Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ιδιώτες θέλουν μεγάλους Δήμους για να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα


Κε αρχισυντάκτη

Είναι μεγάλη ανάγκη να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις των Δήμων της χώρας, αλλά και της πόλης μας. είναι μεγάλη ανάγκη να περισώσουμε ότι μπορούμε από τα κοινωνικά τους προγράμματα. 
Αυτό όμως, δεν μειώνει τις ευθύνες των δημοτικών συμβουλίων, των δημάρχων, νυν και πρώην, των κυβερνήσεων που μας οδήγησαν στον «Καλλικράτη», και τώρα ονειρεύονται τον «Καλλικράτη 2», δηλαδή μεγαλύτερες συνενώσεις. 
Οι ιδιώτες θέλουν Δήμους με τουλάχιστον 30 χιλ. κατοίκους για να αναπτύξουν, με τη μέθοδο της παραχώρησης έργου ή με τη σύμπραξη Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτή όμως, θα αυξήσει κατά 50% τα ανταποδοτικά τέλη, όπως στον πρώην Δήμο Καμένων Βούρλων, η παραχώρηση παλιότερα της αποκομιδής των σκουπιδιών. 
Αλλά και στο σημερινό Δήμο, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να πληρώσει για 16 μέρες αποκομιδής, 3.250€ ημερησίως, όταν ένα πλήρες μεροκάματο θα κόστιζε 49€. Ποιος δεν θυμάται τα λόγια του εισηγητή του φετινού προϋπολογισμού (Μπεζάτης) ότι θέλει να σώσει εμάς και το Δήμο από τη χρεοκοπία; Σίγουρα, με τέτοιες αποφάσεις θα σωθεί ο Δήμος. 
Θεωρώ θετική την αγορά από τον Δήμο των δύο οικοπέδων στα Καμένα Βούρλα και στο Μώλο για τη μαρίνα και το βιολογικό καθαρισμό γιατί από τη μια στα Καμένα Βούρλα, συγκρατούνται τα κτίρια έως ένα ορισμένο ύψος και από την άλλη στο Μώλο προχωράει η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού. Γνωρίζω όμως, από σίγουρη πηγή, ότι δεν πρόκειται το κράτος να χρηματοδοτήσει λιμενικές εγκαταστάσεις. Μήπως υπάρχει στο μυαλό κανενός να παραχωρήσει τα δημόσια οικόπεδα σε ιδιώτες για χερσαίες εγκαταστάσεις ιδιωτικού λιμανιού;

   Στο Μώλο πρέπει να επισπευτούν τα έργα υποδομής της παροχής νερού και ρεύματος, δρόμου πρόσβασης και χώρου εναπόθεσης υπολειμμάτων.

   Ο δρόμος της πίεσης και του αγώνα για μία άλλη δημοτική πολιτική, για ανάπτυξη προς όφελος των κατοίκων και όχι των οποιωνδήποτε επενδυτών, με δημοκρατικό έλεγχο και λαϊκή οικονομία, με δημάρχους και δημοτικά συμβούλια που να μην είναι φορομπήχτες στο λαό και οσφυοκάμπτες στον εκάστοτε υπουργό, είναι ο μοναδικός δρόμος.

Γ. Φραγκούλης

 Καμένα Βούρλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου