Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Βρε, δεν πάνε να κόψουν τον λαιμό τους…


Και μόνο τα ελληνικά νέα να διάβαζε προσεκτικά κάποιος «τρίτος», θα αντιλαμβανόταν πως ο κοινωνικός ιστός, η ελληνική κοινωνία περνάει μια βαθιά κρίση.

Η οικονομική κρίση δεν αποτελεί το αποκορύφωμα μόνο μιας λαθεμένης νοοτροπίας, ενός λάθους προσανατολισμού, για τον οποίο μιλάμε και ξαναμιλάμε! Αλλά αποτελεί και την κορυφή του παγόβουνου μια ολοκληρωτικής κρίσης που συγκλονίζει την παραδοσιακή ελληνική κοινωνία.

Ο φιλόξενος Έλληνας, αυτός που νοιαζόταν για τον διπλανό του, που φρόντιζε τα του οίκου του, αλλά ενδιαφερόταν και για τον διπλανό του, είναι πια ένας άγνωστος Έλληνας! Θάφτηκε από ένα καταναλωτικό, εισαγόμενο μοντέλο που ποτέ δεν του έγινε οικείο.

Η Ελλάδα του σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του κόσμου το κράτος, ξέρουν να καλύπτουν το κενό οι πολίτες και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο.


Δυστυχώς, το νέο Κωσταλέξη –που αποκαλύφτηκε στα Τρίκαλα– αποδεικνύει πως η νοοτροπία, στην ακραία της μορφή, του «να είμαι εγώ καλά κι ας πάνε να κόψουν τον λαιμό τους όλοι οι άλλοι» (ακόμη και τα στενά συγγενικά πρόσωπα), έχει σαρώσει τα πάντα.

Είναι τυχαίο, λοιπόν, που όλοι κοίταζαν, δεκαετίες τώρα, να βολευτούν σε βάρος άλλων; Που η πολιτική τους ένοιαζε μόνο στο βαθμό που θα είχαν οφέλη και τα πολιτικά γραφεία, δεν αποτελούσαν παρά το μέσον για μια ανέξοδη ζωή;

Το νέο Κωσταλέξη, οι αυτοκτονίες, θα λέγαμε πως αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά, αν δεν έρχονταν να «δέσουν» με μια συνολική κρίση: οικονομική, ηθική, κοινωνική…         

Δυστυχώς, τα ανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας έχουν σκουριάσει επικίνδυνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου