Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ερώτηση Μακρή-Θεοδώρου προς τον Υπουργό Υγείας για τις "Δομές Ψυχικής Υγείας Φθιώτιδας"

Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Υγείας, κατέθεσε η Βουλευτής Φθιώτιδας κ.Ελένη Μακρή-Θεοδώρου  σχετικά με τις ''Δομές Ψυχικής Υγείας Φθιώτιδας''.

Η Βουλευτής Φθιώτιδας στην ερώτηση της αναφέρεται σε Οικοτροφείο που λειτουργεί στη Λαμία από το 2004, το οποίο φιλοξενεί ανθρώπους με ψυχιατρικά προβλήματα, και τονίζει τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε αυτό λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης. 

Μείωση η οποία, όπως τονίζει η Βουλευτής, έχει ως άμεσο αποτέλεσμα, από την μία την έκθεση σε κίνδυνο της υγείας των εξυπηρετούμενων και από την άλλη την συνεχή συσσώρευση χρεών για το ίδιο το Οικοτροφείο.

Το ακριβές κείμενο της ερώτησης της Βουλευτού Φθιώτιδας έχει ως εξής:




ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ 

ΘΕΜΑ: «ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΦΘΙΩΤΊΔΑΣ» 

Στην Λαμία από το έτος 2004 λειτουργεί Οικοτροφείο, το οποίο φιλοξενεί ανθρώπους με ψυχιατρικά προβλήματα, παρέχει συμβουλευτική οικογενειών καθώς και ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση σε θέματα Ψυχικής Υγείας. 

Λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης δημιουργούνται τεράστια λειτουργικά και θεραπευτικά ζητήματα με αποτέλεσμα να εκτίθεται σε κίνδυνο η υγεία των εξυπηρετούμενων και να γίνεται συσσώρευση χρεών από την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης. 

Τα ανωτέρω χρέη σε πολλές περιπτώσεις καλύπτονται από χορηγίες της τοπικής κοινωνίας, οι οποίες όμως και αυτές είναι μειωμένες λόγω της γενικής Οικονομικής Κρίσης.  

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός: 

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση; 

Η ερωτούσα Βουλευτής 

Ελένη Μακρή-Θεοδώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου