Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Δηλώσεις Νότη Μαριά για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και για το ταξίδι Στουρνάρα στο Βερολίνο


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ KAI ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ,  ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ EΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ (ΝΟΤΗ) ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

«Στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Επαμεινώνδα (Νότη) Μαριά, ο παλιός πολιτικός κόσμος της χώρας όπως εκφράζεται από την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, για άλλη μια φορά αρνήθηκε να προχωρήσει άμεσα σε συγκεκριμένες πολιτικές και νομικές ενέργειες για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

Συνέχισε την πολιτική της κωλυσιεργίας και της υποτέλειας.

Αποδείχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν τόλμησε καν να θέσει το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου στη συνάντηση με τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε. Και μάλιστα τη στιγμή που ετοιμάζεται το νέο αντικοινωνικό πακέτο των 11,5 δις ευρώ.


Έτσι ο παλιός πολιτικός κόσμος αντί να διεκδικήσει από το Βερολίνο τουλάχιστον 162 δις ευρώ χωρίς τόκους για τις πολεμικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, ποσό που ανέρχεται σε 1,1 τρις ευρώ με τους τόκους, δανείζεται από τους οφειλέτες της χώρας μας, τη Γερμανία.

Επιπλέον η κυβέρνηση απέρριψε τις προτάσεις μας για τιτλοποίηση του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και εγγραφή των γερμανικών οφειλών στον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συνεχίσουν μαζί με τους πολίτες και κυρίως τους συγγενείς των θυμάτων των ναζιστικών θηριωδιών για την πλήρη ηθική δικαίωση τους.»

  
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ,  ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ (ΝΟΤΗ) ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΤΟΥ κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

«Ο κ. Στουρνάρας σε ένδειξη υποτέλειας στο Δ’ Ράιχ πήγε στο Βερολίνο προκειμένου ο Σόιμπλε να εγκρίνει το αντικοινωνικό πακέτο μέτρων των 11,5 δις ευρώ.

Δεν τόλμησε για άλλη μια αφορά να θέσει θέμα γερμανικών αποζημιώσεων. 

Και ο κ. Σόιμπλε σαν νέος ανθύπατος, αύξησε το πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων κατά 400 εκατ. ευρώ, αποδεικνύοντας ότι η πολιτική της εξάρτησης στοιχίζει ακριβά στο λαό μας.

Έτσι, λόγω της «διαπραγματευτικής δεινότητας» του κ. Στουρνάρα, το πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων έγινε περισσότερο δυσβάσταχτο για τους έλληνες πολίτες».        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου