Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΓΡΙΕΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΘΗΛΗ ΛΑΜΙΑΣ


Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Ανθήλη Λαμίας χθες το βράδυ με τους κατοίκους να έρχονται στα χέρια με τσιγγάνους που έχουν εγκατασταθεί στην εν λόγω περιοχή της Φθιώτιδας.

Οι φασαρίες ξεκίνησαν όταν οι τσιγγάνοι προσπάθησαν να παρέμβουν στην Γενική Συνέλευση που γινόταν στο χωριό. Κάπως έτσι, οξύνθηκε το κλίμα και οι δύο πλευρές ήρθαν στα χέρια. 
Η κόντρα των κατοίκων με τους ρομά είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν επεισόδια, να αναποδογυρίσουν αυτοκίνητα και να επικρατήσει χάος. 
Στην πλατεία του χωριού επικράτησε πανικός, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων οι Ρομά που είχαν απομακρυνθεί στα σπίτια και τις παράγκες τους, πυροβολούσαν στον αέρα.
Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη από την Λαμία που κατάφερε εντέλει να ηρεμήσει τα πνεύματα. Οι τσιγγάνοι έφυγαν, αλλά απείλησαν τους κατοίκους ότι θα επιστρέψουν με ενισχύσεις…
Όταν ηρέμησαν τα πράγματα στο σημείο έφτασε ο δήμαρχος Λαμίας, ο οποίος αποδοκιμάστηκε, ενώ οι κάτοικοι φώναζαν (μεταξύ άλλων): «Δεν πάει άλλο. Έχουν λεηλατήσει το χωρίο μας» κλπ.

Από το LamiaReport:


Αποδοκίμασαν τον Δήμαρχο Λαμιέων Γιώργο Κοτρωνιά οι κάτοικοι της Ανθήλης - Προηγήθηκε συμπλοκή με τους αθίγγανους - Φόβοι για νέα επεισόδια - Ισχυρή παρουσία της αστυνομίας όλη τη νύχτα στην περιοχή...

Από τύχη δεν είχαμε θύματα ή σοβαρούς τραυματισμούς χθες το βράδυ στην Ανθήλη Λαμίας, όταν οι κάτοικοι του χωριού συνεπλάκησαν με τους αθίγγανους, που έχουν εγκατασταθεί εκεί. Τα επεισόδια έγιναν την ώρα που περίπου εκατό αθίγγανοι πήγαν να παρέμβουν στην Γενική Συνέλευση που γινόταν στο χωριό. 

Αρχικά υπήρξε έντονη φραστική αντιπαράθεση και στη συνέχεια ήρθαν στα χέρια. Οι κάτοικοι τους έτρεψαν σε φυγή, ενώ μέχρι και αυτοκίνητα αναποδογυρίστηκαν μέσα στην πλατεία.

Ένα μικρό δείγμα της αρχικής έντασης έξω από το κοινοτικό κατάστημα καταγράφηκε στο βίντεο του altpressfthiotida.com, ενώ λίγο μετά το πεδίο μάχης μεταφέρφηκε στη πλατεία του χωριού.


Σε λίγο το χωριό ήταν αστυνομοκρατούμενο, αφού σχεδόν το σύνολο της αστυνομικής δύναμης στη Λάμια έσπευσε εκεί, ακόμη και ο Εισαγγελέας.

Οι κάτοικοι έλεγαν στο LamiaReport, ότι οι αθίγγανοι απειλούσαν να επιστρέψουν περισσότεροι και οπλισμένοι, ενώ ήταν εξαγριωμένοι με τον δήμαρχο. <<Δεν πάει άλλο. Έχουν λεηλατήσει το χωρίο μας. Μας κατέστρεψαν και τώρα κινδυνεύει και η ζωή μας...ο δήμαρχος μας κοροϊδεύει εδώ και καιρό ότι θα λύσει το πρόβλημα, αλλά αντιθέτως τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Ήταν τυχερός που απόψε δεν έφαγε ξύλο στην Ανθήλη...>>, μας είπε ένας από τους εκατοντάδες αγανακτισμένους Ανθηλιώτες.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι έγινε όταν μετά τα επεισόδια έφτασε στο κοινοτικό κατάστημα ο Δήμαρχος Γιώργος Κοτρωνιάς, ο οποίος αν και ζήτησε συγνώμη, δεν έπεισε...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου