Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

2,8 εκ. € καίνε πρώην αντιδήμαρχο - Πόρισμα φωτιά από το ΣΔΟΕ για 2,8 εκ. € - Τα αρνείται όλα ο αντιδήμαρχος


Αρνείται ο πρώην αντιδήμαρχος Δομοκού 
Κ . Σκριμπόνης τις κατηγορίες
Το πόρισμα του ΣΔΟΕ στον Εισαγγελέα


Στην Εφορία, στα φορολογικά αλλά και στα ποινικά δικαστήρια αναμένεται πλέον να φωτιστεί περισσότερο η υπόθεση του αντιδημάρχου Δομοκού κ. Κ. Σκριμπόνη, για τον οποίο φέρεται το ΣΔΟΕ να έχει ήδη συντάξει πόρισμα φωτιά, σύμφωνα με το οποίο εντοπίζονται κινήσεις λογαριασμών ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώτα τελευταία χρόνια χωρίς ο τελευταίος να μπορεί να τα δικαιολογήσει.

Πρόκειται για μια έρευνα η οποία ξεκίνησε με εισαγγελική παραγγελία μετά από αναφορές που έγιναν στη δικαιοσύνη για πληθώρα αναθέσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το τέλος της περασμένης χρονιάς η έρευνα έχει επεκταθεί σε αρκετά επίπεδα από την πλευρά του ΣΔΟΕ.Τα εντάλματα και οι οικονομικοί λογαριασμοί του Δήμου Δομοκού έγιναν φύλλο και φτερό από το ΣΔΟΕ ενώ παράλληλα ανοίχτηκαν και τραπεζικοί λογαριασμοί για να διασταυρωθούν τα στοιχεία.


Πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι σ’ αυτή την τελική φάση το ΣΔΟΕ υπέβαλε ήδη το πόρισμά του όπου περιγράφει όλα τα στοιχεία τα οποία εντοπίστηκαν είτε από τις κινήσεις των λογαριασμών, είτε από τον έλεγχο των στοιχείων. Όλος αυτός ο φάκελος πλέον οδηγείται στη δικαιοσύνη. Την χθεσινή ημέρα υπήρξε ενημέρωση από την πλευρά της ηγεσίας του ΣΔΟΕ στη Λαμία προς τους επιτελείς της υπηρεσίας στην Αθήνα και αμέσως η είδηση έκανε το γύρο του διαδικτύου. Επισημαίνουμε πως τοΣΔΟΕ σε καμιά περίπτωση δεν ανακοίνωσε κάτι, ούτε επιβεβαιώνει αλλά ούτε διαψεύδει όλο αυτό το σκηνικό.

Αντίθετα από την πλευρά του ο φερόμενος ως εμπλεκόμενος κ. Κ. Σκριμπόνης σε δηλώσεις του υπογραμμίζει πως «δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα στο λογαριασμό του» και ότι «αυτή τη στιγμή στους λογαριασμούς βρίσκονται ελάχιστα χρήματα που δεν επαρκούν να συντηρήσουν ούτε την ίδια του την οικογένεια».

Ο ίδιος ωστόσο αποφεύγει να σχολιάσει οτιδήποτε δηλώνοντας σε όλες τις κατευθύνσεις ότι οι οποιεσδήποτε κινήσεις έχουν σχέση με την επαγγελματική του δραστηριότητα και τονίζει με ιδιαίτερη έμφαση ότι ως αντιδήμαρχος από το 2007 έως το 2010 δεν ήταν σε επιτροπές παραλαβής ή σε επιτροπές ανάθεσης έργων. Ο ίδιος επιμένει ότι δεν υπέγραφε κάτι και ότι ποτέ δεν έχει κάνει κάποια ανάθεση.

Παρουσιάζει ως τραγική την οικονομική του κατάσταση και μάλιστα υπογραμμίζει πως παραμένει για μήνες απλήρωτος ως εργολάβος από το δημόσιο.

Προσδιορίζει τον κύκλο των εργασιών του στην επιχειρηματική του δραστηριότητα αφού όπως τονίζει η επιχείρησή του κάνει τζίρο 500.000 €.

Αρνείται ο ίδιος ότι έχει καταθέσεις και παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που περιγράφουν οι διαρροές.


Το πόρισμα

Σύμφωνα με πληροφορίες σε ότι αφορά το πόρισμα, το ΣΔΟΕ της Στερεάς Ελλάδας ερευνούσε επί μήνες τη συγκεκριμένη υπόθεση. Εκτός από το άνοιγμα των λογαριασμών έχουν κατασχεθεί και τα βιβλία της επιχείρησής του και μάλιστα ερευνήθηκαν και οι κινήσεις των λογαριασμών τόσο του Δήμου όσο και των νομικών προσώπων. Όλα είχαν ξεκινήσει από μια αναφορά ενός μηχανικού στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Λαμίας και το ΣΔΟΕ και ουσιαστικά όλα ξεκίνησαν όταν κατατέθηκε πίνακας με έργα απ’όπου προέκυπταν αρκετά πράγματα για έρευνα.

Οι πληροφορίες επιμένουν πως τοΣΔΟΕπέρααπότον έλεγχο των βιβλίων προχώρησε και σε άνοιγμα λογαριασμών και μάλιστα προώθησε την έρευνα και στις κινήσεις των λογαριασμών. Μέσα στο πόρισμα περιλαμβάνονται στοιχεία σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν αδιευκρίνιστες κινήσεις χωρίς να σημαίνει ότι υπήρχαν μεγάλες καταθέσεις. Στο ίδιο πόρισμα διαπιστώνουν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ σε κάποιες περιπτώσεις και καταθέσεις χρημάτων τις οποίες προσπάθησαν να συνδυάσουν και με λειτουργίες της αυτοδιοίκησης.

Στο πολυσέλιδο πόρισμα καταγράφονται αρκετές κινήσεις ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται στο πεδίο της έρευνας μήνες τώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την πλευρά του αντιδημάρχου προβάλλεται το θέμα της κατάθεσης μήνυσης κατά του μηχανικού, μια υπόθεση που ολοκληρώθηκε με μια δήλωση στο δικαστήριο αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ουσία των ερευνών με τις οποίες ασχολήθηκε το ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με πηγή του ΣΔΟΕ «τα ευρήματα έχουν αποτυπωθεί στο πόρισμα και όλη πλέον την υπόθεση θα την κρίνουν τα αρμόδια όργανα και η δικαιοσύνη».

Ωστόσο όμως η ίδια πηγή εκτιμά πως «πρόκειται για υπόθεση η οποία μας απασχόλησε τα μέγιστα και το περιεχόμενο των ευρημάτων έχει αποτυπωθεί στην έκθεση και το πόρισμα». Απέφυγε μάλιστα η πηγή να δώσει οποιαδήποτε στοιχεία υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι η συγκεκριμένη απόφαση «ξεκίνησε με εισαγγελική παραγγελία και επομένως θα καταλήξει στα χέρια του Εισαγγελέα».


Αναστάτωση 

Από τη στιγμή που από νωρίς χθες το πρωί υπήρχαν οι διαρροές για τη συγκεκριμένη υπόθεση χωρίς όμως αναφορά στο όνομα του αντιδημάρχου, οι υποψίες έκαναν περιοδεία σε όλη τη Στερεά Ελλάδα. Την ώρα που ο κ. Σκριμπόνης προσπαθεί να ξεκαθαρίσει πως «τατελευταία επτά χρόνια δεν έχει υπάρξει αλλαγή στο Ε9 που υποβάλλει», στην περιοχή του Δομοκού επικρατεί ένας προβληματισμός.

Καταρχήν το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων γνωρίζει τη συγκεκριμένη υπόθεση τόσο από τις αποκαλύψεις του παρελθόντος όσο και πολύ περισσότερο από την παρουσία των ελεγκτών του ΣΔΟΕ τόσο στον Δήμο Δομοκού όσο και στα νομικά πρόσωπα του Δήμου για ενδελεχή έλεγχο των κινήσεων και των συναλλαγών.

Έτσι το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής γνωρίζει και τι ακριβώς έψαχναν και πολύ δε περισσότερο γνωρίζει ακόμη και τον συνδυαστικό έλεγχο που επιχείρησε να κάνει το ΣΔΟΕ για να εντοπίσει τα στοιχεία τα οποία περιλαμβάνει και μέσα στο πόρισμα.

Πληροφορίες λοιπόν σημειώνουν ότι ερευνήθηκε η ροή χρήματος από συγκεκριμένες εργολαβίες και έχουν διατυπωθεί και διαπιστώσεις στο πόρισμα που έχει κατατεθεί.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι οι πηγές σημειώνουν πως πρόκειται για μια υπόθεση η οποία είναι και σύνθετη και αναμένεται να έχει μακρύ δρόμο.

Εφ."ΗΜΕΡΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου