Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα ΔΕΗ κατά ΛΑΡΚΟ

Συζητήθηκε σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η ΔΕΗ κατά της ΛΑΡΚΟ για συντηρητική κατάσχεση ύψους 39,2 εκ. Ευρώ, τα οποία προέρχονται, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, από ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος

Η ΛΑΡΚΟ ισχυρίζεται ότι τα κονδύλια που ζητάει η ΔΕΗ δεν προέρχονται από ληξιπρόθεσμες οφειλές της, καθώς η υπόθεση εκκρεμεί στη ΡΑΕ, στην οποία έχει προσφύγει η ΛΑΡΚΟ, με καταγγελία της κατά της ΔΕΗ. 

Μάλιστα, όπως αναφέρουν κύκλοι της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ, η Αρχή έχει εκδώσει απόφαση, με την οποία ορίσθηκε προσωρινή τιμή ρεύματος για τη ΛΑΡΚΟ 50 Ευρώ/MWh, ποσό σημαντικά μικρότερο από αυτό που τη χρέωνε η ΔΕΗ με τα τιμολόγιά της. 

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η ΛΑΡΚΟ διαμήνυσε σε όλους τους τόνους και δια των πληρεξουσίων δικηγόρων της, κ.κ. Τατιάνας Τσιρακοπούλου και Φίλιππου Φιλιππόπουλου, ότι τυχόν επιβολή συντηρητικής κατάσχεσης στην περιουσία της ΛΑΡΚΟ, είτε εις χείρας της, είτε εις χείρας τρίτων, δηλαδή στα ταμειακά διαθέσιμα της Εταιρείας που είναι κατατεθειμένα στις τράπεζες, οδηγεί την Εταιρεία σε άμεση αδυναμία πληρωμών των υποχρεώσεών της, με αποτέλεσμα την παύση της λειτουργίας της, τη στιγμή μάλιστα που βρίσκεται προ των πυλών η αποκρατικοποίησή της. 


Αντίθετα, όπως ανέφεραν, η ΔΕΗ όχι μόνο δεν διακινδυνεύει τυχόν απαιτήσεις της αλλά οφείλει να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη ΛΑΡΚΟ, όπως επιβάλλει ο νόμος και η απόφαση της ΡΑΕ, ώστε να βρεθεί τιμή συμφέρουσα και για τις δύο Εταιρείες.  

Η απόφαση αναμένεται στο επόμενο χρονικό διάστημα.

5 σχόλια:

  1. ΧΡΩΣΤΆΕΙ 39 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ (!) Η ΛΑΡΚΟ ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΠΟ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ (!) ΚΙ ΑΣ ΕΙΧΕ 50 GOLDEN BOYS - ΔΙΕΥΘΥΝΤΆΔΕΣ (ΚΟΜΙΣΣΑΡΙΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ) ΤΟΥΣ ΟΠΟΊΟΥΣ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΕ....

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙΑ... ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΤΗΣ "ΚΟΒΕΙ" ΤΟ ΡΕΥΜΑ. ΑΝ ΕΓΩ ΧΡΩΣΤΩ 500 ΕΥΡΩ ΟΜΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΕΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ "ΚΟΒΕΙ".

      ΑΝ ΗΤΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ Η ΛΑΡΚΟ ΘΑ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΠΟΣΟ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΔΕΗ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΗΣ.

      ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗ ΧΑΣΟΥΡΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ, ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΑΥΞΉΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ. ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗ ΖΗΜΙΑ;

      ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΝΩ Η ΛΑΡΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ, ΩΣΤΟΣΟ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ, ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ.

      Διαγραφή
  2. ΛΟΓΙΚΟ.
    ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟ, ΤΟ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...
    ...ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΟΡΘΙΟ???
    ΤΙΠΟΤΕ!!! ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ...
    ΓΙΑΤΙ Η ΛΑΡΚΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ: ΟΛΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, (ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ), ΑΛΛΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
      ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ (ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ) ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΕΚΕΙ, ΝΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΖΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ...
      ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ...

      Διαγραφή
  3. Ξεμπλοκάρει η εκποίηση της ΛΑΡΚΟ με την κίνηση της ΔΕΗ, αφού επιταχύνεται η έλευση του λουκέτου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου