Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ολοκληρώθηκε η Διημερίδα στην Αταλάντη για τα μνημεία του δήμου Λοκρών


Με μεγάλη επιτυχία έκλεισαν οι εργασίες της  Επιστημονικής Διημερίδας που διοργάνωσε ο Δήμος Λοκρών σε Συνεργασία  με την ΙΔ Εφορεία Προϊστορικών Αρχαιοτήτων τα Σάββατο  30 Ιουνίου  και την  Κυριακή 1η Ιουλίου 2012   στην  Αταλάντη .
  
Το θέμα της διημερίδας  αφορούσε  τους αρχαιολογικούς χώρους  και τα μνημεία στα όρια του Δήμου Λοκρών και το σημερινό στάδιο της αρχαιολογικής έρευνας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος  του Δήμου Λοκρών κ. Νικόλαος Λιόλιος τόνισε για την αναγκαιότητα  της ανάδειξης των  αρχαιολογικών ευρημάτων ως εργαλείο ανάπτυξης και ανάδειξης της περιοχής μας. Αναφέρθηκε στο Παρελθόν, το παρόν και το μέλλον  εστιάζοντας  σε ζητήματα της πολιτισμικής μας κληρονομιάς τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν  εργαλεία  πολιτισμού και προτιθέμενης αξίας για τις νέες γενεές .


Στην διημερίδα  μίλησε η Προϊσταμένη της ΙΔ ΕΠΚΑ Μαρία – Φωτεινή  Παπακωνσταντίνου για την ιστορία της  αρχαιολογικής έρευνας  στη Λοκρίδα. Στις πρόσφατες  ανασκαφές  στο Ιερό του Καλαποδίου  αναφέρθηκε  ο καθηγητής  κ.Wolf Dietrich Niemeier Για την συμβολή του Κύνου στην  ιστορία της Ανατολικής Λοκρίδας και της Ελλάδας  γενικότερα  ανέλυσαν η κα Δρ. Φανουρία Δακορώνια και ο  κ.Δρ.Πέτρος Κουνούκλας. Τις ανασκαφές  της ΑΣΚΣ στην ακρόπολη  των Αλών στον Αγιο Ιωάννη  Θεολόγο παρουσίασαν  ο καθηγητής John Coleman και ο Δρ.Κακαβας Γιώργος.
    
Εισηγήσεις για τα τόσο επίσης  ενδιαφέροντα θέματα έκαναν οι κα. Δρ. Ελένη  Ζάχου με την καθηγήτρια   Aleydis Van de Moortel, Αρχαιολογική έρευνα στη νησίδα Μήτρου Ανατολικής Λοκρίδας, συνεργασία της ΙΔ ΕΠΚΑ με το Πανεπιστήμιο TennesseeΗ κα Κατερίνα Ψιμόγιαννου  με την  κα Κωνσταντίνα  Ψαρογιάννη για  την χρήση του Λόφου  του Προσκυνά  από την τελική Νεολιθική έως τη Μέση Εποχή Χαλκού. Συλλογικές αφηγήσεις στην πάροδο του χρόνου. Τέλος η κα Δημάκη Σοφία παρουσίασε το πώς ένα δημόσιο έργο συμπλήρωσε την εικόνα του αστικού κέντρου του Οπούντος κατά τους Αυτοκρατορικούς χρόνους.
    
Το απόγευμα της ίδιας Ημέρας  έγινε ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο  Αταλάντης  και την επόμενη ημέρα  ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο  του Ιερού του Απόλλωνος των Αβών στο Καλαπόδι  και στον αρχαιολογικό χώρο του Κύνου Λιβανατων.

11 σχόλια:

  1. Τη Μείζονα Μειοψηφία του Δ.Σ.Λοκρών βλέπω ότι εκπροσώπησε στην εκδήλωση η de facto επικεφαλής της παράταξης κα M.Γεωργοπούλου.
    Και όπως φαίνεται στη φώτο η παρουσία της δίπλα ακριβώς δίπλα του, κάνει τον κ.Δήμαρχο μάλλον να νοιώθει άβολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κ.Γεωργοπούλου έχει συγκρουστεί με πολλούς της συμπολίτευσης τελευταία με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβοθλίου κ.Ζαΐμη για το συμβούλιο-φάντασμα.Γενικά όμως ο Δήμαρχος έχει πέσει στα μαλακά γιατι μάλλον έχει συμπεριφερθεί <> , ετσι ώστε δεν την προκάλεσε.Άρα οι σχέσεις τους ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ είναι χωρίς ακρότητες και μάλλον ήπιες και σε καλο κλίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα μας τρελάνεις; Δεν έχει δώσει δικαίωμα;
      Δηλαδή ο Δήμαρχος δεν έχει καμία ευθύνη αν γίνονται συνεδριάσεις-φαντάσματα του Δ.Σ.;
      Δεν έχει καμία ευθύνη αν λειτουργεί εύρυθμα τι Δ.Σ.;
      Μόνος ενεργεί ο Πρόεδρος του Δ.Σ.; Και ποιος τον έκανε Πρόεδρο;
      Όλοι έχουν ευθύνη. Τουλάχιστον ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος Δ.Σ. και οι επικεφαλής των παρατάξεων της Μειοψηφίας.
      Αυτά δεν είναι φυσιολογικά που συμβαίνουν. Όπως και η σιώπη όλων.

      Διαγραφή
  3. ΑΝ Η Κ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΙΔΙΑ. ΠΩΣ ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ? ΠΩΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ? ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΑΡΕ ΒΙΤΣΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΖΕΤΑΙ ΟΛΩΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.ΤΟΣΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΙΑ.

      Διαγραφή
    2. ΣΑΣ ΚΑΚΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΥ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ.ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΙΣΩΠΛΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.ΤΙ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΠΟΝΤΕΣ?ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΘΗΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΗ ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΟΙ.

      Διαγραφή
    3. ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ=ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ. ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ=ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ

      Διαγραφή
    4. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.Η ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΖΑΙΜΗ,ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΛΑ.

      Διαγραφή
    5. ΟΧΙ Η ΣΙΩΠΗ ΟΛΩΝ.Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕ.ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟΥΣ 27.ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ.

      Διαγραφή
  4. Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕΣΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;! ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ; ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ; ΠΟΙΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ Ο κ. ΖΑΪΜΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ(;;;!!!) ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΥΤΗ;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου