Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΚΟΕ για την απεργία της Πέμπτης: Στον αγώνα για να τους διώξουμε



Το μνημονιακό πολιτικό σύστημα και η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά παραπαίουν εν μέσω επικοινωνιακών παιχνιδιών, σκανδάλων και αυταρχισμού. Η κυβέρνηση πελαγοδρομεί μέσα σε ένα περιβάλλον έντονων διεθνών αντιπαραθέσεων. Ακόμα και οι δικές τους προγραμματικές δηλώσεις έχουν γίνει κουρελόχαρτο. Το πρόβλημα είναι ότι θέλουν να παρασύρουν μαζί τους στην καταστροφή ολόκληρη την κοινωνία. Γιατί τα μέτρα που ετοιμάζουν οι τροϊκανοί (εσωτερικού και εξωτερικού) δεν οδηγούν πουθενά αλλού. Η μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο και του λαού σε δούλο είναι η μόνη προοπτική όσο αυτοί κάνουν κουμάντο στην Ελλάδα.
 
Για αυτό είναι αναγκαίος ο ανυποχώρητος πολιτικός αγώνας. Οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, τα λαϊκά, εργατικά, φτωχά και μεσαία στρώματα που χτυπιούνται, τα κόμματα, σωματεία, φορείς που θέλουν και μπορούν να σταθούν απέναντι στο μνημονιακό καθεστώς, ενωμένα πρέπει να δώσουν τη μάχη. Για να ανοίξει μια νέα σελίδα για τον τόπο και να σταθεί στα πόδια του ο λαός.
 
Η απεργία της Πέμπτης, σε αυτά τα πλαίσια μόνο μπορεί να δείξει έναν ελπιδοφόρο δρόμο. Ο αγώνας δεν μπορεί να αφήνεται στα χέρια της συνδικαλιστικής ηγεσίας και του Παναγόπουλου. Η αναγκαία πολιτική ανατροπή δεν μπορεί να έρθει μέσα από απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς πολιτικά αιτήματα και στόχευση, σαν να πρόκειται για απεργίες που γίνονταν πριν χρόνια για κάποιο συνδικαλιστικό αίτημα. Δεν μπορεί να έρθει με τουφεκιές στον αέρα. Δεν μπορεί να έρθει, αν δεν ξεδιπλωθεί και δεν κλιμακωθεί ένα πρόγραμμα συνολικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και την τρόικα μέχρι τη νίκη.
  
Η απεργία της Πέμπτης μπορεί να έχει επιτυχία αν αποτελέσει ένα βήμα σε αυτή την κατεύθυνση. Όλες οι προοδευτικές και αγωνιστικές δυνάμεις, η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να ενισχύσουμε την αυριανή απεργία και τις απεργιακές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, συμβάλλοντας με κάθε τρόπο σε αυτή την προοπτική.
  • Όλοι στον αγώνα
  • Να μην περάσουν τα μέτρα
  • Να φύγουν οι τρόικες εσωτερικού – εξωτερικού
  • Να μιλήσει τώρα ο λαός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου