Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Γεωτρήσεις - χρυσάφι έκανε ο αντιδήμαρχος...


Με χρυσά κουτάλια φαίνεται πως έτρωγε από τα λεφτά του δήμου αντιδήμαρχος σε πόλη της Φθιώτιδας, ο οποίος μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να αυξήσει τις καταθέσεις του στην τράπεζα κατά 2.830.000 ευρώ, χωρίς βεβαίως να δηλώνει αντίστοιχα εισοδήματα στην Εφορία. 
 
Πιάστηκε στα δίχτυα του ΣΔΟΕ και τώρα αναμένεται να διωχθεί για απιστία εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου.
 
«Πρέπει να έχει αρδεύσει όλη τη Φθιώτιδα», σχολιάζει στέλεχος του ΣΔΟΕ που ασχολήθηκε με την υπόθεση, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος, ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, διατηρεί επιχείρηση με αρδευτικά μηχανήματα. Τα αρδευτικά έργα και οι βιολογικοί καθαρισμοί άνθησαν στον δήμο και μαζί τους και οι τραπεζικές καταθέσεις του αντιδημάρχου.
 
Στον δήμο έχει εκλεγεί δύο συνεχόμενες τετραετίες. Οι τραπεζικές του καταθέσεις όμως αυγάτισαν απότομα και οι φήμες στον δήμο άρχισαν να οργιάζουν. Οι φήμες πέρυσι έγιναν καταγγελίες και αυτές με τη σειρά τους προκάλεσαν εισαγγελική παραγγελία στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Το ΣΔΟΕ άρχισε να ψάχνει την υπόθεση στα τέλη του 2011. Αρχικά οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι ο αντιδήμαρχος, με τον ιδρώτα του προσώπου του, μέσω της επιχείρησης που διατηρούσε και της αμοιβής του για τις υπηρεσίες του στον δήμο, είχε ένα καλό ετήσιο εισόδημα της τάξεως των 40.000 ευρώ, το οποίο ως συνεπής φορολογούμενος δήλωνε στην Εφορία.
 
Οταν όμως άνοιξαν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και βρέθηκαν κάτι λιγότερο από 3 εκατ. ευρώ, δεν μπόρεσε να δώσει εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων. Ετσι, τώρα, αντιμετωπίζει δίωξη για απιστία εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου, καθώς δεν πρόκειται για μια απλή υπόθεση φοροδιαφυγής όπου επιβάλλονται πρόστιμα, προσαυξήσεις, καταλογίζονται οι φόροι που δεν έχουν πληρωθεί και ο φορολογούμενος μπορεί να ξεμπερδέψει σχετικά εύκολα.

Ο αντιδήμαρχος ήταν ένας από τη λίστα των 500 πολιτικών προσώπων (πρώην υπουργοί, βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι και σύμβουλοι αυτών) για τους οποίους έχουν ανοίξει οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Είναι η πρώτη υπόθεση από τη λίστα των 500 που «δένει» το ΣΔΟΕ, αλλά σίγουρα όχι η μοναδική.
 
«Δήμοι και νομαρχίες έχουν πολύ ψωμί, μαύρο», σημειώνει με νόημα πηγή του ΣΔΟΕ και προσθέτει ότι ήδη γίνονται έλεγχοι σε δεκάδες δήμους της χώρας.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ: Τι μας θυμίζει, τι μας θυμίζει, αυτή η υπόθεση με τις γεωτρήσεις... Αλήθεια, στον Δήμο Λοκρών (πρώην Δήμο Αταλάντης) υπήρχε κανένας αντιδήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος να κάνει γεωτρήσεις; Σε Αταλάντη, Έξαρχο, π.χ... 
Υπήρχαν ή υπάρχουν αιρετοί που παίρνουν έμμεσα ή άμεσα "δουλειές" από τον δήμο;
 

4 σχόλια:

  1. ΑΝΤΕ, ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ "ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ" ΑΙΡΕΤΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΟΙ ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ. ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ. ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΕΛΛΗΓΓΥΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΑΝ:

    "ΟΤΑΝ ΤΡΩΜΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ"...

    ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ "ΤΡΩΕΙ" ΝΑ ΜΗ "ΜΙΛΑΕΙ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου