Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΠΑΜΕ:Συλλαλητήριο για τον αγώνα των χαλυβουργών στη Λαμία τη Δευτέρα


Κάτω τα χέρια από τον ηρωικό 9μηνο απεργιακό αγώνα των εργατών της Χαλυβουργίας.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Να μην λείψει κανένας από τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. 
Στη Λαμία την Δευτέρα 23/7 Πλατεία Πάρκου 8 μμ.

             
Καταδικάζουμε την προκλητική επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου και της αστικής κυβέρνησης τους (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), ενάντια στους απεργούς χαλυβουργούς του Ασπροπύργου. Η επίθεση αυτή έχει ξεκάθαρα μηνύματα.

Πρώτον ότι η κυβέρνηση θα δώσει όπως και παλιότερα γη και ύδωρ στα μονοπώλια για να τους εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή κερδοφορία.

Δεύτερον ότι είναι έτοιμοι να χτυπήσουν με κάθε μέσο και μηχανισμό καταστολής, μαζί με τα πάντα πρόθυμα ΜΜΕ των μεγαλοβιομηχάνων, οποιαδήποτε προσπάθεια κάνει ο εργαζόμενος λαός για να αντισταθεί σε αυτή τη βαρβαρότητα των αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων που δεν έχει σταματημό.
             

Με πρόσχημα το δικαίωμα στην εργασία ο εισαγγελέας με 6 κλούβες των ΜΑΤ επιτέθηκαν στην απεργιακή φρουρά και την συνέλαβαν. Τους έπιασε ο πόνος γιατί δεν μπορούν οι διευθυντές του εργοστάσιου να μπουν για δουλειά. Η κοροϊδία έχει και τα όρια της. Είναι τουλάχιστον προκλητικό αυτοί που μας καταδικάζουν στην φτώχεια και την ανεργία, στα ελαστικά ωράρια να επικαλούνται προκλητικά το δικαίωμα στη δουλειά και να λένε ότι οι συνάδελφοι χαλυβουργοί φταίνε που μεγαλώνει η ανεργία. 600 εργοστάσια έχουν κλείσει στη Βόρεια Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, υπηρετώντας τα καπιταλιστικά κέρδη χωρίς να γίνει ούτε μια απεργία. Αυτοί που επιδοτούν τις επιχειρήσεις για να φύγουν στα βαλκάνια κατηγορούν τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους ότι δεν νοιάζονται για το μέλλον τους και για τη ζωή τους. «Ποιος δεν νοιάζεται;» ο χαλυβουργός και ο κάθε χαλυβουργός που παίζει τη ζωή του κορώνα γράμματα στη δουλειά του. Ο εργαζόμενος που πάει για μεροκάματο και που δεν ξέρει αν αύριο του φτάνει αυτό το μεροκάματο για να ζήσει αυτός και η οικογένεια του;
  
Ο αγώνας των χαλυβουργών είναι και δικός μας αγώνας. Αυτή η επίθεση είναι επίθεση σε κάθε εργαζόμενο που αντιστέκεται. Φοβούνται, γιατί αυτός ο αγώνας φανερώνει την αλήθεια του συνθήματος που ηχεί από χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». Αυτός είναι ο μοναδικός τους φόβος, ο οργανωμένος ταξικός αγώνας, όπου ο λαός βγάζει συμπεράσματα. Τάξη απέναντι σε τάξη. Τέτοια είναι η επίθεση απέναντι στα δικαιώματα μας και απέναντι στους ηρωικούς χαλυβούργους, έτσι πρέπει να απαντήσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς.


Νίκη στον αγώνα των χαλυβουργών. 
Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Δευτέρα 23/7 πλ. Πάρκου στις 8 μμ.

Σωματείο εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων  Ν.Φθιώτιδος
Συνδικάτο Μετάλλου Ν.Φθιώτιδος
Συνδικάτο Γάλακτος Ποτών και Τροφίμων Ν.Φθιώτιδος
Κλαδικό Σωματείο Γραφικών Τεχνών Τύπου και Χάρτου Ν. Φθιώτιδος
Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΠΑΚΟ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου