Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ο Συμεών Κεδίκογλου για τα εκπαιδευτικά κενά στην Εύβοια


Eρώτηση για τα εκπαιδευτικά κενά στην Εύβοια κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ευβοίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ.Συμεών Κεδίκογλου. 

Στην ερώτησή του ο βουλευτής αναφέρεται στις ελλείψεις καθηγητών στα γυμνάσια-λύκεια της Εύβοιας και της Περιφέρειας, αλλά ζητάει και στοιχεία για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε γραφεία, καθώς φαίνεται ότι η προηγούμενη προσπάθεια να γυρίσουν οι καθηγητές πίσω στα σχολεία ακυρώνεται.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:



Θέμα: Λειτουργικά κενά εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης σε σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Κύριε Υπουργέ,

Σήμερα μετά και την α’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών, τα Λειτουργικά κενά εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης σε σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανέρχονται σε τριάντα τέσσερα (όλα πλήρους ωραρίου), εκ των οποίων τα δώδεκα είναι στην Ευβοίας, όπου, σύμφωνα με τον Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, πρέπει να καλυφθούν κατά προτεραιότητα. Στα κενά αυτά, έρχονται να προστεθούν και έξι αναπληρωτές που δεν ανέλαβαν υπηρεσία.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο σύνολό της και ο νομός Εύβοιας ιδιαίτερα αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην εκπαιδευτική λειτουργία από τις ως άνω ελλείψεις, για τις οποίες αναμένονται οι δικές σας ενέργειες, ειδικά για τα κενά σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Με κατανόηση της δεδομένης δύσκολης κατάστασης, θα πρέπει τουλάχιστον να αξιοποιείται με τον πιο κατάλληλο τρόπο το υπάρχον δυναμικό και να περιορίζονται οι αποσπάσεις καθηγητών σε γραφεία και υπηρεσίες εκτός του σχολείου.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

-          Ποια άμεσα μέτρα  σκοπεύετε να λάβετε, ώστε να καλυφθούν τα λειτουργικά κενά εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης στην Εύβοια και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας;
-          Πόσοι είναι οι εκπαιδευτικοί που έχουν αποσπασθεί σε υπηρεσίες εκτός σχολικών αιθουσών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου