Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Ο "Ιζνογκούντ" και η ανηλεή μάχη της Καρέκλας και της Κουτάλας


Σατανικός, μοχθηρός, ραδιούργος και δολοπλόκος ο μεγάλος βεζίρης Ιζνογκούντ ζούσε μόνο για «να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη», ανατρέποντας τον καλό και αγαθό Χαλίφη της Βαγδάτης Χαρούν αλ Πατσάχ. 
    
Ο Ιζνογκούντ, το αστείρευτο εγώ του και οι εμμονές του, αναπόφευκτα θυμίζουν τους επίδοξους «χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη» που ευδοκιμούν (και) στην τοπική πολιτική μας ζωή.
       
Πρόσωπα που κοιμούνται και ξυπνούν με μοναδική έγνοια πως θα ανελιχθούν και πως θα κατακτήσουν αξιώματα και περισσότερη εξουσία.   
      
Πρόσωπα που σχεδιάζουν στο παρασκήνιο, με επιμέλεια και αριστοτεχνικό τρόπο, πως θα γίνουν «χαλίφης στη θέση του χαλίφη». 
     
Σίγουρα η ύπαρξη φιλοδοξιών, όταν μάλιστα αυτές συνοδεύονται και από τα ανάλογα εφόδια και προσόντα (πράγμα σπάνιο βέβαια), δεν είναι κάτι κακό.

Κακό όμως είναι σίγουρα οι φιλοδοξίες να μετατρέπονται σε εμμονή (που ως γνωστό τυφλώνει πολύ) όπως συνέβη στον κακό και πονηρό Ιζνογκούντ και παρά τις πολλές προσπάθειες, τις ραδιουργίες και τις δολοπλοκίες του, ο Μεγάλος Βεζίρης, κάθε φορά, βυθισμένος στη εμμονή και αποκομμένος από την πραγματικότητα, να βλέπει την τελευταία στιγμή τα σχέδια του να ανατρέπονται και να χάνει τελικά ακόμα μια ευκαιρία να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη».
          
Κάτι που τον αναδεικνύει σε έναν τρομερά γραφικό μόνιμο διεκδικητή της εξουσίας…
        
...των αξιωμάτων, της καρέκλας και της κουτάλας...!!!

2 σχόλια:

  1. ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ; ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ; ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ; ΠΑΝΤΩΣ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ ΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ... ΔΥΟ ΚΑΙ ΕΝΑΣ (ΑΛΛΑ ΛΕΩΝ... ΔΥΟ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΗΣ Μ.ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ... ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΙΣΕΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ... ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ... ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ... ΟΜΩΣ ΟΙ ΒΕΖΙΡΙΔΕΣ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου