Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Μ-Λ ΚΚΕ Φθιώτιδας: "ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ"


Το ΤΑΙΠΕΔ, με τις εντολές της συγκυβέρνησης και κάτω από τις επιταγές των ιμπεριαλιστών της Τρόικας, βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο για το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ (και συνολικά της δημόσιας περιουσίας), ακολουθώντας τις τροχιοδεικτικές βολές του καλοκαιριού, σχετικά με την ανανέωση των αδειών της εταιρείας και το σπάσιμο της σε «καλή» και «κακή» επιχείρηση, κατά τα πρότυπα του ξεπουλήματος της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς.
Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει το σχεδιαζόμενο τεμαχισμό της ΛΑΡΚΟ και το ξεπούλημα του φιλέτου της σε ντόπιους και ξένους μονοπωλιακούς μεταλλευτικούς ομίλους.
Στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, που έχουν κυριολεκτικά ποτίσει με το αίμα και των ιδρώτα τους το εργοστάσιο και τα μεταλλεία και θα στηρίξει κάθε κινητοποίηση τους με σκοπό την απόκρουση αυτών των σχεδίων και του αγώνα τους για μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία.
Η ΛΑΡΚΟ που είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας, από τις μεγαλύτερες του είδους στην Ευρώπη, μοναδική παραγωγός νικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση από εγχώρια μεταλλεύματα και από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, με 1.000.000 στρέμματα στην ιδιοκτησία της, απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους, είναι περιουσία του ελληνικού λαού και δεν είναι τσιφλίκι κανενός.
Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με πίστη στην αστείρευτη δύναμης τους και την αλληλεγγύη τους, που σφυρηλατείται στα καμίνια και στα μεταλλεία, να πιάσουν το νήμα από την μεγάλη απεργία του 1977 και να υψώσουν τοίχο αντίστασης στα σχέδια διάλυσης και ξεπουλήματος της εταιρίας.
Να απορρίψουν τις αυταπάτες και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που καλλιεργούν την μοιρολατρία, την ηττοπάθεια και τον κατευνασμό και να οικοδομήσουν ένα ενωτικό αγωνιστικό μέτωπο (ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης) ενάντια στο μαύρο μέλλον που τους ετοιμάζουν.
Ο Φθιωτικός λαός και οι εργαζόμενοι να σταθούν δίπλα τους, συμπαραστάτες στον δίκαιο αγώνας τους, για να μην κλείσει και να μην ξεπουληθεί η μεγαλύτερη βιομηχανική μονάδα το τόπου.
Ο αγώνας τους να συνδεθεί με τον συνολικότερο αγώνα του λαού και των εργαζομένων:
  • Για την  απόκρουση των νέων βάρβαρων μέτρων που προωθεί η συγκυβέρνηση των προθύμων.
  • Για την ανατροπή παλιών και νέων μνημονίων.
  • Για να  φύγει η Τρόικα από την Ελλάδα.
  • Για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
  • Για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία.
 
 
25-10-2012
 
Μ-Λ ΚΚΕ
Κ.Ο Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου