Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Κινητικότητα στα Καμένα Βούρλα!






Από τον LamiaFM1.gr





«Φωτιές» ανάβει η επιστολή του Υπουργού εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη με την οποία καλεί τους δημάρχους να απαντήσουν μέχρι 15 Σεπτεμβρίου ποιές είναι οι εντυπώσεις και οι παρατηρήσεις τους από την έως τώρα εφαρμογή του Καλλικράτη.

Εκεί που η επιστολή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανοίγει την...πόρτα για διαφοροποιήσεις σε επίπεδο αποσχίσεων ή νέων συνενώσεων, είναι η παράγραφος που αναφέρει ότι στα πλαίσια του διαλόγου μπορεί να συζητηθεί ακόμη και το θέμα νέων χωροταξικών αλλαγών.

Μετά τις σποραδικές αντιδράσεις μεμονωμένων πολιτών στο Δήμο Λοκρών για σύσταση νέου Δήμου στα όρια των πρώην Δήμων Μαλεσίνας και Οπουντίων, πιο "ζεστή" εμφανίζεται η κινητικότητα κατοίκων, φορέων, ακόμη και δημοτικών συμβούλων στον πρώην Δήμο Καμένων Βούρλων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΛΑΜΙΑ FM-1 η αρχή των πρωτοβουλιών γίνεται από τον[.....] 

όμιλο των ενεργών δημοτών που ζητούν με γραπτή ανακοίνωση τους , να εφαρμοστούν προγενέστερες διατάξεις οι οποίες προέβλεπαν ότι αναδεικνύονται ανεξάρτητοι Δήμοι οι αναγνωρισμένες ελληνικές λουτροπόλεις.
Με δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1, ο εκπρόσωπος των ενεργών πολιτών ο στρατηγός ε.α. Γιώργος Μακρυνίτσας ανέφερε ότι είναι άδικο η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων να ανήκει σε έναν δήμο όπου η παρουσία της είναι μεν ουσιαστική, εν τούτοις αποσιωπάται και αυτή η ύπαρξη της.
«Ο νέος Δήμος διαδικτυακά εμφανίζεται με την ονομασία molos.gr και ας συνεισφέρει τα περισσότερα στη λειτουργία του Καλλικρατικού Δήμου, οι δημότες και οι κάτοικοι της λουτρόπολης σηκώνουν το μέγιστο βάρος των ανταποδοτικών τελών ενώ στον πρώην Δήμο Μώλου η επιβάρυνση των δημοτών και κατοίκων είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Μπορούμε να λειτουργήσουμε έναν αμιγώς τουριστικό Δήμο έχουμε τις ιαματικές ,έχουμε τον μεγαλύτερο όγκο της τουριστικής κίνησης όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τον υπόλοιπο χρόνο…».
Όμως πέρα από την κινητικότητα των ενεργών πολιτών, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ακόμη και σύμβουλοι του συνδυασμού της πλειοψηφίας, δηλαδή της ομάδας του δημάρχου Βαγγέλη Τετριμίδα, θέτουν ζήτημα αλλαγής ονόματος του Δήμου γιατί όπως υποστηρίζουν «είναι αδιανόητο ένας πρώην Δήμος με διαχρονική τουριστική ονομασία να μην αναφέρεται πουθενά».
Ο κ. Τετριμίδας έχει δεσμευθεί πάντως και δημόσια, ότι θα φέρει το αίτημα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο αν και δεν το έχει προσδιορίσει χρονικά.
Παράλληλα γίνεται συζήτηση για να την αναζήτηση φόρμουλας που θα οδηγήσει τον καλλικρατικό Δήμο σε πιθανή συνένωση με τον Δήμο Λαμιέων, ώστε να διαμορφωθεί ένα ισχυρό τουριστικό μέτωπο με τις πιο γνωστές ιαματικές πηγές του Νομού και όχι μόνο , δηλαδή Υπάτη, Θερμοπύλες και Καμένα Βούρλα.
Σε μια τέτοια προοπτική οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι αρνητικός και ο δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, αρκεί να προκύψει το νομοθετικό εκείνο πλαίσιο για νέες συνενώσεις που σύμφωνα με την επιστολή του Υπουργού εσωτερικών είναι ορατό.


1 σχόλιο:

  1. ΩΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ LAMIA-FM1 ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΣΙΓΟΥΡΑΤΖΗ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΤΟΣ). ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΛΑΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ.
    ΕΤΣΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου