Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Η Δημοτική Κίνηση Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία για την 28η Οκτωβρίου

Η δωσίλογη τρικομματική συγκυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη απομακρύνοντας το δημόσιο διάλογο από την καταστροφική της πολιτική, ενώ την ίδια στιγμή αποπειράται να συκοφαντήσει τους αγωνιστές της αριστεράς και να τρομοκρατήσει τον ίδιο το λαό ώστε να ανακόψει το σαφέστατο ρεύμα ριζοσπαστικοποίησής του.

Η 28η Οκτωβρίου ανήκει στο λαό! Ανήκει σε εκείνους που αγωνίζονται για την ανεξαρτησία της χώρας, την πραγματική δημοκρατία, τα δικαιώματα των εργαζομένων, την ελπίδα για μια αξιοπρεπή ζωή. Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία καλεί όλους τους δημότες της πόλης μας να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου με αγωνιστικό αντιμνημονιακό πνεύμα, δίνοντας το πραγματικό νόημα στην επέτειο, αυτό της αντίστασης, της διεκδίκησης και της απελευθέρωσης του λαού από τον ντόπιο και ξένο ζυγό.


Η 28η Οκτωβρίου δεν ανήκει στους εχθρούς του λαού. Δεν ανήκει σε όλους εκείνους που παρέδωσαν τη δημοκρατία, την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας στους αδίστακτους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους. Οι συνεργάτες της Τρόικα δεν έχουν το δικαίωμα να μολύνουν με την παρουσία τους τη μνήμη των ηρώων του ‘40.

Όσον αφορά το θεσμό των παρελάσεων, αυτές είναι γνωστό πως δημιουργήθηκαν στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη από τα φασιστικά καθεστώτα τις δεκαετίας του ’20 και του ’30 (Μουσολίνι-Χίτλερ-Μεταξάς), έχοντας σαν σκοπό τον εκφασισμό της κοινωνίας και την πολτοποίηση του τρόπου σκέψης της νεολαίας. Χρησιμοποιούνται χρόνια τώρα για να διατηρούν το μίσος μεταξύ των λαών, να συντηρούν τον μιλιταρισμό των κρατών και να αποπροσανατολίζουν το λαό με φαρισαϊκούς πανηγυρικούς λόγους για «εθνική ομοψυχία».

Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσει κανείς σήμερα τον αγώνα των προγόνων μας ενάντια στους εισβολείς κατακτητές του 1940 είναι να συμμετέχει και να οργανώσει τους αγώνες του σήμερα και του αύριο για Ελευθερία, Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Δικαιοσύνη, ενάντια στους καινούργιους κατακτητές της χώρας μας και τους ντόπιους υποστηρικτές τους.

Όχι στη νέα Κατοχή
Αντίσταση - Εξέγερση - Ανατροπή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου