Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος : Υποβολή Ερώτησης για τις μετεγγραφές σπουδαστών


Έντονη κοινοβουλευτική δραστηριότητα, εναρμονισμένη με τα επίκαιρα προβλήματα που αντιμετωπίζουν την παρούσα χρονική περίοδο,  οι γονείς των νεοεισαχθέντων φοιτητών επιδεικνύει ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας κ.Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, με την κατάθεση σχετικής ερώτησης,  που αφορά τις μετεγγραφές σπουδαστών στον τόπο φοίτησης του πρώτου παιδιού.

Στην ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Κ.Αρβανιτόπουλο, ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε ένα ακόμη δυσβάσταχτο φορτίο που καλείται, τούτη την ώρα να επωμιστεί η ελληνική οικογένεια. 

Επιπλέον επισημαίνει τον κίνδυνο της μη φοίτησης των εν δυνάμει φοιτητών εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας των οικογενειών τους και επικεντρώνεται στην ανάγκη λήψης των αναγκαίων πρωτοβουλιών από την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου προς την κατεύθυνση της άρσης της απαγόρευσης των μετεγγραφών υπό προϋποθέσεις και με την θέσπιση των απαιτούμενων εισοδηματικών ή και άλλων κριτηρίων.

Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο της ερώτησης του Βουλευτή της Φθιώτιδας:

 
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων,  Πολιτισμού & Αθλητισμού

ΘΕΜΑ : Περί δυνατότητας μετεγγραφής φοιτητών και σπουδαστών σε πόλεις όπου φοιτά ήδη αδερφός / η

Όπως είναι τοις πάσι γνωστό, η οικονομική συγκυρία για την πατρίδα μας είναι εξαιρετικά δύσκολη και αναλόγως δύσκολη ή και σε πολλές περιπτώσεις τραγική είναι και η οικονομική κατάσταση πολλών οικογενειών.

Ικανός αριθμός ελληνικών οικογενειών υπό το κράτος αυτής της συγκυρίας καλείται μετά και την έκδοση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας να υποβληθεί σε διπλές δαπάνες στις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες το δεύτερο τέκνο τους ευτύχησε να επιτύχει την εισαγωγή του σε κάποιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας, αλλά σε τόπο διαφορετικό από αυτόν που φοιτά το πρώτο τέκνο τους.

Όπως αντιλαμβάνεσθε σε πολλές περιπτώσεις το βάρος αυτό είναι δυσβάστακτο και σε άλλες αβάστακτο. Δεν είναι δε λίγες οι περιπτώσεις που τα παιδιά εξαιτίας της αδυναμίας αυτής δεν φοιτούν.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Αντιμετωπίζετε το ενδεχόμενο να αρθεί η απαγόρευση μετεγγραφής του δεύτερου τέκνου στον τόπο όπου φοιτά το πρώτο, εφόσον βεβαίως υπάρχει αντίστοιχη σχολή, τιθέμενων προφανώς και συγκεκριμένων εισοδηματικών ή και άλλων κριτηρίων ; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου