Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Και με ευβοϊκού ενδιαφέροντος θέματα Υγείας η χθεσινή επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή


Έγινε χθες η παρουσίαση των νέων Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, μεταξύ των οποίων και του νέου διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Λ. Μακρή.

Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο Διοικητή, ανέφερε, μεταξύ των άλλων, ότι καθώς, η έκταση που καλύπτει η 5η Υ.ΠΕ. είναι πολύ μεγάλη, απαιτείνται η στενή παρακολούθηση και επί τόπου επισκέψεις, ώστε να μπορέσει να σχηματίσει ιδία αντίληψη.

Ο Συμεών Κεδίκογλου εξέθεσε σε συντομία τα μεγάλα προβλήματα του νομού, και κυρίως την απομόνωση που αισθάνονται οι κάτοικοι από τα μεγάλα κέντρα, την επέκταση του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας που ολοκληρώνεται και απευθυνόμενος στον Υπουργό του είπε ότι σύντομα θα χρειαστεί στελέχωση, και επανέλαβε ακόμα μία φορά ότι και τα γεωγραφικά κριτήρια θα πρέπει να παίξουν ρόλο στις νέες δομές, κάνοντας αναφορά στα νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου.


Ζήτησε επίσης ενημέρωση αλλά και παρέμβαση του Υπουργού στο θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά τα γνωστά γεγονότα στο Νοσοκομείο Καρύστου και το οποίο θέτουν στον βουλευτή επιτακτικά πολλοί πολίτες, ρωτώντας τον Υπουργό να μάθει επακριβώς αν ισχύει η παραίτηση του Υποδιοικητή, όπως τότε είχε ακουστεί, ή αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι, ενώ παραμένει στη θέση του συνεχίζοντας να πληρώνεται κανονικά, δεν εκτελεί τα καθήκοντα του.

Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως είναι φυσικό, θα πρέπει αν το Υπουργείο θεωρεί ότι είναι κατάλληλος, να πηγαίνει κανονικά και να εκτελεί τα καθήκοντά του ή σε αντίθετη περίπτωση, είναι αδιανόητο την εποχή που η κοινωνία υποβάλλεται σε αιματηρές οικονομικές θυσίες, να καταβάλλονται μισθοί και ταυτόχρονα να παραμένει ακέφαλο το νοσοκομείο.

Ο υπουργός στην απάντησή του ανέφερε ότι του είναι γνωστό το θέμα, έχει ζητήσει δύο φορές την παραίτηση του Υποδιοικητή, ο οποίος όμως δεν παραιτείται (!) και κατόπιν αυτού θα προχωρήσει πολύ σύντομα στην αντικατάστασή του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου