Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Η Ελένη Μακρή-Θεοδώρου για την Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών


Παρά τη νομοθεσία και την άνοδο του μορφωτικού επιπέδου της κοινωνίας μας η βία κατά των γυναικών αποτελεί ένα από τα πλέον μελανά σημεία του σύγχρονου πολιτισμού μας.            
       
Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών  η κακοποίηση των γυναικών είναι η πιο διαδεδομένη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αφού στις ηλικίες μεταξύ 15-44 ετών , οι πράξεις βίας προκαλούν περισσότερους θανάτους και αναπηρία από ό,τι ο καρκίνος, η ελονοσία, τα τροχαία ατυχήματα και ο πόλεμος ΜΑΖΙ!!!

[Τα στατιστικά δεδομένα είναι αποστομωτικά!]
      
Αναγνωρίζοντας την κακοποίηση των γυναικών ως κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών και ως μία από τις ειδεχθέστερες μορφές άσκησης εξουσίας, αναγνωρίζουμε πως αυτή η βία είναι ένα ακόμα εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων της ισότητας, της ανάπτυξης και της ειρήνης.
      

Η φυσική, σεξουαλική και ψυχολογική κακοποίηση των γυναικών  δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένη οικονομική τάξη, μορφωτικό επίπεδο  και κουλτούρα. Επιπροσθέτως,  τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας αυξάνονται, καθώς η οικονομική κρίση συνιστά έναν επιπλέον επιβαρυντικό παράγοντα στις ήδη βεβαρημένες έμφυλες σχέσεις.
      
Η αληθινή ζωή, καταδεικνύει περίτρανα την επείγουσα ανάγκη για εμπράγματη δράση για την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών!
   
Η ενημέρωση και η μη-ανοχή απέναντι στο πρόβλημα πρέπει να γίνουν μοχλός κινητοποίησης  και δράσης έτσι ώστε η προοπτική της πλήρους προστασίας του δικαιώματος  όλων των γυναικών για  μια ζωή χωρίς βία και φόβο να διαφαίνεται ολοένα και πιο κοντά.

[Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στη Λαμία το οποίο εγκαινιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και λειτουργεί ήδη από τον Μάρτιο του 2012  υποστηρίζει τις γυναίκες που δέχονται οποιασδήποτε μορφής βία (ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμό ή απόπειρα βιασμού είτε είναι θύματα παράνομης εμπορίας και διακίνησης – trafficking) με δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής και νομικής στήριξης που καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής.]
      
Ας μην αναρωτιόμαστε πλέον πότε θα σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε ως κοινωνία, ως πολιτεία και ως άνθρωποι για ένα πρόβλημα που έχει βαθιές ρίζες στο παρελθόν και εξελίσσεται μέσα στη σύγχρονη πραγματικότητα. Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ας αδράξουμε όλοι μας την ευκαιρία να ενημερωθούμε, να ευαισθητοποιηθούμε και να αλλάξουμε αντιμετώπιση απέναντι στο πρόβλημα, για  να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση και την εξάλειψή του.

Η Βουλευτής
Ελένη Μακρή-Θεοδώρου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου