Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ο κάθε εμπλεκόμενος από εμάς θα κριθεί όταν στο τέλος “γίνει ταμείο”


Μετά την ανάδειξη του θέματος σχετικά με υποχρεώσεις των τραπεζών απέναντι στο ελληνικό Δημόσιο από ορισμένα Μ.Μ.Ε., το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Χρήστου Σταϊκούρα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

  Αθήνα,  7 Σεπτεμβρίου 2012
Σε σχέση με το θέμα της τακτοποίησης της εκκρεμότητας που υπάρχει από παλαιά, σχετικά με υποχρεώσεις των τραπεζών απέναντι στο ελληνικό Δημόσιο  (Ν.3723/2008), υπογραμμίζονται τα κάτωθι:
Στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής (5 Σεπτεμβρίου 2012) ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας σημείωσε: «Πράγματι, υπάρχει ένα ζήτημα με την απόδοση του 10% των προνομιούχων μετοχών που η Κυβέρνηση το εξετάζει. Αναζητά την βέλτιστη λύση και σε κάθε περίπτωση απόδειξη αυτού είναι ότι στο τελευταίο Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας, με ημερομηνία 28 Αυγούστου 2012, στο οποίο συμμετέχει και ο Υπουργός Οικονομικών και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών εμπεριέχεται αυτό που πρέπει να εξετάσουμε από δω και πέρα. Δηλαδή, να βρούμε τον βέλτιστο τρόπο και να οριστικοποιήσουμε τον τρόπο χειρισμού του θέματος, καθώς δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και στις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών. Σε κάθε περίπτωση και το αποδεικνύουμε το Υπουργείο, πρωτίστως, μεριμνά για τη διασφάλιση και εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος».
Μετά την ανάδειξη πλευρών του θέματος από ορισμένα Μ.Μ.Ε., ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε: «Το θέμα είναι πολύπλοκο. Κανείς δεν πρέπει να βιάζεται να βγάλει συμπέρασμα. Ο κάθε εμπλεκόμενος από εμάς θα κριθεί όταν στο τέλος “γίνει ταμείο”».
Από το Γραφείο του
Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών


1 σχόλιο:

  1. Να εύχεσαι κ@@@παιδο ο λογαριασμός να έχει θετικό πρόσημο, μιας και δεν το βλέπω, γιατί τα σπασμένα εσύ θα τα πληρώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου