Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Τόνια στην κεντρική της ομιλία Λαμία: Δημιουργήστε βουλή εθνικής επιβίωσης


Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου Σαμαράς η υποψήφια βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου πραγματοποίησε χτες το βράδυ την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση στη Λαμία.


Μιλώντας για την σημασία των εκλογών ανέφερε ότι η ψήφος του ελληνικού λαού σ’ αυτές τις εκλογές δεν κρίνει τα κόμματα ή τις φιλοδοξίες των ηγετών τους, αλλά το μέλλον και τη μοίρα της χώρας. Αν η χώρα θα έχει τις προϋποθέσεις να βαδίσει στην έξοδο από την κρίση, αν θα πιάσουν τόπο οι θυσίες μας, αν θα παραμείνουμε στην Ευρώπη ή θα πάρουμε μια πορεία αλβανοποίησης, με ότι αυτό συνεπάγεται» και κάλεσε τους πολίτες να δημιουργήσουν «Βουλή πραγματικών λύσεων και εθνικής επιβίωσης»


Έκανε λόγο για ολομέτωπη επίθεση, με στόχο την ενοχοποίηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, με τη βοήθεια μηχανισμών παραπληροφόρησης, τρομοκράτησης και μαύρης προπαγάνδας που προσπαθούν να φορτώσουν με ευθύνες μια ολόκληρη παράταξη, για ότι άσχημο έχει συμβεί στη Ελλάδα, όχι τα δυόμισι τελευταία χρόνια, αλλά και τα προηγούμενα 38. Η κ. Αντωνίου τόνισε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε τα λάθη του, ενώ όλα τα άλλα κόμματα στη χώρα έχουν «το αλάθητο του Πάπα».


Κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι δεν ζήτησε συγγνώμη για την Κυβέρνηση του κ. Καραμανλή, ότι την κρίσιμη ώρα δεν στήριξε την εθνική προσπάθεια, αλλά μετά αναδιπλώθηκε και στο τέλος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στο Βαγγέλη Βενιζέλο, να διαπραγματευτεί για τη χώρα. Για το ΚΚΕ είπε ότι όταν η χώρα έκανε υπεράνθρωπη προσπάθεια, αυτό έκανε καταλήψεις σε λιμάνια και ξενοδοχεία, καταστρέφοντας τον τουρισμό και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Σε σχέση με τη Δημοκρατική Αριστερά ανέφερε ότι θέλει την Ευρώπη χωρίς κόστος, αλλά αναζητά ακόμα τον τρόπο. Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για επικίνδυνα τυχοδιωκτική στάση που η πρότασή του οδηγεί αυτομάτως σε πτώχευση της χώρας, ενώ όσον αφορά την ακροδεξιά, κάλεσε τους πολίτες να μην επιτρέψουν ναζιστικούς χαιρετισμούς στη βουλή και σχολίασε την στάση της λέγοντας ότι «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται».

Αναφερόμενη στη στάση που κράτησε στις δύσκολες αποφάσεις της διετίας είπε: «Ταλαντεύτηκα πάρα πολύ μέχρι να αποφασίσω. Ήταν η δυσκολότερη απόφαση της ζωής μου. Υπήρχε το άμεσο κόστος και οι ανατροπές στη ζωή μας. Υπήρχε το μακροχρόνιο διακύβευμα να μείνει όρθια η χώρα και να το παλέψουμε. Επέλεξα το δεύτερο. Κάποιοι συνάδελφοι τότε ζύγισαν διαφορετικά τα πράγματα και πήραν άλλες αποφάσεις, σεβαστό. Όμως δεν δικαιολογώ Υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης που ήταν βασικοί υπεύθυνοι για την πολιτική του 2009 και έφυγαν από την παράταξη για να περάσουν από την κολυμπήθρα του Σιλωάμ, ενώ εμείς που τότε διαφωνούσαμε μείναμε για να στηρίξουμε τη χώρα και την παράταξη».

Τέλος όσον αφορά το νομό δήλωσε ότι τη δύσκολη περίοδο 2004-2009 σήκωσε μόνη της το βάρος της αντιπολίτευσης και της διεκδίκησης, ενώ τα στελέχη της ΝΔ και οι λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις ήταν ανύπαρκτοι, όταν χάνονταν οι ευκαιρίες και οι πόροι για τον τόπο.   

Για την ακόμη πιο δύσκολη περίοδο μετά το 2009 επισήμανε ότι λειτούργησε αμυντικά, προκειμένου να περισωθεί ότι μπορούσε μέσα στην κρίση. Ανέλυσε λεπτομερώς το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για ασφαλή έξοδο από το Μνημόνιο σε τρία χρόνια και για εθνική ανασυγκρότηση, ενώ τόνισε ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη νέα ευκαιρία για την περιφέρεια, τώρα που καταρρέει το αθηναιοκεντρικό μοντέλο, ώστε να γίνει η κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης στον τουριστικό και αγροτικό τομέα. 

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ...ΕΣΕΙΣ ΒΓΑΛΑΤΕ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟΝ ΑΚΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΛΕΙΣΑΤΕ ΤΟ ΑΛΤΕΡ...ΚΠΛ ΟΧΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΛΩΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου