Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Απάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Λαμίας για το ακτινολογικό


Σχετικά με καταγγελία των ραδιολόγων - χειριστών του  ΓΝ Λαμίας, που αναρτήθηκε σε διάφορα  blogs, αναφορικά με ελλείψεις σε προσωπικό στο ακτινολογικό τμήμα, σε μη ασφαλή λειτουργία των μηχανημάτων και σε αδιαφορία της Διοίκησης για τα ανωτέρω θέματα, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Προσωπικό
  1. Στο ακτινολογικό τμήμα του ΓΝ Λαμίας υπηρετούν σήμερα 12 άτομα των κλάδων ΤΕ ραδιολογίας-ακτινολογίας και ΔΕ χειριστών ιατρικών συσκευών (1 εξ αυτών με απόσπαση από τον Ευαγγελισμό), ενώ από τον περασμένο Μάρτιο ενισχύθηκε η δύναμη του προσωπικού του τμήματος με μετακίνηση χειριστών εκ περιτροπής από τα Κέντρα Υγείας Αμφίκλειας, Στυλίδας και Αταλάντης με Αποφάσεις Διοικητή, αναλόγως με τις ανάγκες του προγράμματος.
  2. Παράλληλα, με το αρ.Π/14261/13-6-2012 έγγραφό μας προς την 5η ΥΠΕ ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα μετακίνησης από άλλους φορείς της ευρύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας υπαλλήλων κλάδου ΤΕ ραδιολογίας-ακτινολογίας ή ΔΕ χειριστών ιατρικών συσκευών, προκειμένου να καλυφθούν επείγουσες και επιτακτικές ανάγκες του νοσοκομείου, λόγω μεγάλης έλλειψης προσωπικού των κλάδων αυτών.
  3. Με το αρ.Π/32928/30-12-2011 έγγραφό μας ζητήθηκε η πρόσληψη προσωπικού ΙΔΟΧ (8μηνης διάρκειας) και Επικουρικού (12μηνης διάρκειας) για το ΓΝ Λαμίας και τα Κέντρα Υγείας ευθύνης του και συγκεκριμένα,  ΙΔΟΧ: 4 άτομα κλάδου ΤΕ ραδιολογίας-ακτινολογίας και 4 άτομα κλάδου ΔΕ χειριστών ιατρικών συσκευών για το ΓΝ Λαμίας, 1 άτομο κλάδου ΔΕ χειριστών ιατρικών συσκευών για το ΚΥ Δομοκού και 1 άτομο του ιδίου κλάδου για το ΚΥ Μακρακώμης, Επικουρικό: 1 άτομο κλάδου ΤΕ ραδιολογίας-ακτινολογίας για το ΓΝ Λαμίας και 3 άτομα κλάδου ΔΕ χειριστών ιατρικών συσκευών (1 για το ΚΥ Μακρακώμης). Πλην όμως, εκ των ανωτέρω συνολικά 14θέσεων, από την 5η ΥΠΕ εγκρίθηκε μόνο 1 θέση επικουρικού προσωπικού κλάδου ΤΕ ραδιολογίας-ακτινολογίας για το ΓΝ Λαμίας και θέση κλάδου ΔΕ χειριστών ιατρικών συσκευών για το ΚΥ Μακρακώμης
  4. Τέλος, με το αρ.Υ10β/Γ.Π.51470/7-6-2012 έγγραφο του ΥΥΚΑ προς το ΑΣΕΠ ζητήθηκε η έκδοση προκήρυξης τακτικής πλήρωσης θέσεων παραϊατρικού προσωπικού και συγκεκριμένα 1 θέση κλάδου ΤΕ ραδιολογίας-ακτινολογίας και 1 θέση κλάδου ΔΕ χειριστών ιατρικών συσκευών για το ΓΝ Λαμίας.      
Μηχανήματα 
  1. Με την από 6-6-2012 έκθεση του Ακτινοφυσικού διαπιστώθηκε ότι το ένα ακτινολογικό μηχάνημα δεν πληροί τις απαιτήσεις καλής και ασφαλούς λειτουργίας. Αυθημερόν, με το αρ.Ε/14144/6-6-2012 έγγραφό μας ενημερώθηκε η αντιπροσωπεύτρια εταιρεία, η οποία επίσης αυθημερόν απέστειλε τεχνικοοικονομική προσφορά και στις 28-6-2012 αποκατέστησε την βλάβη.
  2. Με το από 5-6-2012 έγγραφο του Τμήματος Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του νοσοκομείου ενημερώθηκε η αντιπροσωπεύτρια εταιρεία για βλάβη και στο δεύτερο ακτινολογικό μηχάνημα. Αυθημερόν η εταιρεία απέστειλε τεχνικοοικονομική προσφορά, πλην όμως στις 21-6-2012 που προσήλθε ο τεχνικός της διαπιστώθηκε μη συμβατότητα του ανταλλακτικού με το μηχάνημα. Μετά την παραγγελία του σωστού ανταλλακτικού, αποκαταστάθηκε η βλάβη στις 26-6-2012.
  3. Και για τα δύο ανωτέρω μηχανήματα, τα οποία παραδόθηκαν προς χρήση, ενημερώθηκε εκ νέου ο Ακτινοφυσικός, ώστε να πιστοποιήσει και επισήμως την ασφαλή λειτουργία τους. 
  4. Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι στις 12-7-2012 διενεργείται από την Υπηρεσία μας διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια 2 Ψηφιακών Ακτινολογικών Μηχανημάτων για το ΓΝ Λαμίας, Π/Υ 700.000 €, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.   
Είναι γεγονός  ότι το ΓΝ Λαμίας, όπως άλλωστε και  όλα τα νοσοκομεία της χώρας, αντιμετωπίζει  προβλήματα στελέχωσης και επαρκούς χρηματοδότησης, ως απόρροια της πρωτοφανούς  οικονομικής κρίσης που βιώνει η  χώρα σήμερα. Ουδείς όμως δύναται να αμφισβητήσει, ή μη μόνον εμπαθώς  και κακόπιστα, ότι η Διοίκηση εγκαίρως και προσηκόντως ενήργησε ώστε να διασφαλίσει την εύρυθμη  λειτουργία του νοσοκομείου και  την παροχή αξιοπρεπούς επιπέδου υπηρεσιών υγείας σε περιβάλλον απόλυτης οικονομικής ασφυξίας, πολύ δε περισσότερο  ουδείς δύναται να της καταλογίσει  αδράνεια, εφησυχασμό ή πρόθεση συγκάλυψης οιουδήποτε προβλήματος. 
Λυπούμαστε, διότι αυτοί που προκαλούν αναίτια αναστάτωση στο κοινό με την καλλιέργεια ψευδών εντυπώσεων και την συστηματική παραπληροφόρηση, δεν φαίνεται να κατανοούν ότι η κινδυνολογία και κενολογία προκαλούν σύγχυση και πανικό στους πολίτες, πλήττουν την αξιοπιστία του ΕΣΥ και παρέχουν στον χειμαζόμενο λαό την χειρίστη μορφή υπηρεσιών, καίτοι διατρανώνουν ότι κόπτονται για το συμφέρον του.
Ο Διοικητής 
Βασίλης Αγγουράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου