Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Συμβιβασμός με Siemens: Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση


Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της κυβέρνησης με Siemens 
Για απαράδεκτη μεθόδευση κουκουλώματος του σκανδάλου της Siemens κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Κλείνουν την υπόθεση νομίζοντας ότι θα σταματήσουν οι διώξεις εναντίον εκείνων που λήστεψαν το ελληνικό δημόσιο, σχολίασε ο Πάνος Καμμένος. 
Για επονείδιστη συμφωνία και διαπιστευτήριο υποταγής μιλούν η Χρυσή Αυγή και το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών αντίστοιχα.


ΣΥΡΙΖΑ: Ενα ακόμα δώρο στην κ. Μέρκελ
«Ο ικέτης Πρωθυπουργός, λίγες ώρες πριν την συνάντησή του με την κα Μέρκελ φρόντισε, εκτός του πακέτου των μέτρων των 11,5 + 2 δισ, να της κάνει άλλο ένα δώρο, τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του ελληνικού δημοσίου με την γερμανική εταιρεία Siemens», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.
Στη σχετική ανακοίνωση, γίνεται λόγος για «απαράδεκτη μεθόδευση κουκουλώματος του κολοσσιαίου σκανδάλου της Siemens, που ζημιώνει το ελληνικό δημόσιο και προκαλεί το κοινό αίσθημα που απαιτεί να αναζητηθούν και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι».
«Ως προς την υπόθεση Siemens εφαρμόστηκε ο νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου. «Την ώρα της εθνικής προσπάθειας οι ύβρεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κυρίου Τσίπρα φωτογραφίζουν αποκλειστικά και μόνο την ανευθυνότητά τους», πρόσθεσε.

O Π. Καμμένος για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Siemens
Π.Καμμένος: Θα τιμωρηθούν όσοι οδήγησαν τη χώρα γονυπετή στα χέρια δανειστών και τοκογλύφων
Οξεία ήταν αντίδραση και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου που μίλησε για απόπειρα συγκάλυψης από την πλευρά της κυβέρνησης.
«Την ίδια μέρα που ο πρωθυπουργός της χώρας έδωσε εντολή στον υπουργό Οικονομικών να χαρίσει στη Siemens που δωροδοκούσε Έλληνες εξωνημένους πολιτικούς 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ, σε αντίθεση με την ομόφωνη απόφαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemens, την ίδια μέρα που αποφάσισε να κλείσει το σύνολο της υποθέσεως της Siemens, νομίζοντας ότι θα σταματήσουν οι διώξεις εναντίον εκείνων που λήστεψαν το ελληνικό δημόσιο, η ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε να απορρίψει την αγωγή του κ. Τσουκάτου, ο οποίος κατέθεσε εναντίον μου ότι τον προσέβαλε ο χαρακτηρισμός του ταμία του αρχιερέα της διαπλοκής», παρατήρησε ο κ. Καμμένος, κάτι που όπως είπε, δείχνει ότι «η σημερινή συγκυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει όλες εκείνες τις υποθέσεις που αφορούν το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα».
Κλείνοντας, ο κ. Καμμένος τονίζει πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνας θα συνεχίσουν να αγωνίζονται προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και να τιμωρηθούν εκείνοι που «οδήγησαν τη χώρα γονυπετή στα χέρια των δανειστών και των τοκογλύφων».

Χρυσή Αυγή: Νομικώς απαράδεκτη και ζημιογόνος συμφωνία
H συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιριών Siemens A.G. και Siemens Α.Ε., είναι νομικώς απαράδεκτη και ζημιογόνος για τα ελληνικά συμφέροντα, εκτιμά με τη σειρά της η Χρυσή Αυγή.
«Σε μια εποχή σκληρής λιτότητας για ολόκληρο τον ελληνικό λαό, η Siemens εξακολουθεί να απολαμβάνει προνομιακής μεταχείρισης», σημειώνει, καθώς όπως υποστηρίζει, «από το κείμενο του Συμβιβασμού προκύπτει ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ, ενώ η Siemens θα εξακολουθεί να κερδίζει δισεκατομμύρια από την ανάληψη δημοσίων έργων».
Καταλήγοντας, η Χρυσή Αυγή δηλώνει ότι θα αγωνιστεί για την ακύρωση «αυτής της επονείδιστης συμφωνίας».

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση συναγωνίζεται σε θράσος τη Siemens
Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Περισσός, κατηγορώντας την ότι «δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα» και ότι «δεν διεκδίκησε ούτε τις ελάχιστες αποζημιώσεις που όφειλε να πάρει».
«Οι άπειρες διακηρύξεις των κομμάτων της κυβέρνησης κατά της διαπλοκής και της σήψης συναγωνίζονται σε θράσος τη Ζήμενς η οποία δηλώνει πως θα χρηματοδοτήσει την αντιμετώπιση της διαφθοράς», πρόσθεσε το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών: Ακόμη ένα διαπιστευτήριο υποταγής
Η υπογραφή του εξωδικαστικού συμβιβασμού της ελληνικής κυβέρνησης με τη Siemens αποτελεί ακόμη ένα διαπιστευτήριο υποταγής της κυβερνώσας τρόικας προς την Αγκελα Μέρκελ, λίγο πριν από τη συνάντησή της με τον Αντώνη Σαμαρά, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών.
«Αυτά που η κυβέρνηση ονομάζει "ισοδύναμα οφέλη", μοιάζουν με τα καθρεφτάκια που έδιναν οι αποικιοκράτες στους ιθαγενείς, για να τους εντυπωσιάσουν πριν τους υποδουλώσουν», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών, το ηθικό και πολιτικό σκέλος της υπόθεσης παραμένει «ανοιχτό και ζέον». «Το "λάδι" της Siemens που τροφοδότησε και οδήγησε στη σήψη τον κρατικό μηχανισμό και τα πολιτικά πρόσωπα, δεν ξεπλένεται έτσι απλά με την υπογραφή Στουρνάρα και αυτό ο ελληνικός Λαός το γνωρίζει», διαμηνύει, ενώ όπως υπογραμμίζει, «ο σκανδαλώδης τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτός ο συμβιβασμός, επαναφέρει στο προσκήνιο τεράστια ερωτηματικά σχετικά με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η κ. Μέρκελ για το πολιτικό σύστημα της χώρας».

naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου