Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Χαιρετισμός Κατερίνας Μπατζελή για την 46η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας


Η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, ένας θεσμός με μεγάλη ιστορική, σημειολογική και οικονομική σημασία για τη Φθιώτιδα και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ανοίγει και φέτος για 46η συνεχόμενη χρονιά τις πύλες της κάτω από εξαιρετικά δύσκολες και κρίσιμες στιγμές για τη χώρα.

Ως ένας καθιερωμένος πλέον τόπος συνάντησης των παραγωγικών, μεταποιητικών, εμπορικών, γεωργικών, βιοτεχνικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων, η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας υπήρξε ισχυρός πυλώνας στήριξης του τοπικού επιχειρείν, ενδυνάμωσης του παραγωγικού ιστού της περιφέρειας, επιφέροντας ταυτόχρονα πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την απασχόληση του τόπου.

Σήμερα όμως, όπου η ανεργία διαρκώς αυξάνει, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δίνουν μάχη για την επιβίωσή τους, η ανταγωνιστικότητα και η εξωστρέφεια παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, ο ρόλος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Η αναμόρφωση της ΠΕΛ με τη δημιουργία ενός διάδοχου φορέα που θα έχει πρόσβαση σε εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα προγράμματα, είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να συμβάλουν προς την κατεύθυνση όχι μόνο της επιβίωσης της ΠΕΛ, αλλά προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του ρόλου της στην τοπική, περιφερειακή και εθνική οικονομία, της ενδυνάμωσης της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας της μέσα από στοχευμένες πολιτικές. Όπως το εκθεσιακό μάρκετινγκ, η ανάπτυξη ενός δικτύου συμπράξεων κοινοπραξιών και συνεργειών με άλλους φορείς εντός αλλά και εκτός της ίδιας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Η ΠΕΛ μπορεί να συνδράμει προς την κατεύθυνση της προβολής των επιχειρήσεων διαμέσου της καινοτομίας, των νέων τεχνολογιών, του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, της παραγωγής ποιοτικών τοπικών προϊόντων, της δικτύωσης και σύμπραξης επιχειρήσεων, της διαχείρισης των περιφερειακών, εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων στήριξης των ΜΜΕ, της ένταξης της ΠΕΛ σε ενεργειακά προγράμματα και προγράμματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο τόπος έχει ανάγκη από ισχυρές αναπτυξιακές δομές.

Η ΠΕΛ χρειάζεται τη στήριξη όλων μας.

Με συλλογικές διαπραγματεύσεις και διεκδικήσεις.

Η τοπική και περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη πρέπει να είναι στόχος όλων μας.

Η διατήρηση των νέων ανθρώπων κοντά μας πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητά μας.

Να «χτυπήσουμε» όλοι μαζί την ανεργία που μαστίζει τον τόπο μας με συντονισμένες παρεμβάσεις.

Η ΠΕΛ είναι μία από αυτές.


Με εκτίμηση

Κατερίνα Μπατζελή
πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
πρ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου