Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ: ΟΧΙ στις απολύσεις στους ΟΤΑ


Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προχωρά στην εφαρμογή του μνημονίου 3 και θέτει σε διαθεσιμότητα, ουσιαστικά σε απόλυση, χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Μεγάλο τμήμα των υπαλλήλων που απολύονται προέρχονται από τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.

Σε μια περίοδο που ο λαός και οι εργαζόμενοι βιώνουν όλο και πιο δραματικά την ένταση της αντεργατικής επίθεσης της Τρόϊκα, της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, αποδεικνύεται μέσα και από τα μέτρα του μνημονίου 3 ότι  ο στόχος της συμμαχίας της τρόικας εσωτερικού με την τρόικα εξωτερικού είναι να εξασφαλίσει και να προστατεύσει τα συμφέροντα του ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου.

Οι απολύσεις στους ΟΤΑ συνδέονται άμεσα με το θεσμικό πλαίσιο που διαμόρφωσε ο Καλλικράτης ως πυλώνας εφαρμογής των μνημονίων. Η μεταφορά μεγάλου αριθμού κοινωνικών αρμοδιοτήτων του κεντρικού κράτους στους ΟΤΑ, με την ταυτόχρονη τεράστια περικοπή πόρων που έδινε το κράτος σε αυτούς, οδηγούν  τώρα σε μια αντιδραστική αναδιάρθρωση σε βάρος της κοινωνικής πολιτικής προς τους εργαζόμενους και το λαό. Σε αυτό το τοπίο προωθείται και μια νέα κατάσταση εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων των ΟΤΑ.


Οι απολύσεις είναι η άλλη πλευρά και το συμπλήρωμα των 5μηνων συμβάσεων πείνας μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών που προωθούνται σε μια σειρά περιφέρειες και μάλιστα στους τομείς (ενέργεια, ναυπήγηση, τουρισμός) στους οποίους ποντάρει σε κερδοφορία το ελληνικό και ξένο κεφάλαιο.

Η Παρέμβαση Πολιτών στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Λαμίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έναν αγώνα που μπορεί και πρέπει να είναι νικηφόρος. Η κυβέρνηση αυτή και η πολιτική της είναι επικίνδυνες και πρέπει να ανατραπούν με λαϊκό ξεσηκωμό, πανεργατικό αγώνα, με ένα ισχυρό οργανωμένο μαζικό κίνημα, που θα σαρώσει τρόικες, μνημόνια, μεσοπρόθεσμα και κάθε αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων του, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Η Δημοτική μας Κίνηση παλεύει ώστε να μην γίνει καμία απόλυση εργαζομένου. Θεωρούμε ότι κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύσει σε ένα δημόσιο που θα προτάσσει το κοινωνικό συμφέρον της εργαζόμενης πλειοψηφίας και διεκδικούμε αύξηση αντί περιστολή της κοινωνικής πολιτικής. Παλεύουμε ώστε να μην υπάρξει καμία ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας και κοινωνικής υπηρεσίας. Τέλος, καλούμε τον Δήμαρχο Λαμιέων να τηρήσει απαρέγκλιτα την δημόσια δέσμευσή του και να μην υπογράψει τη απόλυση κανενός υπαλλήλου του Δήμου μας. 

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου