Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Κουβέλης: "Ναι σε συγκυβέρνηση, αλλά με άλλο πρωθυπουργό"



Eκτός από την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, «κόκκινη γραμμή» για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση συνεργασίας είναι και η άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων για τη σταδιακή απαγκίστρωση από όρους και δεσμεύσεις του μνημονίου, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Φ. Κουβέλης.



Ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι δεν άκουσε τον κ. Σαμαρά να μιλά, χθες, για επαναδιαπραγμάτευση, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να μπουν όλα στο τραπέζι, σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του πρωθυπουργού αλλά και των υπουργών. Ανέφερε πως δεν θεωρεί αυτονόητο ότι ο κ. Σαμαράς θα είναι πρωθυπουργός και τόνισε ότι θα πρέπει να συζητηθούν και τα ονόματα των υπουργών.



Το θέμα των προσώπων που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση αποτελεί μείζον ζήτημα για τη ΔΗΜΑΡ. Στη ΝΔ δεν φαίνεται να διαπραγματεύονται για το ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός και επιμένουν στο πρόσωπο του Αντ.Σαμαρά. Αν οι Σαμαράς και Κουβέλης επιμείνουν στις θέσεις τους τότε η μόνη λύση θα είναι μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Όπως φάνηκε και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής πάντως, τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, όσο αφορά την συμμετοχή ή όχη της ΔΗΜΑΡ στη κυβέρνηση που θα σχηματιστεί. 
Η μία πλευρά επιθυμεί τη συνεργασία με τη ΝΔ αφού, όπως σημειώνουν, η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη. Με αυτή την άποψη φέρεται να συμπλέει και ο Φώτης Κουβέλης. 
Η δεύτερη υποστηρίζει πως η Δημοκρατική Αριστερά έχει την ευκαιρία να αρθρώσει ισχυρό αντιπολιτευτικό λόγο αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την επιρροή της. 


Πληροφορίες από zougla/realnews

1 σχόλιο:

  1. Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΠΛΑΤΗ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου