Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Τετριμίδας : Αναγκαία η αλλαγή ονομασίας του Δήμου!


Ένθερμος υποστηρικτής της μετονομασίας του Δήμου Μώλου –Αγίου Κωνσταντίνου δηλώνει  μέσα από το κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο Δήμαρχος Βαγγέλης Τετριμίδας.
 
Τετριμίδας : Αναγκαία η αλλαγή ονομασίας του Δήμου!«Ασφαλώς και  θεωρώ ότι η σημερινή ονομασία που δόθηκε χωρίς να μας ρωτήσει κανένας δεν εξυπηρετεί, προσωπικά είμαι  υπέρ των ονομασιών με τα λιγότερα συνθετικά και αντίθετος σε ονομασίες σιδηρόδρομος..».
 
Παράλληλα ο κ. Τετριμίδας επιμένει και επιχειρηματολογεί ότι είναι εφικτή  η μετονομασία του Δήμου σε Δήμο Θερμοπυλών έστω και αν το συγκεκριμένο διαμέρισμα ανήκει στον Δήμο Λαμιέων.
 
Κατά τον κ. Τετριμίδα  ορθώς δόθηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. η δυνατότητα  περαιτέρω διαβούλευσης για το θέμα αυτό που θα συζητηθεί εκ  νέου για λύψη απόφασης σε 15 περίπου ημέρες.
 
 
Στο κεντρικό δελτίο του FM-1 τοποθετήθηκε και ο πρώην Δήμαρχος Μώλου Κώστας Παταργιάς ο οποίος σήμερα με την ιδιότητα του επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού της μειοψηφίας, αμφισβήτησε την δυνατότητα μετονομασίας του Δήμου σε Δήμο Θερμοπυλών και ο ίδιος θα έβλεπε ως πιθανή λύση την τριπλή ονομασία με  αλφαβητική σειρά των ονομάτων Δήμος Αγίου Κωνσταντίνου-Καμένων Βούρλων –Μώλου.
 
Ως προς την έδρα ο  κ. Παταργιάς  ανέφερε ότι  πρέπει να μεταφερθεί στον Μώλο, γιατί υπάρχουν επαρκείς κτηριακές εγκαταστάσεις που τώρα έχουν απαξιωθεί ενώ θα μπορούσαν  με άνεση χώρου να φιλοξενήσουν όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.
  
Διαφώνησε όμως με την πρόταση για μεταφορά της έδρας στον Άγιο Κωνσταντίνο, τονίζοντας ότι  η απόσταση δεν εξυπηρετεί τους δημότες του Μώλου όπως επίσης και  με το ενδεχόμενο  συγχώνευσης  του σημερινού Δήμου με τον Δήμο Λαμιέων.
 
 
Στο ίδιο δελτίο τοποθετήθηκε και ο  πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Θερμοπυλών Ανδρέας Μακρής ο οποίος  κατηγόρησε όσους επιθυμούν να σφετεριστούν το όνομα των Θερμοπυλών που  με ομόφωνη απόφαση λαϊκής συνέλευσης αποφασίστηκε να ενταχθεί στον Δήμο Λαμιέων.
 
«Δεν είναι δυνατόν οι του Μωλου να προτείνουν όνομα Θερμοπύλες την ώρα που ανήκουμε στη Λαμία και έχει  γίνει σημαντικό έργο στην περιοχή μας με το Μουσείο και  όσα αλλά έχει προγραμματίσει ο Δήμος Λαμιέων, έχει αλλάξει η ζωή μας προς το καλύτερο ούτε να το σκάφτονται στο Μωλο το όνομα Θερμοπύλες» είπε χαρακτηριστικά.
 
 
Όπως επισήμαναν πάντως τόσο ο κ. Τετριμίδας όσο και ο κ. Παταργιάς θα πρέπει να σταματήσουν οι διχαστικές θέσεις ακραίων τοπικιστικών αντιλήψεων γιατί η τοπική κοινωνία επιθυμεί να πορευτεί ενωμένη άσχετα από το ποιο όνομα θα επιλεγεί τελικά.
 
 lamiafm1

1 σχόλιο:

  1. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕ.
    ΟΣΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ-ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ.
    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ "ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ" ΚΑΙ "ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ".
    ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ.
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΣΕ "ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου