Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Σταϊκούρας και Αντωνίου καθαρίζουν την πρωτιά σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ


Οι εκλογές φτάνουν και αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα, όταν συζητάμε μεταξύ μας, είναι ότι πολύς κόσμος δεν έχει ακόμα αποφασίσει τι κόμμα θα ψηφίσει ή είναι με το μισό πόδι από εδώ και με το άλλο μισό παραπέρα.

Φαίνεται όμως ότι θα παίξει μεγάλο ρόλο σ’ αυτές τις εκλογές, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν, είναι η ψήφος με βάση τα πρόσωπα και όχι τα κόμματα. Για το νομό μας όπως φαίνεται τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα όσον αφορά τα δύο μεγαλύτερα κόμματα.

Στη Νέα Δημοκρατία το ρεύμα φαίνεται να είναι με το Σταϊκούρα. Ο ρόλος που του έχει δώσει ο Αντώνης Σαμαράς στο επιτελείο του αποτελεί ένα ισχυρό όπλο. Ο ίδιος από πολιτικό τζάκι έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια γερή βάση εκκίνησης που βασίζεται σε προσωπικές σχέσεις. Δύσκολα θα καταφέρουν οι υπόλοιποι να τον ξεπεράσουν. Από εκεί και πέρα η μάχη θα δοθεί για τη δεύτερη θέση, στην περίπτωση που η ΝΔ καταφέρει να εκλέξει δεύτερο βουλευτή, πράγμα που δεν είναι εύκολο, αφού έχει σοβαρά προβλήματα με τα κόμματα Καρατζαφέρη, Καμένου, Μπακογιάννη, αλλά και τη Χρυσή Αυγή, που την πλαγιοκοπούν άγρια.


Στο άλλο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ, που κατά πάσα πιθανότητα θα βγάλει μόνο μία έδρα το προβάδισμα φαίνεται να ανήκει ξεκάθαρα στην Αντωνίου. Είναι η μόνη από τους υποψηφίους που είναι με το Βενιζέλο και μάλιστα σταθερά από το 2007. Θεωρείται δραστήρια, δυναμική και ηθικό στοιχείο. Το όνομά της μάλιστα ακούγεται για τη θέση του νέου Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ή την κυβέρνηση. Ο Τσώνης θεωρείται καλό παιδί, αλλά έχει φανεί ότι είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτόν να ανταποκριθεί στις ανάγκες της βουλής σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία. Το κακό γι’ αυτόν όπως και για την Μπατζελή είναι ότι έχουν ταυτιστεί πολύ με το παλιό ΠΑΣΟΚ και το Γιώργο Παπανδρέου. Στη Μπατζελή μάλιστα δόθηκε η ευκαιρία, αλλά την έχασε επειδή δεν τα κατάφερε.

Για τα υπόλοιπα κόμματα κανείς δεν γνωρίζει ποιος υποψήφιος θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις περισσότερες προτιμήσεις. Ενδέχεται, με τις καραμπόλες του εκλογικού νόμου, να δούμε να εκλέγονται υποψήφιοι με λίγες εκατοντάδες σταυρούς.

13 σχόλια:

  1. Αυτό που γράφετε για μετακινήσεις ψηφοφόρων από το ένα κόμμα στο άλλο με βάση τα πρόσωπα ισχύει και στο νομό μας. Το έχω ακούσει προσωπικά. Αλλά ισχύει και για τους αρχηγούς. Υπάρχουν σοβαροί δεξιοί αστοί που θεωρούν πιο συγκροτημένο το Βενιζέλο από το Σαμαρά, υπάρχουν άλλοι που θεωρούν τον Κουβέλη πιο συμπαθή από το Βενιζέλο κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗΝ ΠΡΟΣΓΕΙΟΘΗΤΑΙ ΑΝΩΜΑΛΑ. ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει.. έτσι είναι τα πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να τους βαλουμε σταυρο για τα καλα που κανανε για τον νομο ας ειμαστε λιγο σοβαροι , με αυτου του ειδους πολιτικων δεν προκετε να βγουμε απο το τουνελτ με παπαρολογιες και ψεματα καλητερα νεους στην πολιτικη και αφθαρτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η τονια ειναι τριτη και καταιδρωμενη.πρωτη ειναι η μπατζελη γιατι το αξιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΥ ΖΕΙΣ; Η ΤΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ. ΕΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗ ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ. Η ΤΟΝΙΑ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ. Η ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΗΔΗ ΤΟ "ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ" ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

      Διαγραφή
  6. ΡΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΑΓΚΩΤΟ. Η ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ. 15% ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΤΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΘΑ ΜΠΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΝΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΣΕΙ, ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ. ΕΛΛΑΣ-ΑΡΚΙΤΣΑ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε παιδιά ποιον θα βγαζει ο Λαζόπουλος αν μείνει έξω ο Τσώνης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ...Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΩ. ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΗΞΕΡΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ. ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΡΟ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΩΜΙ ΒΕΒΑΙΑ ΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΟΥΣ. ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ. ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΔΡΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου