Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Τελικά…..Χρυσή Αυγή ή κάτι άλλο?


Είμαι κι εγώ από αυτούς που ανησυχούν για τα πολιτικά δρώμενα της χώρας μου.      

Επίσης κι από αυτούς που σκέφτηκαν το «μονόδρομο» της Χρυσής Αυγής….και που το λέω, ντρέπομαι!....Σκέφτηκα  όμως, ότι πάνω από όλα είμαι Έλληνας πολίτης-πατριώτης που σέβομαι τη Δημοκρατία και τους Θεσμούς της κι ότι, εάν κατέληγα να τους ενισχύσω με τη ψήφο μου….δεν θα έπρεπε να λέγομαι πολίτης αυτής τη χώρας…..δε θα έπρεπε να λέγομαι ούτε δημοκράτης Έλληνας, αλλά εθνικόφρων Έλληνας....Και ναι, είμαι αγανακτισμένος, θυμωμένος κι οργισμένος….αλλά δεν πρόκειται να σας αφήσω να εκμεταλλευτείτε τη ψήφο μου για τους δικού σας σκοπούς!

Αφουγκράζομαι στη πόλη μου ένα ρεύμα ακραίων απόψεων δεξιών κι αριστερών! Όχι κύριοι, γιατί γίνεστε κι εσείς μέρος αυτού του «ακραίου συστήματος» που μας κυβερνά! Πρέπει να τους απαντήσουμε πιο έξυπνα από ότι περιμένουν….πιο ώριμα!

Μη ξεχνάμε ότι είμαστε από τις μοναδικές χώρες του κόσμου που αντέξαμε κι αντέχουμε – μέχρι τις 7 Μαΐου? – το ΔΝΤ με τα μέτρα του. Σε όποια χώρα κι αν πήγε, σχεδόν τη κατέστρεψε μέσα σε τρείς δώσεις δανείων, ενώ σε εμάς με τους «στενόμυαλους» και «προδότες» πολιτικούς που έχουμε, βαίνει προς ολοκληρωτική καταστροφή, μετρώντας την 7η δόση δανείων!


Και ναι, τώρα θα πρέπει να παρακολουθούμε τις ομιλίες των  πολιτικών αρχηγών, ώστε να μπορούμε να τους κρίνουμε αυστηρότερα, κι όχι με γιαούρτια και κανάτες με νερό, αλλά όταν έρθουν να μας ζητήσουν τη ψήφο – με το ψεύτικο χαμόγελό τους – να τους «βομβαρδίσουμε» στις ερωτήσεις….να τους κάνουμε να αισθανθούν την απέχθεια και το θυμό του κόσμου για «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» που είχαν πει – όπου κρύβονταν – και που συνεχίζουν να τα λένε προεκλογικά, με διάφορες παραλλαγές!

Όχι κ. Σαμαρά, δε σας δίνω τη διορία των 8 εβδομάδων και το γνωρίζουμε ότι λεφτά δεν υπάρχουν, κι όσο για εσάς κ. Βενιζέλο, δεν παρεξήγησε ο λαός το «λεφτά υπάρχουν», αλλά το πίστεψε και σας ψήφισε! Όχι κ. Παπαρήγα, που δεν μπορείτε να δείτε τα πράγματα που οι συσχετισμοί δεν το επιτρέπουν, γιατί εθελοτυφλείτε...σας παραπέμπω στα ακόλουθα link των προέδρων….της ΝΔ,

                
        του ΠΑΣΟΚ, μια ιντερνετική συνέντευξη στο enikos.gr, του Ν. Χατζηνικολάου…

       
        του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικης Αριστεράς μια ιντερνετική συνέντευξη στο enikos.gr, του Ν. Χατζηνικολάου….όσο για τους υπόλοιπους, έπονται!


Κύριοι, πιστεύω πως έχετε ξεχάσει ή δεν γνωρίζατε την έννοια του πολιτικού!....ο πολιτικός εάν δεν έχει διορατικότητα γίνεται λαοπλάνος και ρητορικός!...κι εσείς αυτό έχετε καταντήσει….ρήτορες και λαοπλάνοι!

Έχετε «σκουριάσει» κύριοι….είσαστε επικίνδυνοι για το τόπο αυτό….πρέπει τώρα να φύγετε «ομαλά», αλλιώς θα φύγετε αργότερα πολύ «ανώμαλα»! Οι πολιτικές που μας παρουσιάζετε δεν εφαρμόζονται πλέον….έχουν «σκουριάσει». Επιστρέφεται στα ίδια….δεν αφήνεται τον κόσμο να εκφραστεί….ο καθένας με το δικό του τρόπο…..εξάλλου, αυτό δεν είναι Δημοκρατία και Ελευθερία του λόγου?....πλέον δε μπορείτε να μας αντιμετωπίσετε, γι’αυτό θα σας αντιμετωπίσουμε εμείς….ο τόπος έχει την ανάγκη μιας καινούργιας πολιτικής ιδεολογίας…..ενός καινούργιου πολιτικού κινήματος…
        
         Όχι κύριοι, δεν θέλουμε την εφαρμογή του 2ου Μνημονίου κι ας το ψηφίσατε….ήρθε ο καιρός και να λογοδοτήσετε με τους εταίρους μας, με κάποια επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της χώρας μας επί της βάσης του κι αν τολμάτε, μαζί με τις τράπεζες…..να τους «κολλήσετε όλους στο τοίχο»! Αυτό θα πει πολιτική που προσαρμόζεται στις εξελίξεις, όχι ρητορική πολιτική και πολιτική του παρελθόντος!
       
      Οι εκλογές αυτές….έχω την αίσθηση πως είναι….σα να έχουμε μια «Δίκη»! Που «μάρτυρες και ένορκοι» είναι ο λαός, «κατηγορούμενος» η πολιτική που ασκείτε εδώ και σαράντα χρόνια, «δικηγόροι» οι πολιτικοί που την ασκούν και τέλος, «εισαγγελέας και πρόεδρος» η ίδια η κάλπη των εκλογών!...

Έλληνες, ήρθε η ώρα να απαντήσουμε….όλοι ψηφίζουμε στις 6 Μαΐου…..ένα μικρό κόμμα….που να δίνει, έστω κάποιες πραγματικά βάσιμες λύσεις. Και πιστέψτε με….με λίγο «σερφάρισμα» στο ιντερνετ, όλο και κάτι θα βρείτε…..έχετε να επιλέξετε μεταξύ 36 υποψηφίων κομμάτων…..σας παραπέμπω στο ακόλουθο link….


…..και καλή κάλπη…..μη ξεχνάτε όμως……ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!

8 σχόλια:

  1. οχι και χρυση αυγη ομως ρε σπυρο!!!!θα καταληθει καθε εννοια δημοκρατιας και θα γυρισουμε σε καιρους που δεν τους εζησες!!! ασε που μαζι με τα ξερα θα καουν και πολλα χλωρα ,,,,με το ξυλο μονο δεν γινεται δουλεια!!! ο ρατσισμος σε ολο του το μεγαλειο!!!!θελεις δηλαδη να κανουμε οτι οι γκριζοι λυκοι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΡΦΩΤΟ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΜΟΝΟ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και μολις τελειωσουν οι μπασταρδοι θα αρχισουν οι γεροι οι αναπηροι οι γυναικες και στο τελος θα παιζουμε ξυλο μεταξυ μας καθε κυριακη μετα την εκκλησια να ξεμουδιαζουμε!!!!ελεος

      Διαγραφή
  3. ΣΠΥΡΟ ΤΟ ΑΡΧΙΑΚΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙ Η ΧΩΡΑ.ΤΟ ΤΟΞΟ ΚΥΒΕΡΝΙΤΗΚΟΤΗΤΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟΚ.-ΚΟΥΒΕΛΗ-ΣΥΡΙΖΑ.ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠ'ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ [ΧΡ.ΑΥΓΗ] ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ.Ο ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ.Η ΛΑΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΑΤΙ ΤΗΣ Ν.Δ.ΑΡΑ "ΚΑΜΕΝΟΣ" ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ.ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ;ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ Η ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΚΤΡΟΠΗ;Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ, Ο ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ,ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΚΑΙ Ο ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ "ΠΕΛΑΤΗΣ" ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ "ΚΡΑΧ" ΤΟΥ 1939 ΕΦΕΡΕ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ Β'ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΝΗΦΑΛΕΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ[ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ]ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΘΟΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΜΕ ΦΙΛΟ-ΛΑΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠ'ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΦΑΣΜΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.ΕΛΠΙΖΩ Η ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΩ ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΣΤΕΙ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΛΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΝΑ ΥΠΕΡΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΜΑΤΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ '80 ΚΑΙ '90,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου αρέσει ο διάλογος, αλλά…..ανώνυμος? Λοιπόν, στο πρώτο φίλο-η να απαντήσω ότι δεν επικροτώ τη Χρυσή Αυγή, αλλά τη κατακρίνω. Απλά σκέφτηκα κι εγώ να στραφώ προς αυτό το στρατόπεδο, γιατί?...πες πως ήταν μια αντίδρασή μου ακαριαία – είχα όμως την ανάγκη να την πω γιατί κατάλαβα πως έκανα λάθος - σχετικά με το πολιτικό μας σύστημα. Παρακάτω εξηγώ ότι διεύρυνα τη σκέψη μου και παραμένω, πώς να το πω?....μερικώς «αναποφάσιστος» για τη ψήφο μου.
    Όσο για τον επόμενο ανώνυμο «φίλο-η», ας προσέχει τι λέει κι αν θέλει να βρίζει, ας το κάνει τουλάχιστον επώνυμα. Μάλλον εσύ σκέφτεσαι μαλακισμένα και ακραία. Αν έχεις το θάρρος, κοίταξε κάποιον πολιτικό που θα έρθει στο τόπο σου και τοποθέτησέ του κάποιο καίριο ερώτημα. Μπορείς?....δε νομίζω….και αμφιβάλλω εάν και κατά πόσο σε ενδιαφέρουν πρωτίστως τα προβλήματα του κόσμου και μετά τα δικά σου.
    ‘Όσο για το τρίτο φίλο-η, θέτει κάποια πολύ βάσιμα ερωτήματα. Και θα σου πω πολύ απλά, στο τι πιστεύω προσωπικά, τα εξής….από τη στιγμή που έχουμε αγανακτήσει τόσο πολύ, όλοι μας, για τις πολιτικές που κατευθύνθηκαν από «λαμόγια» πολιτικούς τόσα χρόνια τώρα, θα δώσω ψήφο διαμαρτυρίας για τις πολιτικές αυτές και τα μέτρα που πήραν. ‘Όσο για αυτό που πρόκειται να κάνω, γιατί?....δεν το βρίσκεις δημοκρατικό?...και όχι, με τίποτα δεν θέλω εκτροπή του πολιτεύματος.
    Ένα πράγμα θα πω κλείνοντας….σε όλους μας το «το σπίτι καίγεται», άλλους πολύ κι άλλους λιγότερο. Όλοι έχουμε τον ίδιο κοινό σκοπό…..στο πώς να σβείσουμε τη φωτιά που μας άναψαν?....όσο το δυνατό πιο ψύχραιμοι….όσο τα δυνατό πιο «διαβασμένοι» στα προγράμματα που έχουν διατυπώσει κι όσο το δυνατόν πιο δημοκρατικοί. Και ξέρω, δεν είναι τόσο εύκολο!…Πλέον όλοι καταλαβαίνουμε ότι σοσιαλισμός, συντηρητισμός κι αριστερά, έχουν εξαλειφτεί από πολιτικές ιδεολογίες. ‘Ετσι, πιστεύω, πως θα δώσουμε τη βάση για πανεθνική επιστράτευση και να υπερβούμε την αρματολή πολιτική του παρελθόντος, βγάζοντας εμείς….ο λαός….μία πολιτική ιδεολογία που να αρμόζει στις μέρες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπυρο ειναι αδικο με τοσους (φιλους) και γνωστους που εχουμε και μετα απο τοσες συζητησεις με εσενα και τα αδελφια σου να θες να τα πουμε εδω ...πτοτιμω απο κοντα...Αργυρης

      Διαγραφή
  5. Κανένα προβλημα φίλε Αργύρη.....αλλά ουδεν κρυπτων της συζήτησής μας!....προτιμώ δημοσιο διάλογο, για να έχει και την έννοια του διαλόγου. Είμαι αγανακτισμένος όπως κι εσύ κι έχω την αναγκη να τοποθετηθώ...να διαμαρτυρηθώ...να μιλήσω όσο πιο απλά μπορώ! Είμαι ανοιχτός σε όλους και σε όλα....αρκεί να με πεισετε στο τι μπορεί να κάνει ΑΜΕΣΑ ένα πολιτικό κόμμα για όλλους μας???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προχτές που είχαν έρθει οι χρυσαυγίτες στο χωριό μαζί με τους δικούς μας έγινε ο εξής διάλογος στην καφετερία .
    -Τάκη αν δεν έχεις που να ψηφήσεις στήριξε αυτά εδώ τα παιδιά που είναι πολύ καλοί …. .και ο Τάκης που δεν ήθελε να δώσει λογαριασμό τι θα ψηφίσει απάντησε σε αυτό το ύφος το γνωστό …….δεν ξέρω …είμαι ακόμη Αναποφασίστας ……

    επικόλληση απο sigouratzis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου