Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Απασχόληση ντόπιων σε θέσεις του Δήμου , Πληροφόρηση πολιτών και Διαφήμιση της περιοχής επι της Ε.Ο. !!!




1. Πέρα από κόμματα και παρατάξεις ο Δήμος θα πρέπει να προσπαθεί στις θέσεις που προκύπτουν σε : διοικητικούς,προσωπικό καθαριότητας,τεχνικούς, τεχνικούς συμβούλους κλπ να χρησιμοποιεί ντόπιους πολίτες, έχοντας σαν κριτήριο, την ανεργία,την οικογενειακή κατάσταση,τις γνώσεις,την κατάρτιση κλπ διότι τους ντόπιους θέλουμε να τους έχουμε εδώ και όχι να φεύγουν,ωστε παράλληλα να εκμεταλλεύονται και την ακίνητη περιουσία τους οι ίδιοι, διότι ρημάζει και δεν παράγεται τίποτα αν λείπουν. 


2.Ο Δήμος πρέπει να έχει μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα ώστε να πληροφορεί για τα πάντα ,γύρω από το τι γίνεται στον Δήμο, με διετή θητεία των υπευθύνων καί όχι δημοτικοί σύμβουλοι ,ώστε να υπάρχει ανεξαρτησία και να μπορεί ο κάθε πολίτης ,επώνυμα να αφήνει τα σχόλια του αλλα και τις προτάσεις του ώστε να υπάρχει αμφίδρομη πληροφόρηση. Αυτό μπορεί να γίνει εθελοντικά για τους μόνιμους αρθογράφους και να είναι δύο υπεύθυνοι επί πληρωμής,δημοσιογράφοι ή σχετικοι με ΜΜΕ με ένα μισθο 600-700 ευρώ μηνιαίως που θα πληροφορούν αναλυτικά για τις δραστηριότητες του δήμου και να καταγράφουν τα νέα που αφορούν τον Δήμο. Η Ιστοσελίδα αυτή να στηθεί από τον Δήμο  και να μπορεί παράλληλα να γίνεται μέσω αυτής και ανταλλαγή προιόντων έχοντας στήσει τοπικά καταστήματα (ηλεκτρονικά ) παραγωγών (πχ παραγωγών Λιβανάτας, Αρκίτσας κλπ) που θα διαθέτουν τα προιόντα τους σε αρχικό κόστος με πολύ καλύτερη τιμή ,για όλους τους πολίτες.Η ιστοσελίδα αυτή ,θα μπορούσε παράλληλα να έχει και έσοδα απο διαφημιζόμενους επαγγελματίες. Η δαπάνη γι αυτη την ιστοσελίδα ειναι μηδαμινή και τα οφέλη της απείρως πολλαπλά.

3.Πρέπει να μπούν ταμπέλες μεγάλων διαστάσεων (3χ2) που να πληροφορούν την ύπαρξη παραλίας πχ.ΠΑΡΑΛΙΑ θεολόγου 3χλμ.ΠΑΡΑΛΊΑ Τραγάνας 1 χλμ, ΠΑΡΑΛΙΑ Αταλάντης 300μ, ΠΑΡΑΛΙΑ Λιβανάτας 500 μ. ΠΑΡΑΛΙΑ Αρκιτσας 1 χλμ ,δύο σε κάθε κατεύθυνση για κάθε κόμβο επι της Εθνικής ,γιατί ειναι κρίμα να έχουμε τόσους περαστικούς και τα μαγαζία μας να είναι άδεια! αυτό πρέπει να γίνεται παράλληλα και για τους αρχαιολογικους χώρους που υπάρχουν στην περιοχή ,ταμπέλες που να δείχνουν αυτούς αλλά και να προσπαθήσουμε όλοι οι χώροι αυτοί, 3 φορές την εβδομάδα να είναι επισκέψιμοι, πέραν του αξιολογέστατου μουσείου Αταλάντης που και για αυτό ο Δήμος θα έπρεπε να είχε μεγάλες ταμπέλες δίγλωσες στην Εθνική ,πρέπει και οι διάφοροι αρχαιολογικοί χωροι να γίνουν επισκέψιμοι: Λιβανάτες, Θεολόγο, Καλαπόδι, Παραλία Τραγάνας κλπ.παράλληλα να διαφημιστούν κι άλλες δραστηριότητες πχ.ο ελεωνας το λάδι και οι ελιές της περιοχής οπως πχ ενα δρομολόγιο που να λέγεται "ο δρόμος της ελιάς" να ξεκινά απο το Μαρτίνο να περνά μέσα απ ολες τις περιοχές ακόμη και απο χωματόδρομους ώστε να δουν τις ομορφές του δήμου και να φτάνει Αρκίτσα και γιατί 'οχι και μεχρι Αγιο Κων/νο . Να αξιοποιηθει και να γίνει επισκέψιμη ολη η περιοχή των βιότοπων, Σκάλα, Παλίρροια, Παλιομάγαζα, Κυπαρίσι, Αλμυρά Τραγανα, αλλα και μικρα ποταμια όπως το ποτάμι στην περιοχή Φλεβας Τραγάνας που έχει συνεχή ροή και εκβάλει στην θάλασσα. Να διαφημιστούν και να αξιοποιηθούν όλοι οι Δασικοί δρόμοι και αγροτικοί που περνουν μέσα απο το δάσος ,απο τα Μεταλλεια της Τσούκας, Προσκυνα,Ρεβενίκος,το ορεινό δρόμο που ενώνει την Τραγάνα με την Κολάκα για πεζοπορία με μικρα πέτρινα καταφύγια παρατητηρητήρια 10 τμ για ξεκούραση και παρατήρηση ,βλέπεις όλη την περιοχή, απο Κολάκα στην Αταλάντη και σε όλο τον ορεινό όγκο της Αταλάντης προς Καλαπόδι, Γολέμι, Λιβανάτα, Αρκίτσα κλπ. Αλλες δραστηριότητες όπως η ιστιοπλοια στη Σκάλα, το κυνήγι στο Αταλαντονήσι, το Ευρωσιναιτικό κέντρο μελετών στην Τραγάνα,όλα τα μοναστήρια της περιοχής,βυζαντινά ξωκκλήσια,το λιμάνι της Αρκίτσας,ο "καθρέπτης" της Αρκίτσας, αυτό το σπανιο γεωλογικό φαινόμενο.τα φαράγγια της παεριοχής,ένα εκ των πιο όμορφων στο Κυπαρίσι που καταστρέφεται μέρα με την μέρα απο τα λατομεία και τα νταμάρια, ή του Ρεβενίκου, που ειναι ακόμη" απείραχτο", ξεκινα απο την Παναγία του Ρεβενίκου (πανω απο τα διόδια) και καταλήγει στην περιοχή του Παύλου Βοιωτίας. Ολα αυτα, αλλα και άλλα πολλα αξιοθέατα να διαφημιστουν επι της Ε.Ο. αλλα και να αξιοποιηθούν ωστε να ανοίξουν δουλειές αλλα ταυτόχρονα να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των περαστικών επί της Ε.Οδου.

Αυτά τα τρία θέματα που δεν στοιχίζουν τίποτα οικονομικά ή έστω ελάχιστα στον Δήμο , θα είναι η αρχή μιας σειράς προτάσεων για καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου του Δήμου Λοκρών και καταπολέμηση της ανεργίας στον Δήμο μας.Καλούνται όλοι οι πολίτες να συνεισφέρουν στέλνοντας προτάσεις εδώ , ώστε να δημοσιοποιηθούν  και ίσως να χρησιμοποιηθούν από τον Δήμο, γιατι ο Δήμος δεν θέλει μόνο κριτική αλλά και βοήθεια  και προτάσεις,γιατί απλά είναι δικός μας,εμεις εκλέγουμε την εκάστοτε δημοτική αρχή!

3 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΑΜΠΡΔΟΠΟΥΛΟ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ; ΠΡΟΤΣΕΙΣ ΔΗΘΕΝ ΑΡΓΥΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εδω το ΚΤΕΛ Λαμιας αποφασισε σημερα λεει να μην περνανε τα λεωφορεια απο την Τραγανα επειδη μπηκαν μπαρες στα πλευρικα διοδια.μπαρες που υπηρχαν αλλα απο σημερα το πρωι καποια στιγμη κατεβηκαν και μπηκαν σε λειτουργια.στα μετωπικα διοδια Τραγανας η νεα σταση λοιπον.
    πριν 2-3 ωρες παρθηκε αποφαση απο το ΚΤΕΛ Λαμιας.
    στις 9 που περασα εγω,οι μπαρες ηταν ορθιες και δεν δουλευαν.στο διαστημα δλδ απο τις 9 μεχρι τις 12 παρθηκε η αποφαση απο το ΚΤΕΛ Λαμιας να μην περνανε τα λεωφορεια απο την Τραγανα.
    καταργηθηκαν οι στασεις στην Σκαλα πανω στην εθνικη οδο,φτιαχτηκαν νεες στασεις διπλα στον κομβο της Σκαλας αλλα το λεωφορειο δεν περναγε απο εκει.ταλαιπωρεια για τους κατοικους Αταλαντης να πανε στην Τραγανα για το λεωφορειο.τωρα καταργειται και η σταση της Τραγανας.
    να δουμε που θα φτασει αυτη η ιστορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ....AYTA EINAI ΘΕΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ... ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟΣ... ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ...ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ.. ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου