Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΚΚΕ - ΝΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Εγκληματικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων - Συνένοχες οι Πλειοψηφίες των ΟΤΑ Ά & Β΄ βαθμού

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΚΙΤΣΑΣ

Άλλη μια μεγάλη πυρκαγιά, πάνω από την Αρκίτσα, κατέκαψε 2.000 στρέμματα περίπου στη Φθιώτιδα. 'Ηταν κυρίως δάσος με πεύκα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύκτια μάχη, μέχρι που, αργά το πρωί, κατάφεραν να τη σβήσουν.

Κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε την περιοχή, νωρίς το πρωί της Κυριακής. Συμπέρανε πως και η παρούσα καταστροφή επιβεβαιώνει ό,τι διαπιστώνεται σε όλες τις πυρκαγιές της χώρας μας:

Τεράστια έλλειψη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε προσωπικό.

Τραγικές ελλείψεις σε εξοπλισμό, σε πυροσβεστικά επίγεια και εναέρια μέσα.

Ανυπαρξία προληπτικών δράσεων από τους Δήμους για αντιπυρικές ζώνες, δασικούς δρόμους, δασικές πυροσβεστικές δεξαμενές και κρουνούς. Τα δυο τελευταία χρόνια, έχουν περικοπεί κατά 45% τα κρατικά κονδύλια για πρόληψη και δασοπυρόσβεση.


Το ταξικό, αστικό κράτος αντιμετωπίζει τη γη ως εμπόρευμα. Δεκαετίες τώρα, ψηφίζει δασοκτόνους νόμους.  Αποχαρακτηρίζει δάση και δασικές εκτάσεις. Αλλάζει τη χρήση γης. Οπλίζει το χέρι του εμπρηστή, αφού εγκαταλείπει τα καμένα στη διάθεση των καταπατητών, των κατασκευαστικών ομίλων, των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού και της λεγόμενης πράσινης ανάπτυξης. 

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, αλλά και αυτών της Συνεργασίας που ακολούθησαν.

Συνένοχες είναι και οι πλειοψηφίες των Δήμων και των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων της Φθιώτιδας. Αποδέχτηκαν τη συνεχή περικοπή των κεντρικών πόρων, φόρτωσαν δάνεια τους δημότες, δεν κινητοποίησαν το λαό, δεν διεκδίκησαν ό,τι δικαιούται. Εφάρμοσαν την πολιτική των κομμάτων τους μέσα από τον “Καποδίστρια” και τον “ Καλλικράτη”.  Και μεγαλώνουν οι ευθύνες τους, τώρα, που, βοηθώντας στο μοίρασμα της φτώχειας, συμβάλλουν στο ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης σε βάρος του λαού, αντί να πρωτοπορούν στον αγώνα υπέρ της σωτηρίας του. 

Η Ν. Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ απευθύνεται στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της Φθιώτιδας.

Δεν έχουν να περιμένουν τίποτα θετικό από τις ατελείωτες θυσίες που τους καλεί το ντόπιο και ξένο  πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου να υποστούν. Οι μεγάλες πυρκαγιές, η παράδοση της λαϊκής περιουσίας στους κεφαλαιοκράτες, η ελεγχόμενη εσωτερική χρεοκοπία, η στάση πληρωμών στις κοινωνικές δαπάνες, οι ασήκωτοι φόροι, η ανεργία, οι εξευτελιστικές(αλλά ανταγωνιστικές για την πλουτοκρατία) αμοιβές, οι επόμενοι πόλεμοι, δηλαδή όλη η βαρβαρότητα του καπιταλισμού, θα είναι στην ημερήσια διάταξη από 'δω και μπρος. 

Για το λόγο αυτό δεν είναι διέξοδος από την κρίση όσα του λέει  η Ε.Ε., η κυβερνητική τρόικα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ και τα άλλα κόμματα της ευρωενωσιακής προοπτικής.

Λύση για το λαό είναι ο ακριβώς αντίθετος δρόμος. Αυτός που προτείνει το ΚΚΕ. Κοινωνικοπολιτική συμμαχία από τα κάτω, που θα παλέψει για αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για μονομερή διαγραφή του χρέους, για κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής  για Λαϊκή Εξουσία – Λαϊκή Οικονομία. 
  

ΛΑΜΙΑ                                            27/08/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου