Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Απολύονται 12 από το Δήμο Λαμιέων!


Η κυβέρνηση και  ειδικά  το Υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης στέλνει στα σπίτια τους χριστουγεννιάτικα τους πρώτους 12 εργαζόμενους στο Δήμο Λαμιέων.
 
Πρόκειται για την υλοποίηση της απειλής του Υπουργού κ. Μανιτάκη προς τους εργαζομένους που  εδώ και  καιρό  έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις με την μορφή καταλήψεων υπηρεσιών των Δήμων προκειμένου να μην αποσταλούν καταστάσεις των ενταχθέντων στο καθεστώς διαθεσιμότητας υπαλλήλων τους.
 
Ο κ.Μανιτάκης έδωσε εντολή να  μην μισθοδοτούνται πλέον οι εργαζόμενοι ΙΔΑΧ που περιγράφονται στον πρόσφατο Νόμο περί διαθεσιμοτήτων.
 
Μόλις έγινε γνωστή η  υπουργική  παρέμβαση στο Δήμο Λαμιέων σήμανε συναγερμός, συνεκλήθη το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων και από αύριο Τετάρτη  γενικεύονται οι  καταλήψεις δημοτικών υπηρεσιών και κτηρίων πλην των παιδικών Σταθμών.
 
Παράλληλα οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου ετοιμάζουν την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που με τον τρόπο  που εφαρμόζεται  περιλαμβάνει ακόμη και υπαλλήλους που  ουσιαστικά δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες  που περιγράφει ο Νόμος περί διαθεσιμοτήτων.
 
Έντονη ήταν η αντίδραση και της ΠΟΕ ΟΤΑ:
 
Με πράξεις που παραπέμπουν σε ενέργειες και εκβιασμούς μαφίας, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (κατεδάφισης του Δημοσίου) προχώρησε στην διαγραφή των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Δ.Ε. Διοικητικού – Οικονομικού κ.λπ. σε όλο το Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. από την λίστα δεδομένων της απογραφής. Τους απολύει με ένα delete σήμερα τα ξημερώματα από όλους τους φορείς που εμπίπτουν στις διατάξεις, του κατάπτυστου και αντισυνταγματικού Νόμου τους.
 
Ο εκβιασμός τους, στόχο έχει να μπλοκάρει το σύστημα πληρωμής στη μισθοδοσία από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (Ε.Α.Π.) και να εξαναγκάσουν τους φορείς (Δημάρχους κ.λπ.) να υπογράψουν διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης ώστε να πληρωθούν έστω μετά από μήνες με το 75 % που προβλέπει η διαθεσιμότητα.
 
Ο κατήφορος της άθλιας τρικομματικής κυβέρνησης δεν έχει όρια, παραβιάζει κάθε έννοια στοιχειώδους νομιμότητας και διαδικασιών για να υλοποιήσει τις δουλικές καταστροφικές δεσμεύσεις της απέναντι στην τρόικα.
 
Με βάση αυτές τις εξελίξεις, συγκαλείτε αύριο το πρωί, στις 9.30 το πρωί, έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα) για να αναπροσαρμόσει και να σχεδιάσει την δυναμική αντίδραση του κλάδου. Οι πραξικοπηματικές ενέργειες και αποφάσεις της άθλιας τρικομματικής συγκυβέρνησης θα πάρουν την άμεση απάντηση που τους αξίζουν.
 
ΟΛΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ Ο.Τ.Α., ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις 11.30 π.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
 
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
 
          Ο Πρόεδρος            Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος     Γιάννης Τσούνης
 
lamiafm1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου