Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Καλεί τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ σε νέους δυναμικούς αγώνες

"Καμιά επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός, καμιά αυταπάτη".

Με αυτό το σύνθημα το Σωματείο Μετάλλου Nομού Φθιώτιδας απευθύνεται, με ανακοίνωσή του, στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τους καλεί σε γενικό ξεσηκωμό.

«Η 24ωρη απεργία που πραγματοποιήσαμε στις 22 Νοέμβρη πρέπει να είναι η αφετηρία για να αναπτύξουμε πιο δυναμικούς, πολύπλευρους και πολύμορφους αγώνες ώστε να αποκρούσουμε τα αντεργατικά σχέδια που θέλουν να εφαρμόσουν σε βάρος μας, να εμποδίσουμε την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ», τονίζει το Σωματείο.

Και συνεχίζει: «Βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού, γιατί οι δυνάμεις της πλουτοκρατίας, το πολιτικό τους προσωπικό, η ΕΕ έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Με κάθε τρόπο, με όλους τους μηχανισμούς, με ενιαία ή διαιρεμένη ΛΑΡΚΟ, κλειστή ή ανοιχτή, με όλους ή ορισμένους εργαζόμενους απολυμένους θα κάνουν οτιδήποτε προκειμένου να πετύχουν το στρατηγικό τους στόχο, την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ και τους εργάτες σύγχρονους σκλάβους που θα δουλεύουν για ένα κομμάτι ξερό ψωμί».

Κάτι που, όπως σημειώνει το Σωματείο, αποδείχθηκε και στην τελευταία ημερίδα, όπου οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων και των φορέων - πλην του ΚΚΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και των συνδικαλιστικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ - κινήθηκαν στην ίδια κατεύθυνση. 

Πίσω από τις επιμέρους διαφωνίες τους, προσπάθησαν να κρύψουν από τους εργαζόμενους ότι «όλοι κινούνται στη λογική της διαχείρισης της σημερινής αστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας. Οτι οι μεν κυβερνητικοί κινούνται στο δρόμο της πλήρους ιδιωτικοποίησης, οι δε άλλοι της αντιπολίτευσης στο δρόμο της μερικής και με πιο καλό τίμημα».
  
Μεγάλες οι ευθύνες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ

Βαρύτατες ευθύνες καταλογίζει το Σωματείο Μετάλλου και στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ, «που με τη στήριξη της πλουτοκρατίας και της κυβερνητικής εξουσίας έχουν καθίσει στο σβέρκο της εργατιάς και έβαλαν πλάτες χρόνια τώρα για να περνάνε τις πολιτικές επιλογές των αφεντικών. Βαρύτατες ευθύνες γιατί στην ημερίδα, μέσα στο μαντρί της εργατιάς έφεραν τους εκπροσώπους της αστικής τάξης, τους δυνάστες μας, τους εχθρούς μας, τους έδωσαν λόγο για να μας εκβιάζουν να δεχθούμε τα σχέδιά τους».
Και στην ανακοίνωση τονίζεται: «Μια ζωή είμαστε τα υποζύγια, μας εκμεταλλεύονται, μας πίνουν το αίμα. Αρκετά με αυτή την κατάσταση. Πρέπει να τινάξουμε το ζυγό, τα βαρίδια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, τα εμπόδια που μας φράζουν το δρόμο.

Τώρα όλοι για έναν και ένας για όλους. Πόλεμο μας κήρυξαν - Πόλεμο να τους κηρύξουμε.

Ενωμένοι εργάτες, λαϊκά στρώματα, να καθορίσουμε τη στρατηγική μας, τα αιτήματά μας, την τακτική του αγώνα μας και να απαιτήσουμε:
  • Οχι στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ
  • Οχι στις απολύσεις - Οχι στις μειώσεις μισθών
  • Κατάργηση των δουλεμπόρων - Πρόσληψη προσωπικού στη ΛΑΡΚΟ
  • Να δοθούν αμέσως οι άδειες λειτουργίας
  • Η ΛΑΡΚΟ σε πλήρη δημόσιο έλεγχο - Ενταγμένη σε δημόσιο φορέα ορυκτού πλούτου
  • Δημιουργία μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα - Αξιοποίηση υποπροϊόντων

Η λύση είναι υπόθεση των εργατών. Να μην περιμένουμε από τους λουσάτους, τα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες, το πολιτικό τους υπηρετικό προσωπικό, τα αστικά κόμματα, τους υποτακτικούς τους δημάρχους, περιφερειάρχες, συμβιβασμένους συνδικαλιστές

Τη λύση θα τη δώσουμε εμείς με τον αγώνα μας. Πρέπει επιτέλους να καρπωθούμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε, να γίνει δική μας ιδιοκτησία

Εμπειρία και φάρος ο μεγαλειώδης αγώνας του 1977 των εργατών της ΛΑΡΚΟ. Εμπειρία και φάρος ο εννιάμηνος ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών.

Μπορούμε και πρέπει να νικήσουμε.Δύο δρόμους έχουμε, της σκλαβιάς ο ένας, της απελευθέρωσής μας ο άλλος - αυτόν πρέπει να τραβήξουμε».

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ.ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!

    ΞΥΠΝΑΤΕ ΧΩΡΙΑΝΟΙ , ΣΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου