Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Συνέντευξη Γιάννη Μπρεκουλάκη στο LamiaReport

Έγιναν τραγικά λάθη, αλλά μην μεμψιμοιρούμε άλλο...οταν βλέπεις γύρω σου μια αληθινή καταστροφή, δεν κάθεσαι σκυφτός να κλαις τη μοίρα σου»...

...αναφέρει μεταξύ άλλων σε μια συνέντευξη - εξομολόγηση, στο LamiaReport ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας με τη ΝΔ. Γιάννη Μπρεκουλάκης...



Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Μπρεκουλάκη:





LR: Σε μια εποχή που απαξιώνεται η πολιτική ζωή και τα κόμματα, η απόφασή σας να πολιτευτείτε μοιάζει ριψοκίνδυνη. Γιατί πήρατε τώρα μια τέτοια απόφαση;

ΑΠ: Όλοι αυτό μου λένε και το καταλαβαίνω. Παρακολουθώ την πολιτική ζωή του τόπου για όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Ποτέ έως τώρα δεν ένιωσα τη ανάγκη να κινητοποιηθώ, σε επίπεδο υποψηφιότητας, και οι λόγοι ήταν πολλοί. Ας πούμε, δεν μου άρεσε η νοοτροπία των πελατειακών σχέσεων που νόθευε την ίδια την πολιτική…


LR: Και τώρα τι άλλαξε; Άλλαξαν τα κόμματα, άλλαξε η Νέα Δημοκρατία;

ΑΠ: Θα σας απαντήσω στο δεύτερο ερώτημά σας πρώτα. Ναι, θεωρώ πως η ΝΔ άλλαξε και σε αυτό συνέβαλε τόσο η παρουσία του Α. Σαμαρά, όσο και η πίεση της ελληνικής κοινής γνώμης.


LR: Μα η παράταξή σας υποστηρίζει πως απλώς έγιναν λάθη. Εδώ ο κόσμος… 

ΑΠ: Κάνετε λάθος… Εμείς υποστηρίζουμε πως έφτασε ο καιρός να γυρίσουμε σελίδα. Όταν βλέπεις γύρω σου μια αληθινή καταστροφή, δεν κάθεσαι σκυφτός να κλαις τη μοίρα σου. Φωνάζεις φίλους και γνωστούς και ορμάς. Κάνεις ό,τι μπορείς. Έγιναν τραγικά λάθη, αλλά μην μεμψιμοιρούμε άλλο. Ο ίδιος ο Α. Σαμαράς, ζητώντας από τους πολίτες να του δώσουν αυτοδυναμία, μίλησε για «εντολή απόδοσης ευθυνών». Κάποιοι οδήγησαν το καράβι στα βράχια, διέλυσαν κάθε ελπίδα, προκάλεσαν σοκ, έφεραν τον κόσμο στα πρόθυρα της κατάθλιψης. Δεν διαβάζετε πόσοι άνθρωποι οδηγούνται στην αυτοχειρία; Δεν πρέπει λοιπόν να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι; Κι αυτή τη φορά η τιμωρία δεν πρέπει να είναι σχήμα λόγου!
Για να γυρίσουμε όμως σε αυτό που με ρωτήσατε, θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή σε όσα λέει η ΝΔ για το αύριο. Το γεγονός πως μιλά για μικρό, ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα, πως αρνείται να υποκύψει σε συμβιβασμούς για να πάρει την εξουσία, δείχνει έχει καταλάβει.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Εμείς σήμερα μιλάμε, κι αυτό ίσως ξενίσει κάποιους, για την ανάγκη να υπάρξουν επαναστατικές αλλαγές σε όλους τους τομείς. Για την ανάγκη να κινητοποιηθούν οι πιο ικανοί και έμπειροι, ακόμη και εξωκοινοβουλευτικοί.

Στο εσωτερικό της ΝΔ έχει γίνει ξεκάθαρο πως πρέπει να ξεφύγουμε από την εφαρμογή της ίδιας πολιτικής, αυτής που σάρωσε τον τόπο. Ναι, λοιπόν, η ΝΔ άλλαξε και άλλαξε ριζικά. 


LR: Σας ρώτησα και αν έχει αλλάξει κάτι για εσάς, που να δικαιολογεί την αλλαγή στη στάση σας.

ΑΠ: Ξέρετε, δεν ζω έξω από τον κόσμο! Κι εγώ, όπως όλοι, αντιμετωπίζω προβλήματα στη δουλειά μου. Η έλλειψη ενός σχεδίου ανάπτυξης, η ανικανότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των υπουργών του να απορροφήσουν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, η παντελής έλλειψη πολιτικής βούλησης εκ μέρους τους να πατάξουν τη γραφειοκρατία (εκτός της εγκληματικής φοροδιαφυγής), που αποτρέπει τις επενδύσεις και τα μεγάλα έργα, έχουν στερήσει την ελπίδα από την αγορά. Δεν υπάρχει χρήμα, δεν κινείται το χρήμα, ο κόσμος έχει στεγνώσει.

Όμως, πέρα από το καθαρά οικονομικό κομμάτι, υπάρχει και ένα άλλο εξίσου σημαντικό: αυτό της νοοτροπίας, της συμπεριφοράς, των αντιλήψεων τόσο των ανθρώπων που στελεχώνουν τις υπηρεσίες του κράτους, όσο και εκείνων που διαμορφώνουν το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς. 

Δεν μπορεί να ταλαιπωρείται ο πολίτης ή ο επιχειρηματίας για να κάνει τη δουλειά του. Δεν μπορεί ο εργαζόμενος σε μια υπηρεσία να απαιτεί κάποιο «δωράκι», για να κάνει αυτό για το οποίο πληρώνεται.

Να σας θυμίσω τις τελευταίες αποκαλύψεις στο ΙΚΑ Καλλιθέας, όλα όσα αποκαλύπτονται με «μαϊμού» συντάξεις κ.λπ.
Μαζί με όλα αυτά η πλήρης απαξίωση της πολιτικής και των κομμάτων με έκανε να αλλάξω και άποψη και διάθεση.
Ας πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. 


LR: Λέτε ότι μάθατε. Και ο κ. Βενιζέλος τα ίδια ακριβώς υποστηρίζει. Πως έγιναν λάθη...

ΑΠ: Ο μόνος που δεν μπορεί να υποστηρίξει πως απλώς έγιναν λάθη είναι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
Δυστυχώς γι’ αυτόν είναι πολύ βαρύ το φορτίο που κουβαλούν οι Έλληνες πολίτες εξαιτίας του πρώτου Μνημονίου, το οποίο στήριξε με πάθος, και πολύ νωπές οι μνήμες από τα λόγια του.
Στις 22 Ιουλίου 2011, ο κ. Βενιζέλος θριαμβολογούσε για το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής, όταν έλεγε πως επιτέλους βάλαμε πάτο στο βαρέλι του ελληνικού δημόσιου χρέους. 
Ακόμη, ενώ φώναζε κατά του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ στις 23 Ιουνίου 2011, τελικά ήταν αυτός που το προώθησε. 
Τι άλλο να σας πω; Πως υποστήριξε το δημοψήφισμα, που έφερε τη χώρα στα πρόθυρα της καταστροφής, στο κατώφλι της εξόδου από την Ευρώπη; Που καταρράκωσε το κύρος της ελληνικής Βουλής;
Ή για τη συμμετοχή του στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών, όταν λειτούργησε ως συνήγορος του Τσοχατζόπουλου. Αν είπε ένα δειλό «συγνώμη» για τα λάθη της κυβέρνησης Παπανδρέου, τι χρειάζεται να πει για όσα υποστήριζε για τον πρώην σύντροφό του; Όταν έλεγε πως δεν προκύπτει από πουθενά ποινικό αδίκημα; 
Και το τελευταίο… Τολμά να πει πως έγιναν λάθη, όταν πριν λίγες ημέρες έλεγε χαριτολογώντας, πως έχουμε ακόμη πολλά περιθώρια για να γίνουμε Βουλγαρία; Αυτό θέλει; Αυτό είναι το όραμά του για την Ελλάδα; Μια χώρα με εργαζομένους των 300 ευρώ; 


LR: Θα μπορούσατε να μου πείτε επιγραμματικά, γιατί πρέπει τώρα, αυτήν τη στιγμή, να σας στηρίξουν οι Έλληνες πολίτες;

ΑΠ: Ασφαλώς! 
Επειδή πρέπει να ανανεωθούν τα κόμματα, τα μεγάλα κόμματα, τα οποία μπορούν και να αλλάξουν τα πράγματα. 
Επειδή η οργή πρέπει να πάρει μορφή και να μην μείνει μόνο διαμαρτυρία.
Επειδή δεν αρκεί η αντίθεση, χρειάζεται άποψη και δράση. 
Επειδή τώρα ασφυκτιούν όλοι οι Έλληνες πολίτες.
Επειδή πρέπει να περάσουν μπροστά άνθρωποι με ευαισθησία.
Επειδή είναι εξωφρενικό το λάδωμα για να κάνει κάποιος τη δουλειά του.
Επειδή πρέπει να τελειώνουμε μια και καλή με το ρουσφέτι, τον μικροκομματισμό, τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου