Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Η Υπουργική Απόφαση - Σχέδιο ΥΠΕΚΑ για τη ΛΑΡΚΟ - Δήλωση του Υποψήφιου Βουλευτή Νομού Φθιώτιδας, κ. Χρήστου Σταϊκούρα

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με το θέμα που ανέκυψε τις τελευταίες μέρες με τη ΛΑΡΚΟ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είχε επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό κ. Πικραμμένο για το θέμα της ΛΑΡΚΟ. Φάνηκε η θετική διάθεση της Κυβέρνησης για έγκαιρες και στοχευμένες ενέργειες προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων που ανέκυψαν τις τελευταίες μέρες.

Προβλημάτων που αφορούν στην επέκταση της σύμβασης μίσθωσης των μεταλλευτικών παραχωρήσεων του Δημοσίου στην εταιρεία και στην παράταση απόρριψης των μεταλλευτικών σκουριών του εργοστασίου της εταιρείας στη θαλάσσια περιοχή του Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου.

Προβλημάτων που ήταν γνωστά από το 2010, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, όταν και εστάλη σχετική επιστολή από τη Διοίκηση της εταιρείας (10.03.2010) προς το αρμόδιο Υπουργείο, και τα οποία δυστυχώς δεν αντιμετωπίστηκαν, με αποτέλεσμα να έλθουν στο προσκήνιο με τρόπο πιεστικό, θέτοντας υπό αίρεση τη συνέχιση της λειτουργίας μιας ιστορικής και στρατηγικά σημαντικής, για την Ελληνική βιομηχανία και την περιοχή, μεταλλευτικής επιχείρησης.

Προς την κατεύθυνση επίλυσης αυτών των προβλημάτων, η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά ως αρμόδιος Τομεάρχης, κατόπιν οδηγιών του Προέδρου του Κόμματος κ. Σαμαρά, προέβη στις ακόλουθες ενέργειες:


1ον. Στις 06.06.2012, επισκέφθηκα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Μητρόπουλο, και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχα με τον Υπηρεσιακό Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Τσάλτα και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΛΑΡΚΟ κ. Μπαράκο, ζήτησα την επέκταση της σύμβασης μίσθωσης των μεταλλευτικών παραχωρήσεων του Δημοσίου στη ΛΑΡΚΟ (υπάρχει σχετική δήλωση του Κόμματος).

2ον. Στις 07.06.2012, επικοινώνησα εκ νέου με τον Υπηρεσιακό Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Τσάλτα και επανέλαβα την αναγκαιότητα επέκτασης της απόρριψης των μεταλλευτικών σκουριών του εργοστασίου της εταιρείας και της σύμβασης μίσθωσης των μεταλλευτικών παραχωρήσεων του Δημοσίου στη ΛΑΡΚΟ.
Σε σχετική δήλωσή του εκείνη την ημέρα ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχελάκης τόνισε: «Χθες και σήμερα, επικοινώνησε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, με τον υπηρεσιακό υπουργό ΠΕΚΑ κ. Τσάλτα και επαναλάβαμε ότι είναι ανάγκη να επεκταθεί η σύμβαση μίσθωσης των μεταλλευτικών παραχωρήσεων του Δημοσίου στη ΛΑΡΚΟ.»

3ον. Στις 11.06.2012, υπεγράφη δια περιφοράς, από τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, η απόφαση 8μηνης παράτασης της απόρριψης των μεταλλευτικών σκουριών του εργοστασίου της εταιρείας.
Ενώ συνεχίστηκαν οι διαβουλεύσεις με τον κ. Υπουργό ΠΕΚΑ για την επέκταση της σύμβασης μίσθωσης των μεταλλευτικών παραχωρήσεων του Δημοσίου στη ΛΑΡΚΟ.
Σε σχετική δήλωσή του εκείνη την ημέρα ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχελάκης τόνισε: «Μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες του κ. Σταϊκούρα με τους εμπλεκόμενους φορείς, και κυρίως με τον Υπηρεσιακό Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Γρηγόριο Τσάλτα, υπεγράφη η παράταση απόρριψης των μεταλλευτικών σκουριών του εργοστασίου της εταιρείας στη θαλάσσια περιοχή του Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου. Επιμένουμε όμως - και υπάρχουν σχετικές διαβουλεύσεις με τον κ. Υπηρεσιακό Υπουργό ΠΕΚΑ - ότι είναι ανάγκη να επεκταθεί και η σύμβαση μίσθωσης των μεταλλευτικών παραχωρήσεων του Δημοσίου στη ΛΑΡΚΟ.»

4ον. Στις 12.06.2012, επικοινώνησα με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Αργυρό και τον Υπηρεσιακό Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Τσάλτα προκειμένου να δρομολογηθεί απόφαση, έστω και την ύστατη ώρα, επέκτασης της μίσθωσης των μεταλλευτικών παραχωρήσεων του Δημοσίου στη ΛΑΡΚΟ.

Η λύση που δόθηκε λύνει το πρόβλημα που προέκυψε αλλά δεν διασφαλίζει το μέλλον της ΛΑΡΚΟ.
Ένα μέλλον που απαιτεί ρεαλιστικές προσεγγίσεις και διορατικές αλλαγές, με τη σωστή ενημέρωση και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των ενδιαφερόμενων μερών, ώστε να διασφαλισθεί η βιωσιμότητα της επιχείρησης και οι θέσεις απασχόλησης».


Ακολουθεί η Υπουργική Απόφαση - Σχέδιο ΥΠΕΚΑ για τη ΛΑΡΚΟ μετά τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις του κ. Σταϊκούρα:

















7 σχόλια:

  1. Με σαφήνεια αποτυπώνει στη δήλωση του ο κ. Σταϊκούρας τη θετική διάθεση της κυβέρνησης στην επίλυση και του δεύτερου θέματος για την ΛΑΡΚΟ. Κάτι θα ξέρει παραπάνω, αφού μίλησε και με τον Αντώνη Σαμαρά...
    Από την άλλη οφείλουμε να ομολογήσουμε όλοι πως ο κ. Σταϊκούρας χειρίστηκε με επιτυχία το θέμα και ελίχθηκε σε χαμηλούς τόνους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΎΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΡΥΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ)ΕΤΡΕΧΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΒΑΛΟΝΤΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ, Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΚΡΙΔΑ, Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι ρε μάγκες λύνονται τα θέματα!Όχι με φανφάρες, ευχές, δηλώσεις συμπαράστασης και υποσχέσεις. Χαμηλούς τόνους και δουλειά.Και ορίστε το αποτέλεσμα. Μπράβο Χρηστάρα. Συνέχισε έτσι. Και εύχομαι καλύτερο και περισσότερο έργο από υψηλότερο πόστο. Η Φθιώτιδα έχει ανάγκη από τέτοιες άμεσες λύσεις!Και η Ελλάδα από πολύ δουλειά. Έχουμε βαρεθεί τα "θα"...Πράξεις μάγκες, πράξεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΧΡΗΣΤΑΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΛΑΡΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΟΥ ΧΤΥΠΑΝΕ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΤΟ ΚΑΝΗ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά ο καθένας τον πόνο του...Τι να πω. Φίλε χωρίς προσπάθεια και έργο δεν θα πάει μπροστά αυτή η χώρα. Καλά που υπάρχουν νέοι άνθρωποι με όρεξη και διάθεση προσφορά. Και το κυριότερο αποτελεσματικότητα. Οι υπόλοιποι πίνουν καφέ στις πλατείες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ Ο ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΡΕΞΙΜΟ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
    2. Καλά καλά....γέλα!Ευτυχώς γελούν ακόμα οι εργαζόμενοι της Λαρκο!!!Θέλουμε ενεργούς πολιτικούς και όχι δημοσιοσχετίστες!Λύσεις στα προβλήματά μας τώρα!!!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου