Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Σταϊκούρας: Εχουμε τα πρώτα θετικά σημάδια για την ελληνική οικονομία

Αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας, από το βήμα του Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, τονίζοντας την ανάγκη για μεγαλύτερη ταχύτητα στις μεταρρυθμίσεις και επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων.  


Βλέπουμε τα πρώτα θετικά δείγματα γραφής, που αλλάζουν την αίσθηση αδιεξόδου που είχε διαμορφωθεί. Με σχέδιο, σκληρή δουλειά και τη συμβολή όλων, μπορεί να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί, δεν επιτρέπεται όμως εφησυχασμός, είπε ο κ. Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι πρέπει να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα στην επίτευξη των διαρθρωτικών αλλαγών. 

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων που ξεκίνησε σήμερα και αναφέρθηκε εκτενώς στα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα, δίνοντας έμφαση στις θυσίες του ελληνικού λαού που ξεπερνούν τα 50 δισ. ευρώ. 

Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας μας, καθώς κατάφερε να εκπληρώσει τις 72 προαπαιτούμενες δράσεις που είχαν τεθεί, ορισμένες από τις οποίες έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί από το πρώτο εξάμηνο του έτους. Επισήμανε ότι η αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου θα γίνει απλά, γρήγορα και με διαφάνεια, με βάση το σχέδιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. 


Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού γίνεται με ικανοποιητικό τρόπο, παρά τις δυσμενείς υφεσιακές συνθήκες, ενώ έκανε αναφορά και στη σταδιακή επιστροφή των καταθέσεων και τα θετικά αποτελέσματα που θα προκύψουν από τις εξαγορές και συγχωνεύσεις των τραπεζικών ομίλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου