Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Φθιώτιδας καταγγέλλει το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ


Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), εν μέσω προεκλογικής περιόδου ανακοινώνει την εκκαθάριση της επιχείρησης στις 30 Ιουνίου, γιατί η εταιρία αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα βιωσιμότητας, για την αναζήτηση αγοραστή, στο πλαίσιο των μνημονιακών επιταγών, φέρνοντας σε απόγνωση τους περίπου 1.500 εργαζόμενους στη βιομηχανία.

Σε απάντηση η ΛΑΡΚΟ έδωσε τα περσινά στοιχεία που αποδεικνύουν πως μετά την κάκιστη διαχείριση 2008-2009, όπου κάποιοι διορισμένοι από το ΠΑΣΟΚ ροκάνισαν τα πάντα και έκλεισαν την παραγωγή με τιμές 40% μειωμένες σε “φιλαράκια”, γίνονται προσπάθειες ανάκαμψης με πολύ σημαντικά αποτελέσματα. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΛΑΡΚΟ, συνεχίζεται και κατά το 2011 η ανάκαμψη των οικονομικών μεγεθών της, που είχε ξεκινήσει από το 2010. Ο κύκλος εργασιών της εταιρίας σημείωσε αύξηση κατά 30%, η παραγωγή κατά 33,6% και τα κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 6,6 εκατ. ευρώ.


Το Μάρτιο, εκδόθηκε από το ΥΠΕΚΑ η απόφαση για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, 10ετούς διάρκειας, για τη λειτουργία του εργοστασίου της Λάρυμνας ως το 2022.

Ήδη έχει γίνει περικοπή των μισθών κατά 25% έτσι ώστε οι ιδιώτες «επενδυτές» να βρούνε «ξεκαθαρισμένα» τα προβλήματα της μισθοδοσίας, καθώς αναμένεται να ακολουθήσουν και περικοπές σε επιδόματα. 

Η πώληση της ΛΑΡΚΟ θα έχει σαν αποτέλεσμα το γενικό μαρασμό της ευρύτερης περιοχής με άμεσα τραγικά αποτελέσματα και οικονομική καταστροφή όλων των ντόπιων επαγγελματιών.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) Φθιώτιδας δηλώνει ότι θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους στους οποίους ανήκει και πρέπει να παραμείνει η ΛΑΡΚΟ. Καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής να αντισταθούν μαζικά στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, στο ξεπούλημά της από τις δοσιλογικές και προδοτικές κυβερνήσεις.

1 σχόλιο:

  1. Κάποιο λάθος, προφανώς για παραπλάνηση κι εσκεμμένα γίνεται διότι δεν επιτρέπεται στην αναφορά που γίνεται για ένα τόσο σοβαρό θέμα να μη γνωρίζεται ότι το 2008-2009 ήταν κυβέρνηση η ΝΔ με πρωθυπουργό τον Καραμανλή και ότι τα εν λόγω συμβόλαια που αναφέρεται κλείστηκαν με την Διοίκηση που διόρισε η ΝΔ το 2005 μόλις ανέλαβε κυβέρνηση. Επαναπροσδιορίστε σας παρακαλώ την ενημέρωση που προσπαθείτε να κάνετε διότι εκτίθεστε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου