Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΑΤΑΛΑΝΤΗ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Συνέδριο «Χτίζοντας την Αλληλεγγύη στις Κοινότητες»

Τη Δευτέρα 28 Μαίου 2012 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία  οι εργασίες της 2ης συνάντησης του  Συνεδρίου, που φιλοξενήθηκε στο Δήμο Λοκρών «Χτίζοντας την Αλληλεγγύη στις Κοινότητες» στα πλαίσια του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού χρηματοδοτούμενου προγράμματος και με την συμμετοχή Δήμων από άλλες 8 Ευρωπαϊκές χώρες. Ο Δήμος Λοκρών είναι ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα που επιλέχθηκε να συμμετέχει. 

Σκοπός του προγράμματος είναι να προσδιορίσει και να διασυνδέσει τον ρόλο των Γενεών Τρίτης και Πρώτης γενιάς, να τονίσει τον ρόλο των Κοινωνικών Υπηρεσιών, των Φορέων Κοινωνικής Προστασίας, των Σχολείων και της Οικογένειας. 

Στα πλαίσια αυτού του σκοπού πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις, μέσω ολοκληρωμένων, πολυποίκιλων και ουσιαστικών επισκέψεων, δράσεων και εισηγήσεων, όπως επισκέψεις στο ΚΑΠΗ, στον Παιδικό Σταθμό, στην Κοινωνική Πρόνοια και στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Επίσης ξεχωριστές ήταν οι εκδηλώσεις που παρουσίασαν το 1ο Νηπειαγωγείο Αταλάντης και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αταλάντης. 


Εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από τον καθηγητή Οικονομικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών, κ. Απόστολο Ξυράφη, Γ.Γ. της ΟΚΕ στην Ελλάδα με θέμα : «Την Ενεργό Γήρανση στην Ελλάδα». 

Εισηγήσεις επίσης πραγματοποιήθηκαν από τους ειδικούς και τους προϊσταμένους του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τα αναλυτικά προγράμματα όπως εκπονούνται. 

Το Συνέδριο έληξε με το αποχαιρετιστήριο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν των Συνέδρων και με την προσφορά αναμνηστικών δώρων από τον Δήμαρχο των Λοκρών κ.Νικόλο Λιόλιο, ο οποίος κι επεσήμανε συνολικά τα τοπικά χαρακτηριστικά της περιοχής αναλύοντας όλα τα πλεονεκτήματά της. 

Οι αποστολές αναχώρησαν την Τρίτη 29/05/2012 και το συνέδριο θα συνεχιστεί στον επόμενο Δήμο στην Πολωνία.

1 σχόλιο:

  1. Καλά η κα Δημάρχου πανταχού παρούσα είναι?
    Ρε Δήμαρχε μην εκτίθεσαι τόσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου