Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ


Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των Ρομά  και τη «μεταφορά» του προβλήματος από την μία περιοχή στην άλλη, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε στη δημοτική αρχή και στον κ. Δήμαρχο πως πρέπει επιτέλους  να τηρήσουν  τις δεσμεύσεις τους  και να μην υπεκφεύγουν διότι με την μέχρι τώρα ανικανότητα να διευθετήσουν το πρόβλημα της προσωρινής έστω στέγασης των τσιγγάνων, έχουν οδηγήσει στην δραματική όξυνση του προβλήματος.

Ο κ. Δήμαρχος επικαλείται την τοποθεσία της Καμηλόβρυσης ως τη λύση για την μεταστέγαση των τσιγγάνων και μάλιστα σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου αναφέρει  ότι  ολοκλήρωσε τη διαδικασία για την σύσταση της Επιτροπής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την αδειοδότηση του  συγκεκριμένου χώρου!! Θεωρούμε ότι οι ενέργειες αυτές έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και αρκετά χρόνια, όμως η υποκρισία, η προχειρότητα και τα αποσπασματικά μέτρα  συνεχίζονται από την πλευρά του κ. Δημάρχου.

Επανειλημμένα, ο κ. Δήμαρχος έχει επικαλεστεί τις  υποδομές που έχει κατασκευάσει στη θέση της Καμηλόβρυσης. Η πραγματικότητα είναι πως η Δημοτική Αρχή δεν έχει εγκαταστήσει ούτε πόσιμο νερό, ούτε ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε ολοκληρωμένο αποχετευτικό σύστημα για να μπορέσουν να κατοικήσουν εκεί αξιοπρεπώς οι Ρομά στην περίπτωση που κάποιοι θελήσουν να μετοικήσουν εκεί. Πότε επιτέλους  θα υλοποιηθούν αυτά τα έργα;


Επιπροσθέτως, έχουμε εδώ και καιρό επισημάνει ότι ο χώρος στην Καμηλόβρυση χωράει το πολύ 20 οικογένειες. Είναι απαράδεκτο η δημοτική αρχή να παρουσιάζει ως έτοιμη και ολοκληρωμένη λύση τη θέση της Καμηλόβρυσης, όταν γνωρίζει ότι εκεί χωράει μόνο ένα μικρό μέρος των οικογενειών Ρομά της πόλης.

Εμείς ως δημοτική κίνηση είχαμε επισημάνει ότι αν δεν δοθεί έστω προσωρινή λύση με την Καμηλόβρυση, αφου πρώτα θα είχαν εξασφαλιστεί οι κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης, οι άστεγοι Ρομά θα πήγαιναν σε άλλη περιοχή του δήμου και θα είχαμε ξανά το ίδιο πρόβλημα και δυστυχώς επαληθευόμαστε διότι αυτή την στιγμή εκτός από την Ανθήλη  υπάρχουν και άλλες περιοχές όπως το Κόμμα και το Φραντζή που είναι σε έκρυθμη κατάσταση.

Ο Δήμαρχος πρέπει  επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του. Διότι με δικές του ενέργειες εκδιώχθηκαν οι Ρομά του Ξηριά χωρίς να τους έχει εξασφαλίσει ένα χώρο ανθρώπινο να ακουμπήσουν. Εκείνος τους ώθησε στο περιθώριο εντείνοντας την απομόνωσή τους και ως αποτέλεσμα  όξυνε το πρόβλημα.

Καλούμε την δημοτική αρχή να πάρει ουσιαστικές πρωτοβουλίες  και να δει το θέμα με ευαισθησία. Δεν πρέπει  να  αφήσουμε το πρόβλημα αυτό να εξελιχθεί μια αντιπαράθεση»μεταξύ των Ρομά και των κατοίκων των περιοχών της Λαμίας στις οποίες εκείνοι εκτοπίζονται λόγω της έλλειψης βούλησης και της ανικανότητας της δημοτικής αρχής να δώσει μια βιώσιμη λύση στο πρόβλημα τους.  Αν δεν δούμε συνολικά και με υπευθυνότητα το πρόβλημα, αυτό θα διαιωνίζεται και θα μεγαλώνει λόγω και της εντεινόμενης φτώχιας και εξαθλίωσης μεγάλου μέρους του λαού από τις μνημονιακές πολιτικές της τρικομματικής συγκυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Η παραβατικότητα πρέπει να παταχθεί άμεσα, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από το νέο καταυλισμό των τσιγγάνων υποφέρουν. Πρέπει όμως να παταχθεί χωρίς να θεωρηθούν υπεύθυνοι όλοι οι Ρομά, αλλά να βρεθούν αυτοί οι παραβάτες και να αποδοθούν ευθύνες σ’ αυτούς και όχι γενικά και αόριστα σε όλους Ρομά.


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου