Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Συμεών Κεδίκογλου: Χαιρετίζουμε το χαρακτηρισμό του διαμήκους οδικού άξονα της Εύβοιας ως Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών


Ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου παραβρέθηκε στη χθεσινή ημερίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που έγινε στη Χαλκίδα με θέμα «Υλοποίηση του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας –Έργα Εύβοιας - Προγραμματική Περίοδος 2014 - 2020».

Μεταξύ άλλων, χαιρέτησε ως πολύ σημαντικό το χαρακτηρισμό του διαμήκους οδικού άξονα της Εύβοιας ως Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ). 

Είναι φανερό ότι τα κονδύλια που απαιτεί ένα τόσο μεγάλο έργο και πόθο των Ευβοιωτών για πολλά χρόνια δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν μόνο από εθνικούς πόρους.

Εδώ και δύο χρόνια, η χώρα μας ξεκίνησε διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να διασφαλίσει την ένταξη τμημάτων οδικού δικτύου στο ΔΕΔ-Μ. 

Θυμίζουμε ότι η σχετική προσπάθεια εντάθηκε και μετά τη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Μεταφορών υπό τον τότε Υφυπουργό κ. Μαγκριώτη, η οποία δείχνει να καρποφορεί.

Καθώς η πρόταση εξετάζεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να επιτευχθεί κοινή θέση μεταξύ Ευρωκοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο βουλευτής θα αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης των Ελλήνων ευρωβουλευτών που ανήκουν στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το ίδιο πρότεινε αντίστοιχα για ενημέρωση βουλευτών που ανήκουν σε άλλα κόμματα. 

Η ένταξη του άξονα αυτού συνεπάγεται τη δυνατότητα χρηματοδότησής του από το Ταμείο Συνοχής τόσο την τρέχουσα όσο και την επόμενη προγραμματική περίοδο, κάτι που μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου