Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ


Εικόνες  και φράσεις  απείρου κάλλους είδαμε και ακούσαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μακρακώμης στις 13/11/2012! 
Γεγονός που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά αυτό που λέμε τόσο καιρό. Η κατάσταση στο Δ.Σ. είναι απαράδεκτη και αποκλίνει κατά πολύ από τον κύριο σκοπό του. Πλέον διαρκώς παρακολουθούμε μια επαναλαμβανόμενη παρωδία  που περιλαμβάνει διαπλοκές, εμπάθειες, μικροσυμφέροντα και πολλά άλλα. Αύτη είναι ίσως η αιτία που λόγω της κάμερας οδήγησαν στο αυτόφωρο Δημοσιογράφο που βιντεοσκοπούσε την συνεδρίαση. Δεν θέλουν να αποκαλύπτονται και να δημοσιεύονται τα πραγματικά γεγονότα. Για να μην καταγράφονται τα χάλια τους!
Τι έγινε ακριβώς; Το  Δ.Σ. μετά από τις ανακοινώσεις και ερωτήσεις, ως θέμα ψήφισης ήταν το μεγάλο ζήτημα για την λίστα των δημοτικών υπαλλήλων και η κατάργηση του θεσμού, «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».
Διαφαίνεται όμως ότι η αγανάκτηση του κόσμου πλέον μπαίνει σε ανεξέλεγκτα όρια με αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές που σίγουρα  οφείλονται στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση που υπάρχει. Για μερικούς μάλλον αποτελεί αδιέξοδο.  Όπως πιθανότατα στην περίπτωση του δημότη  κ. Στέλιου Ν. που επιπλέον ενισχύονται από όλα αυτά που γίνονται στον Δήμο Μακρακώμης.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Η αβεβαιότητα για το μέλλον και  τα οικονομικοκοινωνικά προβλήματα σε συνδυασμό με τους κακούς χειρισμούς αυτού του Δ.Σ. σε ότι αφορά τον Δήμο Μακρακώμης  δεν βοηθάνε τον τόπο, με αποτέλεσμα δημότες να εκφράζονται με ακραίους τρόπους.
Τα πράγματα πήραν ανεξέλεγκτη τροπή κατά την διάρκεια της συνεδρίασης όταν ο δημότης, άρχισε να τους βρίζει με λέξεις που δεν μπορούμε καν τις περιγράψουμε. (Θα τις ακούσετε βλέποντας το βίντεο)
Ο οχετός κατηγοριών και χαρακτηρισμών που εξαπέλυσε με τραμπουκισμό ο δημότης  Στέλιος  Ν. (ο οποίος φορούσε την χαρακτηριστική μαύρη μπλούζα με τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής), είναι σίγουρα καταδικαστέος άσχετα των κομματικών – πολιτικών προτιμήσεων του.  Αλλά είναι εξίσου σημαντικό να αναζητηθούν ερμηνείες τόσο αυτής της συμπεριφοράς όσο και της απαράδεκτης αντίδρασης που επέδειξε ο Πρόεδρος, ο Δήμαρχος και όλο το Δ.Σ..
Το πρόβλημα εντείνεται όταν το Δ.Σ. δεν ενεργεί όπως θα έπρεπε και το προβλέπει ο κανονισμός.
Ή ενεργεί όπως το συμφέρει! Διότι σε αυτήν την  περίπτωση, όπου ένας δημότης παρεμποδίζει, βρίζει και κατηγορεί το Δ.Σ, αντί να καλέσουν την αστυνομία  και να λήξει εκεί το θέμα, το ανεχτήκανε  και μάλιστα το υπέστησαν με σκυμμένα τα κεφάλια!
Σε άλλες περιπτώσεις πάντως, κυρίως λόγω εμπάθειας, τους πειράζει ακόμα και η αναπνοή μερικών δημοτών και εκεί σηκώνουν ανάστημα, όσο έχουν βέβαια και τους κατηγορούν και τους συκοφαντούν και δεν διστάζουν να τους πάνε αυτόφωρο…. Σε αυτόν τον δημότη όμως, το μόνο που ακούστηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ.  αφού τον προέτρεψε να βγει από την αίθουσα, φανερά  εκνευρισμένος όταν δεν το έκανε, του ξεστόμισε την φράση «Εγώ δεν πάω φυλακή για ζωοκτονία»! Αυτό είναι το επίπεδο του προέδρου ως θεσμός; Να χαρακτηρίζει ζώα τους δημότες;;;  Και μάλιστα αν είναι μια φορά τραμπουκισμός από τον κ. Στέλιο Ν. τότε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. που αναφέρεται στους δημότες ως  ζώα και με απειλές για σκοτωμό, τότε πόσο τραμπούκος είναι ο πρόεδρος κ. Φαρρής;;;;
Μην ξεχνάμε ότι εκπροσωπεί έναν θεσμό και όχι τον εαυτό του! Άραγε οι δημότες του Δήμου Μακρακώμης ανέχονται να τους χαρακτηρίζουν ζώα και αν ναι σε ποια κατηγορία Ζώων τοποθετήστε;;; (Πρόβατα; Λαγοί; Αλεπούδες; Τσακάλια; Φίδια; Κότες; Λιοντάρια; Στρουθοκάμηλοι; Γάτες; Κλπ)
Το πράγμα όμως περιπλέκεται, όταν κατά την διακοπή της συνεδρίασης, τόσο ο πρόεδρος του Δ.Σ. όσο και άλλοι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, συζητάγανε σε ήπιους τόνους, φιλικούς και καθησυχαστικούς θα λέγαμε, με τον Στέλιο Ν. ! Και διερωτάται κανείς. Τι θέατρο του παραλόγου  βλέπουμε; (Πάντως Σκηνοθέτη έχουνε με παραγωγό τον Δήμαρχο) Πουλάει πνεύμα, «τρέλα» ο Στέλιος Ν. ή κρύβεται κάτι άλλο;
Μήπως όλα γίνονται επειδή κάποιοι θέλουν να παρουσιάζονται με συγκεκριμένο χαραχτήρα ή όλα αυτά είναι «μαγειρεμένα» για να εξυπηρετήσουν άλλους σκοπούς της κάθε πλευράς; Αναφέρουμε ότι ο Στέλιος Ν. υπήρξε υποψήφιος με τον συνδυασμό του Δημάρχου Παπαευθυμίου και τότε γραμματέας  της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. Σπερχειάδας και κατά καιρούς ο Δήμαρχος είχε εκφράσει την ικανοποίηση του και την ευχαρίστηση του που τον είχε υποψήφιο και καμάρωνε!
Όταν όμως για το όνομα φαίνεται να τα τσούγκρισάν, η κλίκα του Δ.Σ. κατηγορούσε άλλους ότι  κρύβονται πίσω από τον Στέλιο Ν. και τις ενέργειές του;!
Αποδεικνύεται λοιπόν περίτρανα ότι είναι οι ίδιοι! Δεν ερμηνεύεται αλλιώς…
Ένα τελευταίο σημείο που πρέπει να σταθούμε είναι ότι κάποια τοπικά Μ.Μ.Ε. ούτε καν αναφέρθηκαν στο γεγονότα αυτά, αν και υποτίθεται ότι δημοσιογραφικά κάλυπταν την συνεδρίαση. Και έτσι αναδεικνύεται  το πόσο σημαντική είναι η εργασία που κάνει ο Φωνογράφος καθώς βιντεοσκοπεί όλες τις συνεδριάσεις  του Δ.Σ. και αποκαλύπτεται το τι πραγματικά συμβαίνει πέρα από τις αποφάσεις που ψηφίζουν! Παρακολουθείστε την συνεδρίαση των εκτρόπων του Δ.Σ. Μακρακώμης που βιντεοσκόπησε ο Φωνογράφος.


fonografos

ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ


Τα σχόλια δικά σας
ΗΧΗΤΙΚΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 13-11-12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου