Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Η φαυλο-δημοκρατία γεννά τη βία


Για χρόνια οι προβεβλημένοι ηγέτες των κομμάτων, που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν, μαζί με τους στυλοβάτες τους, μας προετοίμασαν και μας καθοδήγησαν, το να  δημιουργήσουν και να διατηρήσουν ένα σάπιο, διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

Για να το πετύχουν, χρειάστηκαν πελατεία, την οποία ήταν εύκολο να τη βρουν, μέσα από σπάταλες παροχές, πολλές φορές με ανήθικο τρόπο. Πλημμύρισαν το δημόσιο τομέα με υπερασπιστές των συμφερόντων τους (διοικητικά στελέχη, στρατιές συμβούλων, υπηρεσίες),  με αργόσχολους, άφησαν την κάθε συναλλαγή ατιμώρητη, γέμισαν με επιδοτήσεις και προνόμια κοινωνικές τάξεις και επαγγελματίες, δημιούργησαν κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις, εξαγόρασαν με τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, εργολάβους, προμηθευτές, κ. λ. Κάποιοι απ΄ αυτούς απέκτησαν ιδιόκτητα Μ.Μ.Ε. Άρα έλεγχαν και ελέγχουν τη δύναμη της παρα-πληροφόρησης.

Γέμισε  και η Βουλή από αντιπροσώπους συγκεκριμένων συντεχνιών με ιδιαίτερα βασιλικά προνόμια, για να ανταποκρίνονται στα κελεύσματα του συστήματος  - ευτυχώς, που υπήρχαν κατά καιρούς συνειδητές αντιστάσεις.

Όταν δεν έφταναν τα εγχώρια «δάνεια ανάπτυξης» και οι επιδοτήσεις – πακέτα Ε.Ε. για να συνεχίσουν το φαύλο έργο τους,  άρχισαν οι κυβερνώντες να δανείζονται και το χρέος έφτασε τα 360 δις ευρώ.


Οι δανειστές με τις μεγάλες ευθύνες, γνώριζαν, δεν αντιδρούσαν, γιατί αφενός, ένα μεγάλο μέρος αυτών επέστρεφε άμεσα στα ταμεία τους, στις βιομηχανίες τους, στις τράπεζές τους, αφετέρου, ακόμη και σε περίπτωση χρεοκοπίας, το παιχνίδι ήταν προαποφασισμένο κα έτοιμο – Δ.Ν.Τ., Ε.Ε., νομική κάλυψη, εκβιασμός, μνημόνια, σκληρή μονόπλευρη λιτότητα, εθνική κυριαρχία. Έπαιζαν στα σίγουρα μαζί με τους εγχώριους φίλους τους.

Για να μην τιμωρηθούν, για κάτι, που τυχόν θα στράβωνε, έφτιαξαν νομικά αναχώματα στη βουλή, στο ναό της Δημοκρατίας, με πρώτο και καλύτερο το νόμο περί ευθύνης υπουργών και το νόμο για τη βουλευτική ασυλία.

Ανά διαστήματα, για να είναι πιστοί και ευέλικτοι στο αξίωμα του «διαίρει και βασίλευε», κατακερμάτιζαν την κοινωνία σε αντιμαχόμενες κομματικές εξουσίες – φατρίες, θέτοντας και ψευδοδιλλήματα – παγίδες, όπου χρειάζονταν, αλληλοϋβριζόμενοι στα τηλεπαράθυρα με τις τηλεπερσόνες – εισαγγελείς και παρουσιαστές τελάληδες.

Δημιούργησαν και συντήρησαν το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, για να πλουτίζουν δια των λεγόμενων ¨αναπτυξιακών¨ ευρωπαϊκών πακέτων και προνομίων πρόσβασης σ΄αυτά, για μία ανάπτυξη που δεν ήρθε ποτέ.

Συνεχίζουν να κοροϊδεύουν ακόμη και τώρα, περιμένοντας τα νέα πακέτα ανάπτυξης, πώς και πώς  με την αμπαλαρισμένη λέξη «ανάπτυξη» στα προγράμματά τους και στα απόκρυφα υποκριτικά τους μελλοντικά σχέδια.

Δια των περίφημων χορηγιών, δινόντουσαν στους κομματοανθρώπους τα συμφωνηθέντα ποσά, για να συντηρούν τους διεφθαρμένους  μηχανισμούς τους. Στο τέλος συνεταιρίστηκαν και γέμισε η Ελλάδα με παράκτιες εταιρείες και οι κομματικοί τους κόποι χρόνων, φυλάσσονται σε ειδυλλιακούς τόπους – Ελβετία, νησιά Καϋμάν, κ.λ. ή σε θυρίδες τραπεζών.

Οι πρωταίτιοι, που δημιούργησαν αυτό το κοινωνικό τερατούργημα, αφού είπαν πρώτα το περίφημο «μαζί τα φάγαμε», δηλαδή, δεν αρνηθήκατε τη συναλλαγή, τώρα χαλάνε τον κόσμο, φωνάζουν και οδύρονται, μαζί με τους συνεταίρους ( καναλάρχες, τραπεζίτες, προμηθευτές, τηλεπαρουσιαστές, συντεχνίτες, ελληναράδες, ξένους ηγέτες, κ. λ. ), λέγοντας, ότι, «χάνεται η χώρα αν δεν μας ψηφίσετε, θα χάσετε τα παιδιά σας, τα σπίτια σας τις οικονομίες, τις δουλειές την υγεία σας… θα έρθουν τέρατα, διαβόλοι και τριβόλοι…».

Έτσι εγκαθιδρύθηκε και συντηρείται εκβιαστικά και φοβικά η φαυλοδημοκρατία, η αντίπερα όχθη της Δημοκρατίας κεντρικό χαρακτηριστικό της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ είναι, όπως είναι γνωστό (;) η  λήψη, η εφαρμογή και η επιτήρηση αποφάσεων και η απονομή δικαιοσύνης με τη συμμετοχή όλων των πολιτών.

Δεν έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η παραπάνω περιγραφή του φαύλου συστήματος, έγινε με  ΣΤΟΧΟ, για να φανεί η αξιακή παράλυση, της κοινωνίας, πώς οι ΘΕΣΜΟΙ, τα στηρίγματά της, έχουν πεταχτεί στο καλάθι του σάπιου συστήματος. Δεν έχουμε Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και Ισονομία.

Θα μπορούσαμε να ζήσουμε με λιγότερα χρήματα, ακόμη και με δραχμές, αλλά δίχως ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ούτε στιγμή. Θα είχαμε εμφύλιους σπαραγμούς.

Συζητάμε  χρόνια τώρα, για οικονομική χρεοκοπία,  για μνημόνια, για ευρώ ή δραχμή, για ψευδοδιλλήματα, αλλά το πρόβλημα της χώρας μας, είναι η απαξιωμένη θεσμική δικαιοσύνη.

Η φαυλοδημοκρατία, με την ανεπαρκή δικαιοσύνη, γεννά  τη βία. Βία κρατική, βία σωματική, βία πολιτική, βία οικονομική, βία ψυχολογική, βία ρατσιστική, βία λεκτική, βία καθημερινή, άδηλη, φανερή, νεοναζιστική, ωμή, τρομοκρατική.
Δεν προέκυψε όμως, από παρθενογένεση, ή ξαφνικά σ΄ ένα στούντιο της τηλεόρασης. Υπάρχει γύρω μας, ακόμη και στην εκπαίδευση – χώρος κατ΄ εξοχήν ΑΓΩΓΗΣ και ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ.

Δεν τιμωρήθηκε κανένας πρωταίτιος, μέχρι τώρα, παρότι βρέθηκαν τα κλοπιμαία, όχι όμως οι κλέφτες – άλλη παγκόσμια πρωτοτυπία. Κανένας δεν επέστρεψε, πίσω, αυτά που καταχράστηκε. Αντίθετα, πολλά είναι τα παραδείγματα με την επιβράβευση των υπευθύνων σε κομματικές  και σε κυβερνητικές θέσεις και ας χρέωσαν τους πολίτες με δις ευρώ. Το φαυλο-σύστημα γνωρίζει να προστατεύει τα μέλη του σε όλα τα επίπεδα.

Είναι υποκριτικό να ανακαλύπτεται η βία σ΄ ένα τηλεοπτικό σόου, που πέτυχε το σκοπό του – υψηλή τηλεθέαση, αυτή είναι δυστυχώς η τηλεκουλτούρα μας, έτσι διαπαιδαγωγηθήκαμε,  φάνηκε και από τα μηνύματα και τις επιφανειακές αναλύσεις μετά το απαράδεκτο συμβάν – και να μην την ανακαλύπτουμε γύρω μας σε κάθε βήμα.

Το φαυλοδημοκρατικό καθεστώς μπορεί, να εξευτελίζει, να εξαθλιώνει, να σκοτώνει - επηρεάζει αρνητικά τους δείκτες αυτοκτονίες, αλλά όσοι δεν τα ανέχονται, αντιδρούν, διαμαρτύρονται, διαδηλώνουν, αποδοκιμάζουν αυτές τις μορφές βίας, κατηγορούνται ως βιαστές της κοινωνίας από το σαπιοσύστημα και τα στηρίγματά του. Αντί οι φαύλοι συνεταίροι να βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, είναι οι κατήγοροι των αδυνάτων.

Όσο θα διαρκεί η φαυλοδημοκρατία ως ελληνικό πολιτικό σύστημα και θα ανακυκλώνει τεχνηέντως τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες πολιτικές, που χρεοκόπησαν τη χώρα, αξιακά, θεσμικά, πολιτισμικά, πολιτικά, οικονομικά, θα ενισχύεται το αξίωμα του «διαίρει και βασίλευε», θα φουντώνει η βία και τα άκρα ως ¨κροτούν αέριον¨, θα είναι πολύ κοντά σε κοινωνική έκρηξη.

Και όσο η κοινωνία (κάποιοι) θα  ψάχνουν τις αιτίες σε κάποιο στούντιο, ή θα πιστεύουν, ότι, το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής με το ποσοστό εκπροσώπησης είναι παροδικό και θα ξεφουσκώσει, δεν λύνουν τα πολιτικά προβλήματα του τόπου – ζητήματα δημοκρατίας, αντίθετα, ενισχύουν το φαινόμενο.

Και ακόμη χειρότερα, όταν μία κοινωνία, αρχίσει να πιστεύει, ότι, μπορεί να λύσει τα πολιτικά της προβλήματα με τη βία της αυτοδικίας, τότε οδηγείται σε εκφασισμό.
Μήπως τελικά, κάποιοι βολεύονται να ενισχύουν, να καθοδηγούν μ΄ όλα τα ΜΕΣΑ τη φαυλοδημοκρατία, άρα και τη βία, για να κρύψουν και να εκμεταλλευτούν τα οφέλη της μέχρι εσχάτων;

Όταν ο λαός επιθυμεί να πάρει τη τύχη του στα χέρια του, η ιστορία μας διδάσκει, ότι, οι φαύλοι είναι αδίσταχτοι, δεν υπολογίζουν τίποτα – Η γέννηση του νεοφασισμού στην Ελλάδα 1960-1970, του Γ. Κάτρη, είναι η καλύτερη πηγή διδαχής, για επαγγελματίες πολιτικούς, για σχολεία, για μαθητές, γονείς και για αμετανόητα βολεμένους.

Η κοινωνία θα δείξει, αν σκέφτεται δημοκρατικά, αν έμαθε και προβληματίστηκε τούτη τη φορά από τα παθήματά της με τη φαυλοκρατία.

Υ.Γ. Η φαυλο-δημοκρατία θα καταγράψει πολλά σενάρια.


ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ Π. Ε.
gkaranasios24@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου