Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και της αποκομιδής των απορριμμάτων...


Κύριε Αρχισυντάκτη

Το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης των Καμένων Βούρλων  δημοπρατείται την τελευταία μέρα του Μαΐου. 
Ελπίζω να μην υπάρξει καθυστέρηση της δημοπρασίας (είναι θέμα υγείας), προκειμένου να συνδεθεί με τη δημοπράτηση του έργου της αποχέτευσης.

Η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και της αποκομιδής των απορριμμάτων είναι εφαρμογή του Καλλικράτη, του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου. 
Αντί λοιπόν, ο δήμος να ζητά μόνιμους υπαλλήλους, οι οποίοι θα πληρώνονται από την κεντρική κυβέρνηση, δίνει κομμάτι των υπηρεσιών σε ιδιώτες. 
Έτσι, δημιουργούνται νέα ελλείμματα που θα κληθούν να πληρώνουν οι πολίτες. 
Πρέπει δε να σας ειδοποιήσουμε κύριε δήμαρχε, ότι σχετική απόπειρα για ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων έγινε από τον προηγούμενο δήμαρχο, με τραγελαφικά αποτελέσματα. 

Υπήρχε και σχετική εισήγηση από πολίτες για το πόσο στοιχίζουν τα απορριμματοφόρα, προκειμένου να αγοραστούν από το δήμο και να μην ιδιωτικοποιηθεί η καθαριότητα. 
Σήμερα, οι τιμές των απορριμματοφόρων είναι  κατά 30% μικρότερες, λόγω της κρίσης. 
Σας παρακαλώ να ανατρέξετε στα αρχεία του πρώην δήμου Καμένων Βούρλων για να ενημερωθείτε. Τα περί καθαριότητας οι κάτοικοι τα βλέπουν και καταλαβαίνουν.

Επίσης, να μας εξηγήσετε γιατί απαγορεύτηκε στο δήμο το στήσιμο των κλουβιών με πουλιά στο πάρκο των Καμένων Βούρλων.



Γιάννης Φράγκούλης

Καμένα Βούρλα

6 σχόλια:

  1. H καθαριότητα και η αποκομιδή των απορριμμάτων έπρεπε ήδη να είχαν πάει στους ιδιώτες. Οι δήμοι κάνουν μικροπολιτική και καθαριότητα δεν υπάρχει. Πρέπει να τελειώσει αυτό. Οι δημότες θέλουν σωστή εξυπηρέτηση. Οι υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων υπολειτουργούν μόνιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πρεπει να πανε στην καθαριοτητα οσοι εχουν προσληφθει για εκει και να αδειασουν τα γραφεια!!!Και οι δημοι και οι κυβερνησεις ετσι στηριζονται.....οταν προσλαμβανεις καποιον και του πας το μισθο στο σπιτι αφου δεν ασκει τα καθηκοντα του!!!




      ΤΑΡΑΞΙΑΣ**

      Διαγραφή
  2. ΤΑΡΑΞΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΙΔΙΩΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΑ ΛΥΝΟΥΝ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ.
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΑΝΙΨΙΑ" ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ.
    ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΠΑΛΙ ΙΔΙΩΤΕΣ. ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΑ ΖΗΛΟ ΛΕΓΑΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΑΝ Η ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΣΕ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ?


    O ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κυριε παρατηρητη θα σας λυσω την απορια

      με
      ο δημαρχος λοκρων μετα απο πιεσεις αντιδημαρχων και προεδρων τοπικων διαμερισματων απασχολει τους εργατες καθαριοτητας σε αλλες εργασιες (πρασινο,ηλεκρ/σμο,οδοκαθαρισμο,οδηγοι,σταδιο και γραφεια) μερικοι περνουν και το μισθο καθισμενοι στο σπιτι τους ενω στα αζητητα λογω χρεων στα συνεργεια δεν κινουνται 2 σκουπες μηχανικες και 2 πλυντηρια....οπως επισης χρειαζονται στο δημο 3 απορριματοφορα ακομα για να καλυψουν το μεγαλο δημο πλεον,,,,οπως εχει ειπωθει και πιο κατω η δημαρχια κανει ρεμουλες με τα τιμολογια και καλυπτει αλλες τρυπες....ο δημαρχος ειχε πει τοτε οτι ολοι θα κανουν αυτο για το οποι προσληφθηκαν ......

      Διαγραφή
  4. ***ταραξιας

    δηλαδη αν παρει ιδιωτες ο δημος δεν θα κανει ρεμουλες με τα τιμολογια των ιδιωτων?????παρε τοσα και υπογραψε τοσα !!!σε δημο δουλευω 18 χρονια και ξερω ολα τα κολπακια....
    και επισης αν επιαναν τοπο οι καταγγελιες στην περιφερεια δεν θα μπορουσαν να περνουν τους εργατες και να τους βαζουν στα γραφεια ....επισης εχεις σκεφτει αυτοι που δουλευουν στην καθαριοτητα πραγματικα γιατι να απολυθουν ???/τι φταινε??? οι νομοι φτιαχνονται απο αυτους που μας κυβερνουν ειναι δυνατον να ειναι ισοτιμοι??? πρεπει ο κοσμος να ψηφιζει σωστα και οχι ψηφο βολεματος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου