμάτια, από τα οποία το υγιές θα δοθεί στους ιδιώτες, ενώ το μη υγιές θα παραμείνει στο κράτος και στις πλάτες των φορολογουμένων.
Στη δήλωση του ο κ. Χειμάρας αναφέρει:

Μαρκόπουλος: "Η Εύβοια θα μαραζώσει αν μπει λουκέτο στα μεταλλεία των Ψαχνών"


Την απόφαση της κυβέρνησης να διαχωρίσει  τη ΛΑΡΚΟ σε «κακή» και «καλή»,  καταγγέλλει ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  Κώστας Μαρκόπουλος, ενώ ενόψει των νέων εξελίξεων  θα συναντηθεί  με τα σωματεία των εργαζομένων, στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή.
 
Ο Βουλευτής Ευβοίας εκφράζει την ανησυχία του  ότι  τα μεταλλεία της Καστοριάς και της Εύβοιας (Ψαχνά) θα περάσουν  στο «κακό» κομμάτι της εταιρίας στο οποίο θα μπει λουκέτο,  με αποτέλεσμα να απειλούνται οι θέσεις εργασίας αλλά και η ευημερία της τοπικής κοινωνίας των Ψαχνών.

ΕΡΩΤΗΣΗ προς Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Υπ. Ανάπτυξης

Ερώτηση για την εφαρμογή των ποινών σε εταιρίες γαλακτοκομικών για τις παραβάσεις νομοθεσίας προϊόντων και για τους επίορκους κρατικούς λειτουργούς, κατέθεσε στη Βουλή και προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων  κ. Κωστή Χατζηδάκη, ομάδα Βουλευτών.

Την ερώτηση συνυπογράφει μεταξύ άλλων και η Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ κ. Ελένη Μακρή-Θεοδώρου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης των Βουλευτών έχει ως εξής:

Ερώτηση στη Βουλή για την εγκατάλειψη έργου κατασκευής Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας -Ε65

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Φθιώτιδας κ. Βασίλης Κυριακάκης, η οποία αφορά την εγκατάλειψη του έργου κατασκευής του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας -Ε65.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης των Βουλευτών έχει ως εξής:

Συμεών Κεδίκογλου: Εξοργιστική απόφαση το χαράτσι της «Αριάδνης» για κάθε ληξιαρχική πράξη


Σκληρή κριτική του Συμεών Κεδίκογλου για το νέο χαράτσι της «Αριάδνης» στις ληξιαρχικές πράξεις στον Υπουργό Εργασίας στη Βουλή, ο οποίος στη συνέχεια κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση.

Σύμφωνα με αυτήν, αντί της έκδοσης μιας κοινής Υπουργικής Απόφασης όπως προβλέπεται και στο Ν.3996/2011 άρθρο 81, που έχει ψηφισθεί αλλά δεν εφαρμόζεται, το Υπουργείο προτιμά ένα σύστημα που εφαρμοζόταν στην Ελλάδα πριν από 1,5 αιώνα επί Τουρκοκρατίας και επιβάλλει 50-60 ευρώ στον πολίτη για κάθε ληξιαρχική πράξη, 5 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία ετησίως και 10 εκατομμύρια ευρώ έσοδα για συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα.

Η άλλη εναλλακτική, με βάση τον νόμο, λέει ότι με την έκδοση μιας απλής ΚΥΑ θα μπορούσε να υπάρξει καθολική εφαρμογή στα ληξιαρχεία άμεσα και ανέξοδα του συστήματος, που η ΗΔΙΚΑ  (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) έχει έτοιμο εδώ και  6 μήνες. Μόνη προϋπόθεση τα ληξιαρχεία να έχουν υπολογιστή και ίντερνετ. Αλλά και αυτά που δεν έχουν, μπορούν να αποστέλλουν e-mail ή φαξ στην ΗΔΙΚΑ, η οποία καταχωρεί τα στοιχεία και ενημερώνει τα ασφαλιστικά ταμεία ή ακόμα να προβλέπει, για το μεταβατικό στάδιο μέχρι να αποκτήσουν- και όσα ληξιαρχεία δεν διαθέτουν ήδη- υπολογιστές και σύνδεση με το ίντερνετ, την συμμετοχή των δήμων και των ΚΕΠ, τα οποία είναι ήδη συνδεδεμένα λόγω της χορήγησης του ΑΜΚΑ με την ΗΔΙΚΑ.

Ο βουλευτής, που θα αναμένει να συζητηθεί η ερώτησή στη Βουλή, απέσπασε από τον Υπουργό, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με δριμεία κριτική, τη δήλωση ότι «αυτή η πρόταση (Αριάδνη) δεν είναι κλισέ ούτε δογματική, είναι μια ανοιχτή πρόταση - πρόκληση για όλους, κυρίως για το πολιτικό σύστημα, να τη βρούμε».  

Δείτε την τοποθέτηση του βουλευτή στην επιτροπή της Βουλής στις 25 Οκτωβρίου εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=oQZpauHsv-8&feature=plcp

Ακολουθεί το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:


Ισχυρός άνεμος, βροχή και χαλάζι σε Αταλάντη και Λοκρίδα


Με ιδιαίτερη ένταση χτύπησε σήμερα το πρωί η καταιγίδα την περιοχή της Αταλάντης και της Λοκρίδας. 

Ο ισχυρός άνεμος και η βροχή δημιούργησαν αρκετά προβλήματα καθώς συνδυάστηκαν και με δυνατή χαλαζόπτωση που φαίνεται να έχει προκαλέσει αρκετές ζημίες στις καλλιέργειες και κυρίως στους ελαιοπαραγωγούς. 

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Δήλωση Θ.Χειμάρα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Σε δήλωση του, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο τ.Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Υπεύθυνος Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ.Θεόδωρος Χειμάρας αναφέρει:

"Γονατίζουμε σήμερα με ευλάβεια μπρος τους ήρωες, που άφησαν στα βουνά της Αλβανίας και στο Ρούπελ κομμάτια του κορμιού και της ψυχής τους και περπατούν  ανάμεσά μας σκυφτοί αλλά περήφανοι. 

Την περηφάνια αυτών των ηρώων κανένα ΔΝΤ και καμία Τρόικα δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να υποσκελίσει.  

Καμία ανίερη συμμαχία και κανένα τραπεζικό κατεστημένο δε μπορεί να ταπεινώσει έναν λαό που ήξερε πάντα να θυσιάζεται για υψηλά ιδανικά και οράματα, τον λαό που γέννησε τη Δημοκρατία.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ για την έκθεση ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ


Σε σχέση με τις εξελίξεις για την λειτουργία της έκθεσης «Αξιον Εστι» ο Δήμος Λαμιέων,  έχει να ανακοινώσει τα παρακάτω:
Ο Δήμος μας την Παρασκευή 26/10/2012, δέχθηκε έγγραφο  από το «Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας» και τον κ. Τροχόπουλο, στο οποίο διατυπώνονταν  απειλές του τύπου «ή μας δίνεται τώρα λεφτά ή παίρνουμε τα έργα και φεύγουμε».
Μπροστά στις διατυπωμένες, τόσο έγγραφα όσο και προφορικά,  θέσεις και στην δήλωση ότι «έχουμε κανονίσει και φορτηγά να φορτώσουμε τα έργα το Σάββατο» και μπροστά στις  εκτός κάθε νομιμότητας αιτιάσεις,  η δημοτική αρχή ήταν αναγκασμένη να πάρει τα μέτρα της και για το σκοπό αυτό:

Τρεις συλλήψεις για κλοπή στην Σκάλα Αταλάντης


Τρία άτομα συνελήφθησαν χθες στη Σκάλα Αταλάντης στη Φθιώτιδα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν με την μέθοδο της απασχόλησης χρηματικό ποσό από το σπίτι ηλικιωμένης στον Αγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας.

Ε.ΠΑ.Μ. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ε.ΠΑ.Μ. ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Ανοιχτή επιστολή της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.ΠΑ.Μ. προς τα Κόμματα της Βουλής που δηλώνουν ότι στέκονται απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές:

Οι ώρες που περνάμε φαίνεται ότι σηματοδοτούν την τελευταία πράξη του δράματος που παίζεται στην πλάτη του ελληνικού λαού τα τελευταία τρία χρόνια.

Είναι σαφές πια, ότι η ντόπια τρόικα (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) σε αγαστή συνεργασία με τους πάτρωνές τους (ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ – και τους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους των «αγορών») με τα τερτίπια και τις τσιριμόνιες των δήθεν «διαπραγματεύσεων», «συγκρούσεων» και «εμπλοκών» φτιασιδώνουν το επικοινωνιακό τους προφίλ πριν προχωρήσουν στην αποτρόπαια πράξη της ψήφισης της καταδικαστικής απόφασης για τον ελληνικό λαό. Ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου πριν μπουν στο «κοινοβούλιο» και αποφασίσουν την εξαθλίωση του ελληνικού λαού και την ερημοποίηση της χώρας. Ετοιμάζονται να ρίξουν τη χαριστική βολή στον ελληνικό λαό, οδηγώντας τη χώρα στη πλήρη προτεκτορατοποίησή της και τελικά στον διαμελισμό της, τους νεώτερους ως μετανάστες στα ξένα σκλαβοπάζαρα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών και τους γηραιότερους κυριολεκτικά στον Καιάδα.

Δήλωση Βασίλη Κυριακάκη για την 28η Οκτωβρίου


Ενόψει των επετειακών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου ο Βασίλης Κυριακάκης βουλευτής Φθιώτιδας με το ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η 28η Οκτώβρη δεν ανήκει στους εχθρούς του λαού, δεν ανήκει σε όλους εκείνους που παρέδωσαν τη δημοκρατία, την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας στους αδίστακτους ξένους και ντόπιους τοκογλύφους.

Που επιβάλλουν μια νέα οικονομική και πολιτική κατοχή. Που επιβάλουν ένα νέο φασισμό οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό. Που ξεπουλάνε τη πατρίδα μας και θυσιάζουν το λαό μας. Που εξισώνουν αγωνιστές καθημερινούς ανθρώπους, εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, με φασίστες και νεοναζι εγκληματίες, ώστε να μείνουν στο απυρόβλητο και να συνεχίσουν το έργο τους.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου