Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 7.000.000 ευρώ από το Δήμο Μώλου - Αγ.Κωνσταντίνου


Παρά την οικονομική κρίση -που είναι η μόνιμη δικαιολογία όλων των Δημάρχων που έλαμψαν δια της αδράνειάς τους- ο Δήμος Μώλου-Αγ.Κωνσταντίνου προχωρά σε σημαντικά έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 7.000.000 ευρώ κυρίως από πόρους τους οποίους εξασφάλισε από το ΕΣΠΑ 

Έτσι αυτή τη στιγμή στο Δήμο Μώλου-Αγ.Κωνσταντίνου δρομολογούνται και προχωρούν κανονικά:

- Δημοπρατήθηκε την Τρίτη 15/5, το έργο αντικατάσταση (αμίαντου) δικτύου ύδρευσης Καμένων βούρλων, προϋπολογισμού 2.600.000,00 ευρώ. Μετά από την εκπόνηση της μελέτης (Οκτώβριος 2011) με ιδίους πόρους, άξιας 13.000,00 ευρώ και την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση 2.559.700,00 ευρώ, προβλέπεται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2013.


- Την Τετάρτη 15/5  δημοπρατήθηκαν οι εργασίες καθαρισμού των ακτών όλου του Δήμου, προϋπολογισμού 32.000,00 ευρώΗ τεχνική περιγραφή περιλαμβάνει, μια φορά καθαρισμό των ακτών  σε όλο το μήκος της ακτογραμμής του Δήμου (περίπου 15 χιλιόμετρα), και άλλες 2 φόρες μέσα στο καλοκαίρι καθαρισμό των πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου μήκους περίπου επτά χιλιόμετρων στις περιοχές Γιαννιτσάρενα, Κάλαμος, Λογγός, Αγ. Κων/νος, Ασπρονερι, Καμ. Βούρλα Καινούργιο, Αγ. Σεραφείμ, Μώλος. Παράλληλα, στην τεχνική περιγραφή της εργασίας , με ευθύνη αναδόχου, προβλέπεται και ο καθημερινός καθαρισμός των παραλιών από 4 εργάτες καθαριότητας.

-Επίσης δημοπρατήθηκε η αποκομιδή απορριμμάτων προϋπολογισμού 51.008,20 ευρώΗ τεχνική περιγραφή προβλέπει την αποκομιδή των σκουπιδιών με δυο απορριμματοφόρα τύπου πρέσας 22 κυβικών για τις ήμερες: Σάββατο-Κυριακή και Δευτέρα από 15/6 έως 15/9. Αναλυτικότερα, κάθε Σάββατο δυο απορριμματοφόρα θα κάνουν από 2 δρομολόγια αποκομιδής σκουπιδιών την Κυριακή και την δευτέρα τα απορριμματοφόρα θα κάνουν από ένα δρομολόγιο. Η τεχνική περιγραφή της εργασίας αφόρα την συλλογή σκουπιδιών κατά μήκος όλου του παραλιακού μετώπου ήτοι: Αγιος Κων/νος, παραλίες Αγ. Κων/νου, Ασπρονέρι Παλαιά εθνικη οδο Αγ. Κων/νου- Καμενων βούρλων, Καμ. Βούρλα, παραλίες Καινούργιου Αγ. Σεραφείμ, Μώλου. Η επιλογή να δοθεί σε εργολάβο η αποκομιδή  των σκουπιδιών μόνο για τα Σαββατοκύριακα (και μόνο για τους θερινούς μήνες), έγινε για τους παρακάτω λογούς: τα Σαββατοκύριακα υπάρχουν πολλοί επισκέπτες με συνέπεια πολύ μεγάλο όγκο σκουπιδιών και δεν υπάρχει δυνατότητα αποκομιδής με τα απορριμματοφόρα του δήμου γιατί είναι παλαιά, λίγα και μικρής χωρητικότητας.

- Οι διαδικασίες νομιμοποίησης του λιμανιού Καμ. Βούρλων σύντομα θα επιφέρουν καρπούς μετά την, εδώ και ενός έτους προσπάθεια, για την τελική μεταβίβαση και νόμιμη παραλαβή από τον δήμο Μώλου –Αγ. Κων/νου. Ο ολοκληρωμένος φάκελος έχει κατατεθεί και αναμένουμε να εισαχθεί στην διυπουργική επιτροπή ώστε  αυτή να εγκρίνει την νομιμοποίηση του καταφύγιου τουριστικών σκαφών.

- Εντάθηκε στο ΕΣΠΑ, η από 28/3/2011 πρόταση, του Δήμου Μώλου - Αγίου Κων/νου, για την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού (2 απορριμματοφόρα 16 κυβικών τύπου πρέσας 1 απορριμματοφόρο-πλυντήριο κάδων 1 φορτηγό με αρπαγή για την συλλογή κλαδιών 1 press container 56 κυβικών), προϋπολογισμού 885.000,00 ευρώΣύντομα εντός διμήνου θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την δημοπράτηση του έργου.

- Η αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα της Γερασίμου Βασιλειάδη προϋπολογισμού 80.000,00 ευρώ, δημοπρατείται στις 5/6/2012.

- Οι ενέργειες ολικής ανάπλασης των καλλυντικών πηγών που άρχισαν τον Μάρτιο συνεχίζονται με την ολοκλήρωση της νέας ιαματικής πισίνας  εμβαδού 150 τμ ενώ ταυτόχρονα μεταφέρθηκε δίκτυο πόσιμου νερού.

- Το πάρκο Καμ. Βούρλων καθαρίστηκε μετά από χρόνια, παράλληλα συνεχίζονται οι  φυτεύσεις, ο καλλωπισμός του αστικού πάρκου της λουτρόπολης, με την δημιουργία βραχόκηπων, συστάδων θάμνων και λουλουδιών.

- Ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση του έργου κατασκευή μονοπατιών στο Όρος Κνημίς προϋπολογισμού 193.000,00 ευρώ και μήκους μονοπατιών 16χιλιομετρα, υπάρχει ήδη μειοδότης και αναμένεται η υπογραφή της σχετικής σύμβασης του αναδόχου.

- Παραλία Ασπρονέρι: μετά τις φυτεύσεις με φοινικοειδή και την βελτίωση του δρόμου θα γίνει καθαρισμός της παράλιας ως τον φάρο σε συνεργασία με τις περιβαλλοντικές ομάδες των Γυμνασίων Αγίου Κων/νου και Καμ. βούρλων την Τέταρτη 16/5/2012.

- Επίσης ξεκίνησε η κουνοποκτονία μέσω του προγράμματος που υλοποιεί η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση της οδού Κύπρου στον Αγ. Κων/νο, ολοκληρώθηκε η διάνοιξη του δυτικού τμήματος περιφερειακού δρόμου σχεδίου πόλεως Λογγού, δρομολογείται η σύνδεση της νέας δεξαμενής Τ.Κ. Κόμνηνας.

- Εντός των προσεχών ημερών δημοπρατείται η παροχή τεχνικού συμβούλου του έργου «Αποχέτευση Ακαθάρτων Δ.Κ. Μώλου και ΕΕΛ» προϋπολογισμού 196.000,00 ευρώ.

- Προγραμματίζονται δεντροφυτεύεις σε χώρο ανάπλασης της Τ.Κ. Αγίας Τριάδας.

- Έγινε πλειοδοτικός διαγωνισμός για την αίθουσα συνάθροισης κοινού Τ.Κ. Καλλιδρόμου (Καφενείο) και o ανάδοχος εχει αρχίσει να το λειτουργεί.

-  Εντός του επόμενου 15θημερου θα υπάρξει προσωρινός μειοδότης και ανάδοχος (αφού ανοιχτούν οι οικονομικές προσφορές) για την μελέτη του έργου «Αποχέτευση Ακαθάρτων Δ.Κ. Αγίου Κων/νου και επέκταση ΕΕΛ Καμ. Βούρλων» προϋπολογισμού 360.000,00 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου